-
IT café
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Enton
addikt
válasz prime77 #1300 üzenetére
Több mint 100%, hogy a havernál te egy LCD-s projektort láthatál, max 1-2 m távolról.
Ha nagyon projector kell és ez zavar akkor nincs más választás csak a színkorongos DLP vagy hogyis hívják. Ott viszont a szivárványefektus tud zavaró lenni, de ez szemfügő, habár ha téged már az lcd-s képpontok is "irritáltak", nem kizárt hogy ezt is észre fogod venni. De bármit veszel előtte próbáld ki mindenképpen."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Drawain
csendes tag
Én múlt héten vettem Infocus X9-et és nem bántam meg! Azt leszögezném, hogy nincs viszonyítási alapom, csak lcd és plazmatévékkel mérten. Először féltem és egyáltalán nem vártam olyan minőséget mint amit ezektől kap az ember, viszont marhára pozitívan kellett csalódnom.
A projihoz kaptam egy 170 cm képszélességű házimozi padlóvásznat (mobil, oda állítod fel ahova akarod, és simán összecsukhatod és elteheted ha épp nem használod) - ha érdekel a téma ajánlom, hogy te is keresd meg ezt az üzletet. Lehet csak nem vagyok túl igényes, mindenesetre én marha élesnek látom a képet, a színek is teljesen rendben, se én se más ismerős nem látta a szivárványeffektust (én néha ha épp félrenézek, mintha lenne valami...). A képpontok csak közelről látszanak, de ha másfél méterről nézem a 170cm-re vetített képet akkor már nem vehetők észre. Majd idővel kiderül, hogy hogyan bírja a strapát ill. mennyi idő után kell bele égő - mindenesetre most épp úgy állok hogy semmi pénzért nem cserélném hasonló áru tv-re.
Jah és ami még marhára tetszik, hogy simán nézhető a képe akkor is ha nem sötétít be teljesen az ember, bár én eleve az ablak elé szoktam állítani a vásznat, így az már alapból kitakarja a fény nagy részét.
-
T. Vercetti
csendes tag
Szevasztok!
Ha van valakinek Mitsubishi HC5500 vetítője, legyenszíves írjon tapasztalatot róla.
Érdekelne mennyie elégedett a képével.
Köszi!" A válságra való tekintettel az alagút végén lekapcsoltuk a fényt..."
-
tavimano
tag
válasz T. Vercetti #1312 üzenetére
Szia!
Miért pont erre esett a választás? Ha tudod akkor inkább legyen belőle DLP, vagy Pana 2000 esetleg 3000 ha van elegendő keret rá.
Szevasz!
-
kiskakas
senior tag
-
prince6
csendes tag
válasz kiskakas #1314 üzenetére
Szia!
Nekem kb 1 hónapja van meg a projektor, akciósan vettem a vászonnal együtt.
Én azon szerencsések közé tartozom, akik nem látják a szivárvány effektust. Film közben még nem vettem észre, ha elfordulok a vászontól a szemem sarkából néha látszik. Én is izgultam mielőtt megvettem. Több ismerősömnek is mutattam akik semmit nem tudnak a szivárvány effektusról, senki nem mondta hogy valami furcsa a képen.
Nagyon örülök az X9-nek, most is ezt venném. -
footlambert
csendes tag
válasz prince6 #1315 üzenetére
Sziasztok X9 tulajdonosok!
Nem akarok okoskodni, sem senkit kiábrándítani, pláne ha már megvan az X9, de ez igazából egy házimozi bőrbe bújtatott multimédiás vetítő. Ha nem hiszitek, olvassátok el balagee tesztjét a www.projektor.hu oldalon.
Persze az ára nagyon jó, és a képe is "házimozis", de hagy maga után kívánnivalót. -
c4
őstag
válasz footlambert #1316 üzenetére
Ennyiért hagyjon, a drágábbak is hagynak maguk után kívánnivalót.
-
yamee_
csendes tag
Sziasztok!
Én most vásároltam projektort, egy Epson TW420 -ast. Sajnos az én szememet nagyon zavarja a szivárványeffektus, ezért csökkent a választási lehetőségem az LCD-kre. Mivel az anyagi források is erősen korlátozottak, de 720p mégiscsak kell, így két lehetőségem maradt: ez, és a Benq W500. Mindkettő Brutto 200K alatt van. Sokáig rágódtam a választáson, és a következők miatt döntöttem a TW420 mellett.
- Hosszabb lámpaélettartam, 3000/4000 vs 2000/3000
- Nagyobb fényerő, 2000 vs 1100 Igaz, hogy mégicsak mozizás a legfontosabb, de másra is használnám, meg jó azért, ha van tartalék. (gondoltam én)
- Jobban csengő márkanév. Nem vagyok sznob, de mégiscsak az Epsonnak van nagyobb múltja a projektortechnikában.
- Pár extra funkció, pl sd kártya, pendrive kezelés,
- 3 év garanciát ad az Epson a lámpára is. Ez volt azt hiszem a legsúlyosabb érv, az ember biztonságra törekszik.
Na megvettem 186 ezer Bruttóért.
Szép a képe meg minden, de az egy kicsit zavar, hogy a fekete nagyon messze van a feketétől. És most nem arról van szó, hogy bejön a fény, vagy visszaverődik a környezetről, hanem már a teljesen fekete videókép is teljes világosságot csinál a szobában, és ott virít a vásznon a kép határa. És erre jön rá a kép, ami ugyan sokkal világosabb. A mérhető kontraszt biztos meg van, de azért mégiscsak zavaró. Ez most az LCD technológia sajátossága, vagy az, hogy igazából ez nem egy házimozi projektor, hanem valamiféle átmenet az irodai felé?
A másik kérdésem, hogy ezen tudok-e javítani valami vászonnal? Pl. ha szürke vásznat rakok mögé, akkor ugye csökken a teljes fényerő, de nem is baj, mivel abból van tartalék, de talán a sötét is sötétebb lesz.
Ja, és beállításokkal ezen nem tudok változtatni. Ha a brightnest visszaveszem, a kép 0-nál nagyobb intenzitású része sötétedik, de a fekete szintje marad ugyan ott.
Bármilyen véleményt szívesen fogadok. -
törölt tag
Lejátszótól is függ, a hogy milyen a fekete.(legalábbis pc-n nem mindegy)
Én is úgy tudom, a sötétebb és matt vászonnal tudsz javítani azon ha sok a fény, és feketébb lesz a fekete, de a gép kontrasztján ez nem változtat, ha az a gyenge.
Hiába kerestem, sehol sincs feltüntetve a géped kontraszt értéke, lehet hogy nem véletlenül titkolóznak.
Az epsont is meg kellett volna volna nézni élőben, nemcsak a benq-t.[ Szerkesztve ]
-
kraken
tag
Ha valakit érdekelne egy hd65-ös projektor akkor mindenképp irjon a mai nap folyamán.!!!A projektor lámpacserére szorul igy az ára csak 115 e ft.A lámpa 28 e bele plusz 5 e a beszerelés de igy is kb féláron lesz egy új hd65-se.Ha valakit érdekel csak késöbb tudná megvenni az is irjon!
-
mimi_bacsi
tag
Milyen projektort ajánlanátok bemutatók, prezentációkhoz, 100-200 fő részére, gyenge fényviszonyok mellé? (nem lehet nagyon besötétíteni)
-
tosfan
csendes tag
válasz mimi_bacsi #1322 üzenetére
szia, egy ismerősömnek ajánlották ezt.... fél éve használják, állítólag nem gyenge.
http://www.technotrade.hu/webaruhaz/termek/vizualtechnika-Toshiba-x4500---Ajandek-fenymasoloval-a-keszlet-erejeig
-
footlambert
csendes tag
válasz mimi_bacsi #1322 üzenetére
Válasz mimi_bacsinak
Induljunk ki a 100-200 főből. Ehhez min. 3-4 m széles vászon kell, ami szép nagy felület, és a fényerőigényt meghatározza. Szerintem 3000 ANSI lumen az alsó határ, ami ide kell, de inkább 3-4000-et mondanék.
A választék nagy, és az árskála is elég széles. A következőt javasolom: menj fel a www.projektor.hu oldalra, és a Projektorkeresőben válaszd ki a "Felhasználási terület"-nél a Multimédia kategóriát, lejjebb pedig a fényerőnél a 2500-4000 lumen sávot.
Gondolom az alapformátum 4:3, de ez is választható, saját felbontásban pedig XGA a minimum, de inkább SXGA+ az ekkora mérethez.
Árak ugyan nem nagyon vannak az oldalon, de a kiválasztott típusokról kérhetsz tájékoztatást, ajánlatot. Az oldal nem kereskedik, de továbbítja a kérésedet.
Hát ennyi. -
mimi_bacsi
tag
válasz footlambert #1324 üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszotokat, a Toshiba kicsit drága, Epsonokkal szemezgetek...Sajnos, ami jó fényerejű, az súlyban nagyobb (5-6 kg)
Keresgetek és figyelem a fórumot.. És persze a projektor.hu-t!
-
Drawain
csendes tag
válasz footlambert #1316 üzenetére
Ilyen tesztek olvasásakor örülök, hogy olyannak születtem, aki ezeket a hibákat nem veszi észre Mi egy éve vettünk egy samsung lcd tv-t nem sokkal kevesebbért - de nekem az infocus képe és színe abszolút jobbnak tűnik és ez nálam elég (kivéve a fekete, de sötét szobában ugye azzal sincs gond). Hát nem tudom, mi próbáltunk az egyetemen több multimédiaprojektoron is filmet nézni, de azok összehasonlíthatatlanok voltak ezzel az élménnyel szerintem.
Amit én furcsálltam, hogy nincs rajta DVI port (lehet a többin se szokott lenni) illetve tényleg kicsi a zoomtartomány.
-
tosfan
csendes tag
válasz mimi_bacsi #1325 üzenetére
persze nézz meg mindenféle gépet, de a toshibának ez a csúcs gépe, és motoros zoom és objektívállítás itt már alap, de szerintem hívd fel őket, mert elég nagy kedvezményeket lehet kapni ilyen árfekvésnél... főleg, hogy készlet erejéig akciózzák, tehát biztos örülnek ha megszabadulnak ilyen drága géptől
-
tavimano
tag
Szia!
Ez az LCD technika, soha sem lesz olyan az egyidejű kontraszt mint a DLP esetében. A fekete sem lesz eléggé fekete.
Én inkább a BenQ-t vásároltam volna az írisz miatt, sokat dob rajta ha el van találva.Szürke vászon segít valamicskét a fekete megjelenítésen. Viszont a többi színt is eltolja nem is kicsit. De a lényeg a legalább sötétbordó szoba, ez a legfontosabb. Vagy legalább a mennyezet legyen az, és vetített fallal szembeni fal(ahol a projektor van).
A fekete megjelenítésen meg movie módot kell használni, és kalibrálni valamennyire a vetítőt, pl AVIA DVD calibrator, vagy hasonló lemezzel. A THX-es kalibrátor nem jó az CRT-re van kitalálva.
-
yamee_
csendes tag
válasz tavimano #1332 üzenetére
Szia!
Számítottam a rosszabb egyidejű kontrasztra, azzal nincs is baj. Ami adatot találtam, aszerint 2000:1. Persze ez irreális, de ebből arra következtettem, hogy ebben is van írisz állítás. Van is ilyen opció, hogy auto írisz, de vajon mit csinálhat? Mert ez gondolom komolyabb gépeken valóban valami cucc a lámpa előtt fizikailag, ami csökkenti a fényerejét, vagy mittudomén, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy ebben ilyen nincs, hanem mint az lcd tv-ken szoftveresen állítja brightnest/contrastot. Sőt, még a színeket is változtatja, ahogy láttam. Gyorsan ki is kapcsoltam. De ez így lehetséges? Mert én csak találgatok.
Nagyobb bajom ez a fekete kérdés. Úgy próbáltam ki, hogy kisebb felbontásra állítottam, így volt alul felül "fekete" csík, aminek elvileg a legsötétebbnek kell lennie, mert ebbe a PC jele sem szól bele. Namost ez olyan szinten világosabb a környezetnél (amit pedig megvilágít a visszavert fény), hogy majdhogynem jobb, ha felkapcsolok egy kis villanyt, mert akkor a szemem legalább nem a tök sötétre áll be, meg ráfoghatom külső fényre, hogy azért nincs fekete. Na de ki hallott már ilyet, hogy villanyt kell gyújtani a projektorozáshoz?!
Amúgy kipróbáltam szürke vászonnal... na jó, csak egy szürke takaróval , de meglepően jót tett. A fényerő még úgy is több, mint elég, és a fekete is visszaszorult. A színeket biztos, hogy eltolja? Mert ha tök szürke, tehát semmilyen árnyalata nincs, akkor elvileg nem kéne, hogy bántsa, és nem is vettem észre ilyesmit.Az nagy hülyeség, ha bemegyek egy méterárú boltba, és veszek szürke sötétítő fuggöny-vásznat, és kifeszítem két léc közé? Egy matt szürke projektor vászon 100ezer forint Ezekben amúgy mi a tutiság? Ha pl. nincs üveggyöngy, vagy mianyám bevonat, ami gain-t csinál, akkor mi kerül benne ennyibe?
-
tavimano
tag
Szia!
A kontraszt adat valós és helyt álló csak éppen a kép olyankor nézhetetlen. Ha van írisz akkor be kell kapcsolni. De Nekem volt Epson-om, és nem voltam elégedet az írisszel. Nagyon lassan reagált, ez volt a baj. A színeket be kell állítani, de az írisz vezérlése nem szólhat bele, tehát a színek a helyükön kell hogy maradjanak. Ha van rajta movie mód akkor abba állítsd be a színeket sokkal jobb a gamma vezérlés is itt.
A szürke vászon a megoldás, nincs más lehetőség, ha ennyire zavar az hogy a fekete nem fekete. Nekem DLP-m van és itt sem eléggé jó a fekete, de inkább a kontraszttal nem vagyok elégedett.
Csak akkor van értelme az ilyen szürke takarónak ha mind a 4 oldalra ki van feszítve, mert könnyen hullámos lesz.
Nekem matt white vásznam van és jó az is, nem kell állítgatni a színek meg roppant jók rajta.
Ezek mind 1.0 gain-ű. Minimális eltérések vannak, de nem veszed észre azt, hogy most 1,1 vagy 0,9 gain-ű egy vászon.Ha jól láttam az adatlapon akkor 1600 lumen körüli eco-ban. Ha van movie mód, akkor tovább csökkenti az is a fényerőt. De sztem így is legalább 1000 körül lesz ez, bőven jó egy 240-300 cm széles vászonhoz.
-
tttzshd
tag
Segítsen valaki nincs hang ! !
De jó ha már ennyien írtok ide,biztos értetek hozzá!Szóval a problémám hogy van egy projektorom optoma HD65, rákötöttem az ATI 4850 kártyámra HDMI kábellel és DVI / HDMI átalakítót használtam !
.
Megosztottam a képernyőt utána és szépen működik a monitor és a projektor a falon .
Indítom a filmet és monitoron nézem pl:720p filmet szépen megy a hang is ,de mikor áthúzom a filmet a projektorra megszűnik a hang a számítógépen
Aszt sejtem, hogy a hang is kimegy a HDMI kábelen mert az Ati átviszi a HDMI kábelre és ezért nem hallok semmit , de nekem nincs semmi ERŐSÍTŐM és a projektoron sincs AUDIÓ KIMENET ahová kiküldené a hangjelet a HDMI kábelA hangkártyám egy audigy2 ZS 7.1 és arra rákötve egy pc-s 5.1 hangrendszer
(Persze DVI / VGA átalakítóval és kábellel működik a HD film és a hangkártya de nem azzal szeretném,a HDMI kábel jobb állítólag )Mégis mit tehetnék hogy Projektoron nézzek HD filmet és közbe a audigy kártyámon jöjjön a hang ?
köszi
-
tttzshd
tag
amúgy ha valakit érdekel hogy milyen egy optoma HD65 képe teszek föl képeket .
átolvastam egy pár hozzászólást amit írtatok hogy hatalmas fényerő kell 3000 mini meg ilyenek minek az
én általában 1.5-2 méteres képel nézek filmet az optoma1600 lumen tud és szerintem egy lakásba nem is kell nagyobb,ha csak nincs palotád
kipróbáltam milyen nagyban de csak forgatom a fejem a kis lakásban és fáraszó otthon így nézni , még ez a fényerő is bőven elég volt 3-4 méteres képpel filmet nézni ECO módbanEz csak a én kis tapasztalatom az első projektorm után
-
-
[HUN]Tyson
senior tag
Sziasztok!
Adott egy HP 6715b noti (AMD Turion X2, Ati video), XP SP2-vel.
Az irodában lévő Epson projektorral meg lehet azt tenni, hogy váltogatom a kijelzőket, hogy vagy a saját kijelző, vagy a projektor, vagy mindkettőn legyen kép.
Azonban ügyfeleknél feldugva az akármilyen projektorokat, sok esetben nem lehet megtenni azt, hogy mindkettőn legyen adás. Rohadt zavaró úgy előadást tartani, hogy a hátam mögött kell néznem a falat.
Mi ennek az oka? A projektor? Vmi XP baromság?
-
törölt tag
válasz [HUN]Tyson #1340 üzenetére
Lehet hogy nem tudja azt a felbontást a projektor mint amin a laptopot használod, próbáld meg 1024*768-on, vagy olyan felbontáson ami jó a mindkettőhöz.
[ Szerkesztve ]
-
tavimano
tag
válasz kovi831 #1343 üzenetére
Ez a vászon oldal feszített, emiatt sokkal drágább mint a hagyományos motoros. Ez legalább 240cm körüli szélességű. Ennek olyan 200e körül indul az ára. De ettől jobb megoldás a fix keretes, csak tudja az ember elhelyezni. Nem utolsó sorban sokkal olcsóbb is. Esetleg a Bydium vásznakkal a Bandl-nál próbálkoztál-e már?
-
tavimano
tag
válasz kovi831 #1348 üzenetére
Sztem nyugodj meg, nagyon jó vétel lesz. Ezeknek a vásznaknak az anyagát úgy válogatták össze, hogy a legkésőbb kezdjenek el hullámosodni. Ha jól tudom Sacáék több éven keresztül válogatták, baráti ár természetesen a kínai béreket takarja, de nem kell félni.
Nekem Projectám van az is kínai, de eddig lekopogom nem volt vele baj. Én használtam jutottam hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- NVIDIA® driverek topikja
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- AliExpress tapasztalatok
- Apple notebookok
- Marvel Snap
- S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest