- Facebook és Messenger
- Windows 11
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Linux kezdőknek
- AliExpress tapasztalatok
- Mozilla Firefox
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- ASUS routerek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz fi:zi'k #12891 üzenetére
Ha már lehet konzumer is, akkor samu np300 pl. Azt lehet kapni több színben is, olyat választ amilyet akar - v amilyen van -. 114k iponban B960, 4GB ram, 750-es hdd, GT610 + HD2000 vga, 2 áv gar. Az asszem bővíthető 3-ra. 110k a GT610 nélküli verziója, de sztem pár ezret megér a diszkrét vga ha nem játszik akkor is.
DarkDeer: Tudom, hogy imperiumnál annyi. Azt mondtam olyan áron más nagyobb boltokban nem találtam, csak a GT610 verziót. Why?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
szasanyi
félisten
Sziasztok noti guruk!
Kellene 2 db, jó minőségű és megbízható notit vennem irodai célú felhasználásra. Néztem ezt a Lenovo Thinkpad Edge E530 gépet, de csak 1 év garival adják - miért? Aztán egy Dell Vostro 3550 is jó lehetne, de erről hallottam jó és rossz tapasztalatot is.
Van-e vélemény, tapasztalat esetleg javaslat 190k-ig ilyen célú noti vásárláshoz? -
Chaser
legenda
válasz szasanyi #12904 üzenetére
Azért mert edge és nálunk annyi rá a gar. Lehet hozzá venni, nézz utána mennyiért.
szerk: sztem HP probook gépeket is nézhetsz, alu borítás, 3 év gar. Vagy fuji A532, annak most levették 2-re a garját, de elég olcsón lehet 3-ra bővíteni. Az edge se jobb a fentebbieknél, semmi köze designon kívül a ThinkPad vonalhoz, ellenben legalább drága
[ Szerkesztve ]
-
DarkDeer
senior tag
válasz szasanyi #12904 üzenetére
Szerintem Fujitsu A532-vel jobban járnál.
-
szasanyi
félisten
válasz Chaser #12905 üzenetére
Azért mert edge... - ez miért hátrány? Mivel a Lenovo alapból 2 évet ad (ráadásul nemrég vettem a fiamnak) ezért nem értem, hogy az üzleti - nagyobb, folyamatos igénybevételhez is megfelelő - modell esetében (és persze nem ócsón) miért fele a garancia idő?
Persze tudom, hogy plusz pénzért mindent lehet de se pénz, se késztetés nincs rá.DarkDeer (#12906) - bár nincs Win7 ennek ellenére jónak tűnik 150k-ért. Hol az esetleges buktató?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Chaser
legenda
válasz szasanyi #12909 üzenetére
Akkor még egyszer fussunk neki. Az edge nem üzleti, max belépő, TP-hez semmi köze, csak hasonlít rá kívülről. De mivel ez megtéveszti a usereket - téged is - így egy jól eladható termék. Edgere 1 év gart adnak. Ennyi az edge, nem több. Hasonló vagy inkább jobb szintű gép a fuji A531, 532, vagy a probookok.
-
darvak
senior tag
-
szasanyi
félisten
Köszi srácok! Sajnos nem lepődtem meg, mert az eladások számának növelése érdekében ezt a fajta "megtévesztést" elég széleskörűen használják a gyártók. Persze nem is nehéz, ti. nincsenek polihisztorok, ehhez a területhez ilyen szinten meg csak az ért aki ebben dolgozik, esetleg komolyan hobbija.
No, eddig az új, IB alap FL A532 néz ki a legjobb alternatívának, így ehhez kérnék linket elsősorban teszthez, esetleg tapasztalathoz/véleményhez ha tudtok ilyet! -
Borote
addikt
válasz AxBattler #12895 üzenetére
Láttad te már azt a gépet?
(#12891) fi:zi'k: G580 legalábbis ezek közül.
(#12903) Chaser: NP300E5-t csak egy színben lehet kapni. A drágábbik, jobban összerakott modell érhető el több színben, de ez az NP300V5
(#12913) szasanyi: i5-ös A532
-
Dhampir
félisten
válasz fi:zi'k #12885 üzenetére
Pusztán arra gondoltam, hogy nem fog leégni a gép a túlhevüléstől. Ez egy integrált grafikával megáldott jószág, és amennyiben jól tudom, akkor a ventilátor csendes üzemmódra átállítható. Ez a funkció az előző kiadásokban is fellelhető volt.
Közben olvastam, hogy női léleknek lesz, és ez a gép kiesett, de erre még válaszoltam, hátha másnak be fog jönni eme megbízható irodai masina.
-
darvak
senior tag
válasz Stalker-2572 #12917 üzenetére
Papíron nem gond a 3-4 monitor, csak, h van hozzá-e működő driver, azt nem tudom, de specifikációban könnyű olyan gépet találni.
A kérdés az milyen felhasználásra kell, mennyi pénzed van rá, mekkora méretben.
-
fi:zi'k
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz fi:zi'k #12922 üzenetére
Ha a G580 megfelel akkor van abból olcsóbb is. 90-100k közt B830 procival ami nem sokkal marad el egy B950-B960-tól. Ha gar lejár akkor már úgyis olcsón dobálják az i3-akat, i5-öket, cserélhetsz egy erősebbre olcsón.
szerk: Samu matt, lenovo fényes, asust nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Tekmen
aktív tag
-
darvak
senior tag
válasz Stalker-2572 #12921 üzenetére
Itt nem lehet általánosítani, ez már erősen modellfüggő..
Csak hogy megértsd, pl. Intel folyton le van maradva a support-tal, a hardver támogat (pl. Open CL-t, vagy akár multi display-t), csak működő driver nincs még hozzá, vagy ha kiadnak 1 hivatolsat, sokszor problémásak, kompromisszummal mennek.Nem hinném, h nagyon lenne itt valaki, aki a legújabb konfigokat letesztelte volna erre, és majd ez alapján megmondhassa neked. Pláne, ha az se tudják pontosan mit akarsz.
DE korábbi hozzászólásaidból látva, te azt se tudod papíron mik a feltételek hozzá, szóval hajrá-hajrá
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz runner 125 #12927 üzenetére
Mai játékok ennyire kis igényűek lennének, hogy egy mobil i5 már felesleges számukra? Jól lemaradtam .
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Tekmen #12925 üzenetére
KB annyit mint az intel HD4000, tehát nem sokat A GT630 keresztbe lenyeli. Nem azt mondom, i3-i5 hozhat gyorsulást jól optimalizált játékoknál, de nem egy csóri 610 esetében. Tehát ha játék a cél sokkal előrébb vagy B9xx+GT630 kombóval.
SSD meg szinte kötelező minden gépbeszerk: BigBlackDog: Csak nem egészen jól fogalmazott. Az adott vga esetében semmilyen gyorsulást nem hozna még egy real k_vad core i7 sem.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz BigBlackDog #12928 üzenetére
Nem. A mobil GPU-k annyira gyengék, hogy hiába raksz melléjük akár 6 magos i7-t is, attól sem fognak nagyobb FPS-t produkálni, mert elvéreznek jóval korábban, ezért már egy B960 is elég mellé
-
Louro
őstag
Sziasztok
Egy hülyének tűnő kérdést tennék fel. Ha nem itthon, hanem moooondjuk Angliából vennék laptopot és váltanék magyar kiosztásra, akkor a felső soron pl, kevesebb gomb van, így nem tudom, hogy az ékezetes billentyűk meglennének e. Gépírás megy, szóval megszokás lehetne részemről, ha meglenne mind.
Mess with the best / Die like the rest
-
Borote
addikt
-
Louro
őstag
Köszönöm szépen.
-
Louro
őstag
Ha megutáltok, ha nem.....segítséget kérnék. Minél jobban visszaolvasok, összezavarodok, hogy i3 vagy b960 vagy b970.
Amire kellene nekem főként MS Visual Studio 2012. Nagy ritkán Civ5 és mégritkábban WoW. Emellett a szokásos filmnézés, de nem vagyok 1080p-fanatikus és ha nem 0,3MPx a webkamera, örülnék
Igazából úgy terveztem, hogy dokkolóval két monitoron használom, de ez későbbi terv, lehet el se bírná a laptop.Kijelzőben 14 alá nem adom, de tudom, hogy 17" álom marad. Súly mindegy.
Ebay.co.uk-t is nézegettem, mert két hét múlva megyek ki és bátyámék kinn élnek és ők áttudnák venni. Csak a billentyűzet miatt aggódok.
És hát az árrés: 1-120.000 HUF vagy 1-320 GBP.
Remélem minden szükséges infót sikerült megadnom
Hirtelen ezt találtam....de gyanúsan olcsó.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz fi:zi'k #12922 üzenetére
Bocs, csak már összekeveredtem, hogy kinek is keresel notit.
Az általam előbb linkelt Toshiba nem jó? ITT egy kicsit több kép van róla.A három közül én a Lenovo-ra szavaznék!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
runner 125
nagyúr
válasz AxBattler #12936 üzenetére
C Toshiba eléggé low end.
Louro
Nem tudom kint mennyivel kapod meg olcsóbban, de notebook-ot tekintve - pláne a garanciális ügyintézést is figyelembe véve, szerintem jobban jársz hazai vásárlással. Pláne ebben az árkategóriában...
Tudtommal külföldön gyakorlatilag mindenre 1 év gari van. Ha, még a magyar szerviz át is vállalja a külföldi géped szervizelését, akkor is csak 1 évig.
Manapság már itthon 2 év gar alatt nem is lehet gépet venni. (Most jelentett be az Acer / PB is, h ezentúl alap 2 évvel árulnak mindent) De, nem ritka az alap 3 év (Dell, HP ProBook, Thinkpad, A531..) gari sem, ami az user szempontjából nem épp elhanyagolható tényező.A már fentebb is linkelt G580 azért a pénzért még most is a legjobb választás.
Van USB3.0 is, 2 év futárgari, elegáns matt ház, jó videóteljesítmény, úgyhogy összességében szerintem jól jársz vele.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
floratm
senior tag
Hasonloan érzek, és kissé csodálom milyen részletekbe ásod magad ezen a misztikus területen. Amint lesz időd a WoW- ot javaslom GW2 re javitani.
Amugy én azt hiszem, talán lehet hogy elszántam magam erre:
http://www.edigital.hu/Notebook/Lenovo_IdeaPad_G580AH_(8GB)_59-346881_notebook-p333139.html?bid=&partner=10003
Többiek? helybenhagyjátok?
-
Borote
addikt
válasz BigBlackDog #12940 üzenetére
Valóban, semmi sem gyanús benne, szimplán sokkal gyengébb a minősége, mint mondjuk a szintén i3-as 130k-s Fuji A531-nek. Sokkal.
És még az akksin is spóroltak 37Wh az eléggé csoffadt.(#12941) floratm : szeretnél játszani?
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
Wow, nagyon szépen köszönöm a segítségeket. A 130 még beleférhet. Akkor nem misztifikálom túl a dolgot.
Még annyi, hogy vessem el azt a gondolatom, hogy dokkolóval két monitoron dolgozzak laptopról? Vagy bírnák a mai laptopok?
A WoW baromi ritkán van használva. Nem is vagyok előfizető, csak starter edition van Nem akarok nagyon rákattanni újra MMO-ra. Elég nehezen szakadtam el tőle. De, ha lesz egy jobb munkám, lehet megnézem, mert nagyon dícsérik a GW-t.
-
fi:zi'k
nagyúr
Eléggé eltértem a kiindulási helyzettől, de nem én döntök, sajnos.
Két opció "maradt".
Samsung NP300E5Z-S08HU vagy Lenovo G570GH(#12935) Louro
X54-es Asusról most olvastam notebookcheck tesztet, és eléggé lehúzták, vmint runner 125 kolléga sem áradozott róla.[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Borote
addikt
válasz floratm #12945 üzenetére
Akkor ne a GT610M-es verizót vedd, hanem a GT630M-eset
(#12943) Louro: ebben a kategóriában nincs dokkoló az USB-s dokkolón keresztül sem nagyon fogsz tudni több gépet rákötni, mint nélküle.
Bár van ilyen, hogy USB to HDMI adapted, erősen kételkedem a használhatóságában[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest