Új hozzászólás Aktív témák

  • -FreaK-

    veterán

    válasz gera021 #76725 üzenetére

    Csak egy rendes teszt van róla, az alapján annyira nem jó.
    Az a baj, hogy lassú a válaszideje úgy általánosságban is, meg a magas képfrissítés kiszolgálásához főleg.
    (emlékeztető: a pixeleknek meg kell csinálni a váltást minden esetben még az előtt, hogy a következő képfrissítés megtörténne. Ezzel az IPS és VA panelek a magas képfrissítések esetében néha bajban vannak.)
    Ez a konkrét típus is csak 100Hz-ig jó ilyen szempontból, felette jönnek az elmosódások meg képhibák.

    Ahogy említettem, ez a felbontás is elég kicsi ilyen méretben (kicsi a pixelsűrűség). Ez téged vagy zavar vagy nem, de szerintem nézd meg előtt élőben hogy mit jelent ez a képpont sűrűség. Én pont nemrég néztem meg, hogy milyen 27"-on a FHD felbontás (ez kicsit még jobb is pixelsűrűség tekintetében mint a Z35-é), de engem zavar, jól látható pl. szövegek olvasásakor.

    A panel tükröződésgátló bevonata sem a legjobb, kicsit szemcsés tőle a kép. Ez megint egyéni preferencia, de engem marhára zavar a Dell 2311H-mon, ilyen homogén hátterek esetében mint pl. itt a PH fórum jól látható,kb. olyan mintha folyamatosan poros lenne a monitor.

    Én ennyiért nem vállalnám be ezeket a kompromisszumokat, fele ennyiért esetleg.

    Amit javasolni tudok, hogy várd meg, az az AOC AGON AG352UCG, most lesz kapható elvileg március végén, én is erre várok. 35" VA panel, 3440x1440p, 100Hz, G-Sync, ~900EUR körüli ár.
    Van róla jó teszt, illetve hamarosan kész a tftcentral is a tesztjükkel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák