Új hozzászólás Aktív témák

  • Vhiktor

    veterán

    válasz Chosen #63245 üzenetére

    Brightnesst nehogy lejjebb csavard. Ha nincs írisz állítási lehetőség a gépen, akkor csak a kontrasztal tudod lejjebb venni a fenyerot, de az nem erre van és csak artasz vele mert a kontraszt arány még eg kisebb lesz.
    Szóval sajnos akkor ez van.

    A legrosszabb, extrém setében akár 4-6 dE is lehet (vagy több), főleg ha rossz korrekciót választasz a colorimeterhez. Minden hattervilagitas techhez külön korrekció kell (ips phosfor, green phosphor, white led, lézer, stb) de még ha jót is választasz akkor is lehet több deltaE eltérés is, mert nem a te colorimeteredhez és nem a te lampadhoz lett létre hozva a korrekció. Illetve veszel több egyforma ilyen colorimetert mind mást fog mérni gyárilag is, hogy mekkora az eltérés közöttük az megint szerencse kérdése. Idővel és használattal is romlik.
    Arról nem is beszélve hogy a használat során változik a prjekrorban a lampa, illetve tvben a háttér világítás, más lesz a spektralis eloszlás.
    Ilyen esetben a legbizotsabb ha nem.valasztasz korrekciót hagyod rawban, de ez is lutri mert, lehet hogy kerrekcioval jobban jársz. Szóval ez így lotto.
    Vagy raw vagy pedig ha tudod a hattervilagitas pontos típusát akkor olyan korrekció. Lampas projektorhoz, hcfr-ben projector. De ha ezeket váltogatod és mérsz egymás után, meglatod mekkora különbségek vannak.
    Ebből kifolyólag a gammat helyre lehet tenni, de a szineknel lotto amit csinálsz.
    Youtubeon is volt anno erről video, de amelyikre én emlékszem azt törölték....

    Nagyon sok program nem használja a Windows icc profilját. Ha madvrt használsz nem kell icc profil, madvrhoz kell 3d lut.

    [ Szerkesztve ]

    ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) web: tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi megjelenítő tesztelés: https://www.youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A

Új hozzászólás Aktív témák