Új hozzászólás Aktív témák

  • Lidl

    senior tag

    válasz retfirg #83981 üzenetére

    Szia,

    Igazából az a dilemmám, hogy a jelenlegi 27" WQHD 60Hz monitoromat szeretném tovább fejleszteni.
    Ez vagy azt jelenti, hogy méretben lépek feljebb (és persze sebességben is egy kicsit), vagy az, hogy sebességben és folytonosságban lépek feljebb (nekem legalábbis most ez a két opció van, mert egy 35" UW monitort WQHD felbontással nem tudnék most megfizetni.)

    Láttam egyébként az AG322qcx-et az Oázisban, ott találkoztam először vele. Nagyon jó képe volt, nagyon jól néz ki maga a monitor is.
    A pixelsűrűség pont megfelelő lenne, mert a mostani 27"-oson alap méretben elég kicsit a betűk és az ikonok. Kell egy kicsit növelni a scale-en. Ezen nem kellene.
    Viszont nem vagyok biztos, hogy kényelmesen el tudnék távolodni tőle (az egér elég közel van, és nem tudnám távolabb vinni).
    Valamint a natív, sync nélküli 144Hz bizonytalanít el. A jelenlegi konfigom kb. 100 fps-sel tudja az újabb játékokat kihajtani, tehát nem lenne meg a natív frekvencia. Ez biztosan okozna tearinget, csak a kérdés az, hogy 100 fps körül ez látszódik-e annyira, mint mondjuk 40 fps-nél egy 60-as monitoron.

    Ezért kezdtem el inkább a 27"-es G-synces monitorok felé kacsintgatni.
    Bár itt nem lenne méretbeli előrelépés (nehezen magyaráznám az asszonynak, miért vettem egy ugyanolyan új monitort :) ), a pixelsűrűség is olyan lenne, mint most, de a játékélmény biztosan tökéletes lenne. Viszont ehhez még 80k-val drágább is, mint a 32"-os AOC :( (és a wow faktor is elmaradna a méret miatt)
    Tesztekben pedig az AOC ellen szól a VA panel, ami kicsit lassabb és néhol emlegetik, hogy észrevehető a különbség.

    Tulajdonképpen emiatt nem tudok dönteni.
    És ezt nekem kellene eldönteni, csak tanácsot kérnék Tőletek, hogy Ti melyiket választanátok :R

    Köszi
    Lidl

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák