Új hozzászólás Aktív témák

  • Cifu

    nagyúr

    válasz DeathAdder #42071 üzenetére

    Kérdés, hogy mi a cél, ha nem bánod, hogy kézzel kell finomhangolni (kell türelem hozzá), és az ár sem kritikus tényező, lehet venni gyorsabb memóriát, és megnézni, hogy mit bír. A Zen4 esetén a csúcs jelenleg kb. a DDR5-6600, de inkább a 6200-6400 a reális (bár pont most nyilatkozott egy AMD fejes, hogy emelni szeretnék, és a szövegkörnyezet alapján AGESA frissítéssel...).

    Ha csak kézzel be akarod lőni az EXPO-t / XMP-t, és nem akarsz vele tovább foglalkozni, akkor valóban inkább DDR5-6000-es RAM javasolt, nagyobb az esély, hogy nem futsz problémába. Hozzá kell tenni, hogy az X3D-s prociknál a gyorsabb RAM kevesebbet hoz játékok alatt a konyhára, mint a "sima" Zen4 prociknál, tehát mérlegelni érdemes, hogy mire költesz (a deszkák alapján azért úgy látom, hogy meghúztad a költséghatárt).

    Illetve érdemes megjegyezni, hogy nem rendkívüli, hogy a megadott EXPO / XMP profilnál gyorsabb sebességgel lehet hajtani a memóriát akár még EXPO fesz. alatt is, de ez sajnos lutri és az első mondatban említett kérdést takarja - sok időt kell a finomhangolásra áldozni.

    [ Szerkesztve ]

    Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák