Új hozzászólás Aktív témák

  • cadgers

    aktív tag

    Megérkezett a nemrég rendelt ACER NITRO XV272UPBMIIPRZX monitor.

    Rövid tapasztalat:
    A színek nagyon szépek, próbálkoztam HDR-rel, ami játékban szép végeredményt ad, Windowsban viszont egyértelműen kikapcsolom, mert kisül a szemem attól a fényerőtől.

    Sajnos van egy olyan hibája, amit ebben az árkategóriában (ráadásul vadiúj monitornál) nem tudok tolerálni. A hátulján lévő joystick felfele nem működik, a többi irányba simán tudok lépkedni a menüben, de ha felpöccintem, azt "Enternek" érzékeli. Ami aggasztó, hogy körülötte melegszik a burkolat, úgyhogy cserés lesz. Azért sajnálom, mert amúgy a képe jó, nincsenek bevilágítások a sarkokban, nincs pixelhiba, és homogén az egész.

    Sajnos a VA panelnél tapasztalt lassú képfrissítés itt is fennáll, a 60 Hz, és a 144 Hz-et ennél a monitornál sem lehet megkülönböztetni, pedig részben emiatt vettem új monitort (viszont a színek, és a valamivel nagyobb felbontás kárpótol)!

    A kijelző kalibrálás nélkül kicsit túl sok zöldből áll, ezért kalibrálás után elsőre kicsit lilásnak tűnik.

    A másik kis hibája, hogy elfelejti a beállításokat. Mivel az elosztót is ki szoktam kapcsolni, ezért minden alkalommal be kell lépnem a menübe, és ki kell kapcsolnom az egyébként borzalmas "Super Sharpness"-t, és a fényerőt lejjebb kell állítanom.

    NVidia Gsync működik Freesync módban, de a Freesync csak akkor aktiválható, ha a HDR ki van kapcsolva, illetve displayport kábellal van összekötve.

Új hozzászólás Aktív témák