- Proxmox VE
- Windows 11
- ASUS routerek
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
h.palee
csendes tag
-
Borote
addikt
válasz hippohopp #4092 üzenetére
Az ULV processzoroknál említs meg egy nagyon fontos tényezőt.
HA a fogyasztási ÉS a hőmérsékleti feltételek egyszerre engedik, akkor működik a Turbo boost.
Igaz, hogy extrém stressz teszt, de azok a gépek, amik ennél sokkal jobban bírják is ezt a megterhelést, azok is képesek melegedésre, de ez az Acer majd 60 fokos felszíni hőmérsékleteket produkált, konstans throttling mellett. (Az ULV i5 és i7 között nincs olyan hatalmas különbség).
Ha ennyire tud melegedni, vajon mennyire fogja majd a Turbo-t használni?Az Ultrabookok nem játékra valók... a legtöbb még dGPU nélkül is tud melegedni rendesen
Persze lehet, hogy túllihegem a dolgot, de ha már valaki ennyit rákölt, akkor ha 10%-kal megdobja, kap egy tisztességes gépet is.Ha játékra kell jelenleg notebook, akkor vagy az olcsót, vagy a drágát érdemes venni, középkategóriában kivárni kellene most.
[ Szerkesztve ]
-
h.palee
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #4103 üzenetére
okmaci látta 999 €-ért, i7, fhd, bluray, 32-es msata, 8gb kombóban. win 7-tel.
elég állat vétel, ha igaz. Rákérdeztem a konkrét boltban szombaton egy emailben, ma a honlapon lévő kontaktformularon megismételtem a kérdést, még nem jött válasz.senki el ne vigye előlem! XD
-
Borote
addikt
válasz h.palee #4105 üzenetére
Ennél csak minimálisan drágább itthon (300k), cserébe ingyen kihozzák. Ha Magyarországon akarod használni, szerintem érdemesebb itthon megvenni, főleg, ha magyar billentyűzetet szeretnél, mert a háttérvilágításos billentyűzet nem a legideálisabb alany a matricázásra
Egyrészt. Másrészt a külföldi Lenovo gépekre Magyarországon általában csak egy évre érvényes a garancia, úgyhogy a garanciális ügyeknek mindenképp nézz utána.(#4092) hippohopp: ha mégis muszáj 200k-ért notebookot venni, SeniorTillánál még mindig lehet kapni HP DV6-ost, i5+HD6770M kombinációban, 200k-ért, 2 év garanciával, németektől behozott, de rendesen garanciális háttérrel rendelkező gépként.
[ Szerkesztve ]
-
h.palee
csendes tag
ilyen konfiggal jobb helyeken nem 300 a gép. én német nyelven tanulok, németül nevelkedtem, nem fog zavarni a dolog. a "kiszállítás" nekem kvázi ingyen lesz.
javíts ki, ha tévedek, de tudtommal a lenovo gyártói jótállása minden egt területén vásárolt gépre az egt egész területén érvényes.ne érts félre, a laptopszalon jó hely, nem úgy értem.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz h.palee #4109 üzenetére
Ja, bluray-t nem néztem Mentségemre szóljon, én még nem is láttam br lemezt... Valahogy ez nekem kimaradt az életemből, és szerintem ki is fog. Amikor már egy pendrive-nak is ekkora a kapacitása... Engem inkább a holografikus adattárolók érdekelnének.
Eddigi tapasztalatok alapján mondtam, amit. Tag megvette rádiumtól az Y570-t (ők a csehektől hozták be), CallCenter pedig kiokosította, hogy erre bizony nem érvényes itthon a két év garancia, csak egy. Szóval tévedsz. Volt már sajnos ellenpélda
Nem muszáj elhinni, hiszen ez is csak egy fórum, de azért érdemes utánanézni, telefonálni. -
h.palee
csendes tag
őszintén szólva én sem. a merevlemez terás, ami szintén nem izgat különösebben, de ssd-vel (igaz, csak msata) azért 283 az nem 300.
mindenképpen utánaérdeklődöm, bár vész esetén Bécsben is tudok szervizeltetni. Lenovo jótállásos pdf írta ezt az egt-s dolgot, gondoltam hiszek neki, de akkor muszáj lesz még utánajárni
-
matepalfi
aktív tag
udv.
tudnatok-e linkelni olyan laptopot ami ezeknek megfelel:
-amd Liano A6 4magos procija legyen
-min. 500gb hdd
-min. 4gb ram
- dual videokartya (integralt es egy dedikalt) min 1 gb
-max. 130000ft-ot tudok ra adni.ja es azert regebbi jatekok (cs source, gta, cod stb.)
[ Szerkesztve ]
-
laszlohu
addikt
Én ilyet vennék, ha nem lenne ilyen drága:
-
-
Tikakukac
titán
Na jah, tegnap átolvastam a topikot, próbáltam beírni 2 hsz.-t, de olyan szinten voltam még, hogy folyton melléütöttem. Ma már jobb, de ebből harmadnaposság is lesz...
laszlohu: Hüha. Hát végül is okés.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Borote
addikt
válasz hippohopp #4124 üzenetére
Nemzetközi billentyűzetet írnak. - Garanciát elvileg 20k bővíteni. Névre szóló számlás garancia HP-nál lényeges.
Értelem szerűen nem magyar a gép.
INNEN lehet még nézelődni.Pavilion-ból ami nem h-ra végződik, az nem magyar gép. Ha valahol nem hajlandóak megadni a típusszámot, ott már gyanakodni kell
Illetve Y570 van még ebben az árban (Meg annó Asus N55 volt).
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz spyduck #4126 üzenetére
Valami kissé valóban megkeveredett...
Viszont akkor EZ mire való? Vagy már régi, nem működő móka? Ugyanez ITT is.
Illetve EZ?
Ez mondjuk már kicsit drága[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Nos, én mikor vettem a saját Pavilionomat akkor is egymásnak ellentmondó dolgok mentek. A vége az lett, hogy nem bővítettem én sem. De elviekben lehet. Vannak/voltak bizonyos megkötések erre is, de a lehetőség elviekben megvan. HP shop sem hazudik, tényleg lehet.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
spyduck
nagyúr
Utánakérdeztem, de ezt egyszer már megkérdeztem a HP-tól. Eleve renew programos gépeket nem lehet bővíteni, Pavilion-t meg főleg. Egyetlen dolog létezhet, h új magyar Pavilion-t esetleg 3évre, de sztem már az is régen megszűnt. A NBS se véletlenül 1 év garral árulja, ők se tudják bővíteni. Ha viszont ők nem tudják akkor senki. Még külföldön se vásárolható hozzá carepack. Ha láttok valahol (pl.: Németország) az is valószínűleg 1évről 2évre, vagy ha van 3.-ik év az csak viszonteladói, avagy csak a célországban az adott üzletláncra érvényes.
-
spyduck
nagyúr
Külföldön tudod érvényesíteni? Hivatalos szervizben tudod érvényesíteni? Nem! Ez csak viszonteladói gari. De amint válaszoltak megírom. Bár azon a konzultáción amin voltam még kb fél éve ott direkt mindenre rákérdeztem.
-
Borote
addikt
válasz spyduck #4129 üzenetére
Sok az ellentmondás a HP garanciabővítésével kapcsolatban.
Egyik ismerősöm renew 4530s-ére tavaly lehetett 2 év garanciát bővíteni.
De amennyire én tudom, ezek sem mind renew gépek, nem? Szimplán külföldről behozottak.
Tilla pl 2 év garanciával hirdeti a pavilionjait.Ráadeásul a HP shopnál is volt még néhány pavilion garibővítés.
-
spyduck
nagyúr
Renew Programon belül van a Renew és az Asnew. A Renew általában visszavitt és javított gép az Asnew pedig teljesen új gép. Ha a NBS-ban azt látod, h nemzetközi bill és 1 év gari, valamint a státusz "új", akkor a gép Asnew.
Egyik ismerősöm renew 4530s-ére tavaly lehetett 2 év garanciát bővíteni.
ProBook-ra lehet, de renew-ra már nem. Hogy lesz renew-ból nem renew? Leszeded a matricát és alatta van az eredeti matrica. És mi a különbség? Egy darab "r" betű, mint renew. Most nem szeretném leírni, de gondolom elég éles az eszed ahhoz, h rájöjj milyen alternatívák vannak. Amúgy többségében a hozzá nem értő kollégák okolhatók az ilyen kivételes esetekértszerk: A Tilla Pavilionok pedig tudomásom szerint 1év HP garosok + 1év Tilla garosok.
[ Szerkesztve ]
-
Ismerős Notebookot szeretne venni 100-150e árkategóriában.
15"-16" kellene, netezésre szövegszerkesztésre tehát videókariból elég annyi hogy képet adjon. (játék biztosan nem lesz, a 17"-es kijelző már nagy)
Jó lenne matt kijelző (ami nem 13xx felbontású hanem ez feletti).
Keveset cipelné, de nem szeretne nehéz gépet. Mindenképpen Win7-el kellene (32 vagy 64bit mindegy) Linux és freedos nem jó.
Márkára nincs konkrétum, lényeg hogy tartós legyen.
Ötletek? -
törölt tag
Üdv!
Segítsetek nekem legyetek szívesek!
Nagyjából végignéztem a ma elérhető kínálatot, és azt tapasztaltam, h. 4:3-as üzleti notebookot mintha nem gyártanának már. (Szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre szerintem jobb ez a képarány mint a 14:10 és hasonlók.) Ha mégis tud valaki ilyet, ugyan írja már le a típusát vagy linkeljen. Előre is köszi!15" körüli érdekelne.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz MasterDeeJay #4133 üzenetére
Használt játszik? Nagy felbontású panelt ebben az árban nem adnak. A súly is kérdéses, 15" tipikusan nem hordozós gép. Mit jelent a nehéz? Nekem 1,5kg fölött már minden az. Szóval még picit konkrétabb leírás kéne.
Mindenhova: Jól látod. Szerintem pár extrém kivételtől eltekintve kihaltak. Régebbiekből mondjuk valami HP és TP üzleti gép vonalból akadhat pár gép amik használhatóak ilyen általános pötyögésre.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz spyduck #4132 üzenetére
Világos, köszi szépen
(#4133) MasterDeeJay: első körben Fujitsu A531-t és ProBook 4535s-t mondanék, de ezekből nincs nagyon eredeti Win7-tel adott gép mostanában (A531-ből volt nemrég, de nem sokáig), így marad még a pakliban a Samsung NP300, de annak is csak 1366x768 a felbontása.
Valahonnan engedned kell, esetleg kifogni egy jó használt gépet, ott nagyobb eséllyel kapsz ezen paramétereknek megfelelőt. Pl ThinkPad T510, EliteBook 8540p(#4134) Mindenhova: ThinkPad T60... kell az enyém?
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz #19103744 #4137 üzenetére
Az az igazság, hogy 4:3-as (16:12) notebookot már egy ideje nem gyártanak. Első körben áttértek a 16:10-es képarányra, mára viszont minimális kivétellel (Apple) csak 16:9-es gépek maradtak.
Extráktól (erősebb processzor, HDD caddy tokkal) függően 50-60k körül tervezek megválni tőle (IPS-es variáns - 1400x1050), csak előtte egy porszemet ki kellene szednem a háttérvilágítás és a panel közül... hogy hogy került oda, lövésem sincs[ Szerkesztve ]
-
HaZsolt
őstag
válasz B-L-A-C-K #4086 üzenetére
Ilyen a tipikus magyar mentalitás. Egyébként poénnak szántam, nem gondoltam, hogy kapok érte off-ot
Barote: Játék is jó lenne mivel lehet, hogy keveset leszek otthon. Szerintem egy korrekt notebook mellett teszem le a voksom(ultrabookot hanyagolom) de 640-es Vga alá nem akarom adni.
-
bel19ve
tag
sziasztok
laptopot szeretnék főiskolai éveim mellé. A fő szempont az lenne, hogy minél tovább bírja. A másodlagos szempont az, hogy mindenféle akadás nélkül működjön egy külső 23"-s monitorral és azért a mai játékok fussanak rajta. Lehetséges ez egyáltalán úgy 230-270e körül vagy a játékokat hanyagoljam? köszi előre is a javaslatokat
ya én a lenovo és a dell ultrabookjait néztem, de nem tudom mit bírnak ezek a kis gépek...
köszi mégegyszer
-
Borote
addikt
válasz HaZsolt #4140 üzenetére
Én a helyedben akkor várnék. Jelenleg csak GT555M, HD6770M van ebben a kategóriában, ezek majdnem a GT640M szintje a játékteljesítményt nézve.
Y580-t viszont már kapsz 250k-tól. Teljesítményben jóóóval a GT640M előtt jár.(#4141) bel19ve: mario menni fog ultrabookon is... ha komolyabban szeretnél játszani, akkor nézd meg a pár sorral feljebb linkelt Y580-t
[ Szerkesztve ]
-
-
Borote
addikt
Nabazmeg... Abba a minimális kivételbe már beletartozik a 21:9-es képarány is
Persze ha valaki 21:9-es képarányú filmeket szeretne rajta nézni, akkor ideális(#4144) MasterDeeJay: jó gép ha teljesítményre kevésnek tűnik, egy SSD ideális választás bele, illetve k10stat-tal lehet a frekvenciát is emelni.
[ Szerkesztve ]
-
matepalfi
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy igaz-e, hogy a Toshiba Satellite L750D-169 laptopban 2 videokártya van? Tehát van benne integrált és még egy dedikált is?
ezen az oldalon ez van írva, de minden más oldalon (laptopszalon, stb) azt írja hogy ebben csak integrál van. Most akkor mi az igazság? -
Spancho
senior tag
válasz Dhampir #4148 üzenetére
Pontosabban van egy a procival együtt (integrált) + van egy nagyobb számozású erősebb dedikált videókari is. Nem vagyok benne biztos ,de nagy a valószínűsége hogy ha alap dolgokat használsz akkor a dedikált ki van kapcsolva és ha 3d-s alkalmazást használsz akkor rásegít. De egy csomó teszt van az A" szériáról.+ ott a hivatalos oldal is. Youtube-on is vannak fent róla videók hogy mire elég egy a6-os pl.
A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest