- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
ha eljössz hozzám, máshogy látod
és én árulok X9-est, azért irtam. Nincs 150e...
nézz be itt az apróhirdetésekbe[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Pedig van infocus magyarország.
4000 óra az 4000 óra, mi ebben a nem komoly?
kontrasztnál nem láttam 10-20ezret. Milyen oldalt nézel te?
Ha tetszett a képe, és nem kell HD, persze vedd a kiszemeltet!Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
tavimano
tag
A hivatalos forgalmazó a Band Kft!!! A szervízt ki és hogyan intézi annak gazdasági okai vannak sztem a hollandok sem bolondabbak mint a magyarok...A cégnél ahol dolgozom van egy-két neves műszer amit csak Hollandiába hajlandók kalibrálni, mert nem tartják fent itt Magyarországon a labort egyszerűen nem éri meg...
[ Szerkesztve ]
-
zetorakicet
tag
Nem a koszolódás miatt romlik, hanem a szerves összetevői öregszenek el, és besárgul a képe.Az első lámpacserekor már elég jól látszik.
Legalábbis haverom W500-asánál igen.
A hd65-ösnek szerintem nagyon szép színei vannak, és a kép élességével sincsenek gondjaim.
Sőt, pont az LCD-nél nem olyan éles a kép, mert átszűrődik a fény a képpontok között, meg ráadásul csirkehálós is.
A kontrasztja nagyon jó, és a fényerejét még takarékos módnál is vissza kell kicsit vennem fél alá, pedig nagy képet vetítek.
Szivárványhatást már én is láttam, de csak amikor elkapom a tekintetemet a képről.Valószínűleg persze egymás kellett kéne látni a képüket, mert így nehéz összehasonlítani.
-
törölt tag
DLP-nél se lenne szivárvány, ha mind 3ledes(vagy lézeres) lenne, én majd ilyenre szeretnék cserélni, de inkább az utóbbira.
A szín inkább az LCD gyengéje szerintem, vagyis mostanában már nem nagyon lassúak a jobb panelek, de bármelyiket is teszik bele, mindegyik késleltetése sokkal rosszabb mint a DLP tükörreflexes chipje. -
zetorakicet
tag
Ugyanaz lenne, csak a notebook panelje nincs megvilágítva 2 cm-ről 2000 lumennel egy rohadt forró 200w-os lámpával.
Itt van egy teszt képekkel, érdemes megnézni!:http://www.eyevis.co.uk/pdf/Brochures/DLP%20reliability.pdf
Van másik is, de itt nincsenek képek, viszont részletesebben leírják az okokat:
http://www.projectorcentral.com/lcd_dlp_test.htm
-
joe999
tag
800x600-as felbontás mellett nem lehet 16:9-es anamorf DVD-ket felbontás vesztés nélkül lejátszani. Ezeknél egy 720*576-os képkockába van belepréselve a 16:9-es kép (vízszintesen össze van nyomva). Az ilyen filmek felbontás vesztés nélküli lejátszásához a képarány megtartása esetén 1024x576-os felbontású megjelenítőre van szükség. 800x600 vetítő teljes felbontásban csak rossz képaránnyal tudja az ilyen filmeket lejátszani. A másik dolog, hogy egy 800x600-as felbontású vetítő teljes bizonyossággal prezentációs gép, amik általában túl nagy fényerővel és kicsi kontraszttal rendelkeznek és nem film nézésre valók.
-
törölt tag
több fajta van, te a brillian color-féle kerékről beszélsz, én meg a hagyományosról
nekem pl. 7segmens van RGBRGBW nálam van egy fehér is, asszem ez a vivid-es, ha jól tudom
az acer-ben brilliant van, a színei biztos jók, a kérdés hogy mennyire szivárványosodik, ezért én tuti nem venném meg látatlanban[ Szerkesztve ]
-
zetorakicet
tag
Ha odahajolsz, akkor mindegyik zúg egy kicsit.
Szerintem az övé sem túlmelegszik, csak meleg kikapcsolt állapotban is, mint bármelyik másik.
Ugyanez a helyzet az alsó és felső szélén látható kicsit homályosabb apró betűkkel.
Ez ilyen kategória.
2, 5 méteres szélességnél 2 mm vastag betűk élességéről beszélünk.
Tudomásul kell venni, hogy ez egy házimozi projektor, nem pedig prezentációs.
Film nézésre és esetleg játékra van tervezve, nem pedig szövegszerkesztésre.
Még a legrészletesebb tesztekben sem jut eszébe senkinek szövegen tesztelni:http://www.projectorreviews.com/optoma/hd65/index.php
Szerintem itt a színek, kontraszt, fényerő, és az a fontos, hogy mennyire fekete a fekete, és sötét részeknél mennyire látszanak a részletek.
Ebben pedig nincs hiba.
Meg lehet próbálni a szervizt, de ez kb. olyan, mintha valaki visszavinne egy Swiftet a márkaszervizbe, mert 160 fölött zajos, vagy azért mert túl kicsi :-) -
szögöd
csendes tag
Oké. Igaz. Ki kell cseréni. Ki is cseréltetem.
A forgalmazóval le ven beszélve. Három napon belül nem tudtam visszajuttatni
Szegedről, de így is cserélik a készüléket.
EZ aZ, hogy Cserélik! Akkor a másik is ilyen lesz? Vagy még rosszabb?
Kezd már kicsit sok lenni, hogy képesek ilyen hibákkal piacra dobni a készüléket!
Én amatőrnek tartom magam a témában,- nem sok projit láttam működés közben.
Konkrétan egy Pana ptlb20 volt nálam kölcsön egy hétig, és igazából utána döntöttem
a vásárlás mellet. Az prezentációs proji volt és nagyon le voltam hidalva tőle,-
film meg minden. A HD65 mégiscsak egy házimozi projektor.
A Pana meg mégiscsak egy Pana ? -
c4
őstag
Pedig az új adatlapokon feltüntetik ma már ezt az adatot is. De nem értem azért ezt a remgést a 24-fpsért. Nyugodtan lehet nézni NTSC forráskét a video anyagot. Gyakorlott szem és rutin kell, hogy észrevegyük a különbséget. Ha egy proji alapban keveset tud, akkor ettől nem lesz táltos az biztos.
-
c4
őstag
Igazából még senki nem tudja, mekkora sújt kapnak ezek a berendezések egyelőre. Nagy kérdés lesz a fényerő, a színhűség az biztos. És ugye ezek a házi-mozi elsődleges kérdései. A kontrasztarány biztos jó lesz. Habár ez is csak egy adat. A moziban nincs fekete szín. Ez is csak egy hajsza szerintem a cégek között. De mint minden újdonság, biztos kapós lesz jó magas áron.
-
joe999
tag
Az a projektor nem gagyi, csak nem filmnézéshez való. Az egy 4:3-as, kimondottan prezentációs irodai gép 1024x768-as felbontással. ECO módban is minimum dupla a fényereje mint kellene. Vetíteni sötétben szokás, ellenkező esetben a kontraszt kb. 20:1 -hez mértékű lesz. Ekkora fényerő mellett egy világos jelenet egyszerűen bántja az ember szemét, ráadásul magas fényerő mellett jobban látszik a rainbow . A 720p nem csak a felbontás miatt fontos, hanem a 16:9-es képarány miatt, hiszen szinte minden film szélesvásznú. 4:3-as megjelenítőnél egy 235:1-es film esetén csak a pixelek kb 60 %-a vesz részt a képalkotásban.
Mivel a projektor 99%-ban filmnézésre lenne használva , így én jó szívvel nem ajánlanék prezentációs gépet, főleg úgy, hogy 165e Ft-ért akciós Infocus X9-et lehet venni ajándék vászonnal.[ Szerkesztve ]
-
Petrelli
csendes tag
3 téma szerintem ezek is ide tartoznak..
1. Csatlakozások: (ezek is számítanak egy proji vásárlásnál mégsem beszéltünk róluk)
A videokártya hdmi megy a proji hdmi be.
De a többi jelet pl : xbox hogy kötöm rá? Lcd tv-ken ezért van 4db hdmi.
Meg elég messze van a proji a géptől és a játékgéptől is, mondjuk fent a plafonon.
Gondolom jó hosszú kábelek kellenek, ami nem éppen javítja a képet?!2. Videokártya
Ahhoz, hogy rendes legyen a kép pl divx, dvd filmeknél, gondolom a videokártya a felelős, hogy a képpontokat kiszámolja, konvertálja. Akkor gondolom abból se mindegy milyen van a projihoz, nem? A proji már egy kész képet kap bármilyen inputról jön is a kép.
3. Tv
Gondolom ha a gépbe veszek tv-tunert akkor is jó vagy valami set top box-ot és azon állítgatom,
hogy tisztítsa ki a képet, ha esetleg nem hd adás jön hanem valami sima digitalizált valami?![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Logitech Astro A50X White
- Eladó JBL TUNE 130NC/TUNE 230NC/ TUNE BEAM BONTATLAN/EREDETI Bluetooth fülhallgatók
- Eladó JBL Flip 5 BONTATLAN/EREDETI Bluetooth hangszóró
- JBL T750BT EREDETI/BONTATLAN Bluetooth fejhallgatók
- Eladó EREDETI/BONTATLAN JBL Partybox Encore bluetooth hangszóró (Karaoke funkcióval, mikrofonnal)!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest