Új hozzászólás Aktív témák

  • Acheron

    őstag

    válasz pokers #97021 üzenetére

    Ez egy tapasztalat, de van másféle is.
    Én történetesen pár hete nyúzom a 27" -os nagyobb testvérét, egy 32HG70 monitort, és nyomokban sem találkoztam hasonló problémákkal. Feltételezem a két monitor elektronikája erős rokonságban áll egymással a méretbeli különbség ellenére. VA panel, ami a működéséből fakadóan hajlamosabb pl ghostingolni az IPS -hez képest. Meg is teszi, pl 60Hz -es beállítás esetén remekül tetten érhető ez a jelenség. 144 Hz -en is bizonyosan jelen van, épp csak nem venni észre. Játék közben akkor sem találkoztam vele, amikor direkt sötét - világos határvonalú "tárgyakat" mozgattam jobbra - balra, hogy lássam a mértékét, nemigen tudom elképzelni, hogy ez ingame bárkinek feltűnjön. Ami freesync -et illeti, a Pendulum demo remekül megy vele, 40 Hz-től felfelé semmilyen problémával nem találkoztam (tearing lentebb sem volt, csak ott már látszik a 3x Hz "szaggatása"), a monitor tökéletesen követi a demo által diktált frissítési sebességet. (Windmill teszttel nyilván értelmetlen nézni Nvidia kártyával, ott a freesync sosem fog bekapcsolni.) Vajon a fórumon elismert szaküzlet nyugodtan ajánlaná Gsync -el is működő Freesync monitorként, ha nem így lenne?
    Két negatívum a monitorról: az ívelésnek nem sok értelmét látom, éppen nem zavaró, de haszna sincs semmi, felesleges feature ebben a méretben (is). A másik a talp, ha falra tolt asztalnál szembe akarnám állítani, nagyon közel kerülne a képernyő. Ferdén elhelyezve ez is orvosolható, élhető távolságba kerül a kép. A 27" -os kisebb testvérnél ez még kevésbé problémás. Jah, és a HDR600 előnyével sem találkoztam még, bár hamarosan próbálok egy BF V -öt, ott talán kijön.
    Nem gondolom, hogy ez a legjobb monitor jelenleg a piacon, még az sem bizonyos, hogy hosszú távon ő marad a végleges "mindenes monitor" nálam. De a linkelt problémákkal én, mint felhasználó nem találkoztam, nem tudom megerősíteni, hogy ilyen "élesen" jelen lennének a típusnál. Én is kifoghattam "túl jó" példányt, esetleg hozzád is kerülhetett kevésbé jó modell - általánosítani egyik alapján sem lehet / kell.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák