Új hozzászólás Aktív témák

  • hallador

    addikt

    válasz Kaci84 #145248 üzenetére

    Az a helyzet, hogy a mai gépek nem olyan stabilak, mint a 4 - 5 éve. A mai ProBookok minősége körülbelül a régi HP 500, 530,650 (Ezeknek az utódja a mai 250) szintjén vannak, azzal a különbséggel, hogy a ProBooknak jobb a billentyűzete, meg a kijelzője, valamint valamivel minőségibb a chipek vannak ráforrasztva. De a ház minősége kb azokkal vannak egy szinten.
    Így nem elvárható a mai small business gépektől az ami egy NX6110, vagy ProBook 4330/4340-től. Egyszerűen a váz merevsége a váz minőségük sz@r lett. A melegedésre is igaz.
    Szóval ha vigyázol rá, akkor bármelyik. De a három közül a ProBook a leguniverzálisabb, ennek van a legjobb billentyűzete. És ennek a legpraktikusabb a kialakítása is.
    A Dell már egy fokkal gyengébb konstrukció, nem minőségileg, mert még picit merevebb is mint a ProBook, de a bővíthetősége, és szerelhetősége vacak. Ma már az NBD sem igaz mindig.
    Szerviz szempontjából egy szinten vannak. Ma már a ProBooknál sem 8 hétig tart a fő alkatrész cseréje a magyar szakszervizek képesek voltak a típushoz Akklimatizálódni, így itt is 2 - 3 nap egy javítás a Dell esetében ha nincs NBD 2 hét. Persze mindkettő esetben lehet több is.
    Szóval hangsúlyozottan asztalon használva, akkor a HP ProBook a legéletszerűbb választás.

    Ha pedig tényleg nyúzni akarod, akkor:
    Használtan:
    HP EliteBook 8470p; Dell Latitude E6440, E6430, 6330, 6330; Ezek tényleg bírják amit leírtál. Nem lesz 2 cm elett, nem is lesz 2,5 KG felett, de le lehet velük ütni egy bivalyt. Ezekben még volt tri-metál váz, és a HP-kben is fém merevítés.

    [ Szerkesztve ]

    The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

Új hozzászólás Aktív témák