Új hozzászólás Aktív témák

  • Pano

    addikt

    Sziasztok!

    Nagy dilemmába vagyok és nem tudok merre mozduljak, a segítségeteket szeretném kérni, hogy tudjak dönteni.
    Mielőtt belekezdenék, elmesélném, hogy mindig is Intel processzor párti voltam. Minden gépembe Intelt vettem.
    Aztán szerencsét próbáltam 2 évvel ezelőtt egy laptoppal, amiben egy Athlon X2 QL-60-as volt (1.8Ghz) és hatalmasat csalódtam benne, a gépemben lévő intel core 2 duo e4300, ami a core 2-esek olcsó családja ráadásul, jobban teljesített ugyan azon az órajelen, pedig jóval régebbi kivitel.
    Viszont már némileg eljárt felette az idő, annak ellenére, hogy még mindig szeretem, mert kellemesen teljesít így 3 év után is :) De mindenképp nagyobb kakaóra akarok kapcsolni már, s mivel jelenleg anyagilag meg vagyok rogyva, nem tudok annyit fordítani rá, mint eddig a bővítésekre, cserékre tudtam (sokkal kevesebbet keresek, mint eddig). Ezért elgondolkoztam az AMD mellett, a rossz tapasztalat ellenére is. 1 rossz tapasztalat miatt nem feltétlen szeretném elásni.

    Az érvek: olcsó és mindig olcsón fejleszthető/cserélhető jobbra. Ugyanis az AM foglalatok elég sokáig ki szokták húzni (ha csak az AM2-t nézem, elég sok ideig használták, használják mai is és elég széles a bele kapható procik választéka), a régi lapokat meg BIOS frissítéssel majdnem mindig át lehet nyomatni az újabb foglalatra (legalábbis ezt mondták, bár számomra kicsit nehezen elképzelhető).
    Mivel nem áll olyan nagy tőke jelenleg a rendelkezésemre, nem akarok olyan hű de komoly gépet összehozni, de azért jobbat, mint a mostani. Érezhetően jobbat, majd az anyagi helyzethez mérten fokozatosan fejleszteni.

    A proci és alaplap kivételével mindent át akarok vinni az új gépbe, tehát lényegében csak intelről amd-re váltás lenne.
    Csak itt jön a dilemma, hogy érdemes-e? Jó ismerősöm eléggé "leordította a fejem", hogy nem vagyok normális, ha átmegyek AMD-re, mert hiába választok a jelenleginél nagyobb procit AMD-be, teljesítménybe nem fogja felülmúlni a mostani intelemet. Inkább vegyek abból az összegből egy új intel procit, mondjuk egy E7500-ast.
    Az az igazság, hogy nem tudom eldönteni, tényleg megéri-e, mert viszont tuningolni nem akarok, semmiképpen sem. Kérlek titeket, véleményezzétek, nektek nagyobb a tapasztalatotok ebben.

    A következő összeállítást néztem ki magamnak:

    Alap: GIGABYTE GA-MA770-US3 (Mivel DDR2-es ramjaimat meg akarom tartani, nem akarok hármasozni)

    Proci: AMD Phenom II X2 550 3,1GHz Black Edition.

    A keretem rá, nagyon maximum 40 ezer forint. Ha valaki tud, nyugodtan ajánlhat alternatívát :)

    Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák