Új hozzászólás Aktív témák

  • -FreaK-

    veterán

    válasz abridabri #82184 üzenetére

    A két linkelt monitor között az egyik nagy különbség, hogy a Samsung Freesync-es, ami csak AMD kártyával van, az AOC pedig Gsync-es, ami csak Nvidia kártyával. Ettől függetlenül használható a másik kártyával is a monitor, csak nem lesz Sync-ed, ami mondjuk elég nagy érvvágás, ha már ennyit kiadsz egy monitorért.

    Így mondjuk én ettől tenném függővé a dolgot első sorban, de azért további megfontolandó problémák is vannak:

    Samsung:
    1: viszonylag magas input lag (16-20ms ha jól emlékszem)
    2: a Freesync problémás ennél a típusnál. Két mód van az egyik 80-100Hz-ig (ez nagyon kis tartomány) a másik pedig 48-100Hz-ig, ennél viszont valami hiba folytán vibrál a kép.

    AOC:
    1: Az alkalmazott panel nem a legjobb minőségű, a szélek felé haladva erős a színtorzulás, többek között.
    2: Az ára. Nem tudom mondjuk, hogy most mennyi, de úgy emlékszem hogy magasabb mint másiknál.

    Én is néztem ezeket a monitorokat vásárlás előtt de végül az áruk miatt Freesync-es megoldás mellett döntöttem (bár jelenleg Nv kártyám van, de lesz majd csere), de nem az említett Samsung típust választottam, hanem az Asus MX34VQ-t. Persze ennek is megvan a hibája.

    Ha az árban neked belefér és Nvidia kártyád van (és lesz is sokáig), és nem zavar, hogy van jobb panel is ennél, akkor inkább az AOC-t ajánlom.

    A többi kérdésedre:
    144Hz vs. 100Hz: embere válogatja, de nagy általánosságban igen, érzékelhető azért. Erre mondta valaki, hogy ha magas képfrissítést szeretnél akkor ezzel még "nem teljesen vagy ott" :) mondjuk én is ezt választottam és azért a 60Hz-hez képest elég látványos a különbség, 100 és 144 között már közel sincs akkora. A DSR-t felejtsd el, az nem növeli meg a monitor fizikai felbontását.

    PPI:
    Igen ez érezhető váltás, én ~95ppi-ről váltottam a 109-re, és azért látszik. Mondjuk a 81 az szerintem elég kevés manapság, annál "minden jobb".

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák