Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz Cobra652 #88237 üzenetére

    Nem feltétlen input lagra gondoltam én sem, ha játszok is online általában nem first person shooterekkel. (meg nem is DOTA klónokkal)
    Egyszerűen csak folyamatosabb a kép adaptive sync-el, ill. nélküle lehet hogy kell mondjuk 120 fps hogy azt a folyamatosságot elérd amit adaptive sync-el mondjuk már 60-80-nál megkapsz, legalább is az én szememnek jobban néz ki.

    Igazán ha van mondjuk egy 144Hz-es monitorod meg 110 fps-ed, akkor is már sok olyan képfrissítést csinál a monitor amihez nem kapott új frame-t, így az előzőt ismétli meg, ami miatt folyamatosan ingadozik az érzékelt frame-time, ill. a mozgások folyamatossága meg-megtörik.

    Nyilván ez ebben a tartományban már sokkal kevésbé észlelhető mint pl. egy 60Hz-es monitoron valami gyenge vassal alatta, de ettől a probléma még nem szűnik meg. Adaptive sync-el viszont igen, ott a frame-time-ok ingadozásáért már csak a videokártya teljesítménye felel, külön a monitor nem tesz rá még egy lapáttal.

    Van akinek ez fontos, van akinek kevésbé, én spec. nagyon örülök hogy elterjedt ez a technológia.

    34-35" monitorokban viszont nem vagyok otthon, én szándékosan maradtam a 16:9 vonalon (32"), de asszem ha a pénz nem akadály akkor ez az Alienware egy elég jó választás.

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák