Új hozzászólás Aktív témák

  • Krystal_s

    addikt

    Sziasztok!
    Kicsit elakadtam. Tudna itt valaki tanácsot adni? :U Évek óta egy 70cm-es LCD TV-t használtam monitornak. Főleg laptopokat szoktam rákötni, amiknek az alap felbontása 1360x768. Ezért a tv is csak HD ready, mert így szép éles a kép és még a betűk, ikonok mérete is megfelelő. Engem zavar a nagyobb felbontás, mert túl kicsi minden még 125% nagyításban is.
    Úgy gondoltam a szememnek jobb lenne egy még nagyobb kijelző, hogy kényelmesen kicsit messzebb ülhessek a kijelzőtől, ezért vettem egy 100cm-es TV-t. Samsung UE40K5500. Többen is ajánlották ezt. (monitort nem találtam ekkorában nekem megfelelő paraméterekkel, hangszóró, csatlakozók)
    Napok óta tesztelem, de egyszerűen sehogy sem tudom úgy beállítani, hogy ne zavarja a szemem. Próbáltam több felbontáson, 1920x, 1366x, 1360x, 14xx... Full HD-ben pici minden. 1366-ban pedig kicsit homályos. Már annyira elegem lett, hogy most visszajöttem a régi kis tv-mhez.
    Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mekkora monitort, tv-t vegyek. Nem szeretnék közel ülni és a monitor előtt "görnyedni", filmek és PS miatt is jobb lenne egy nagyobb. Attól félek, hogy nekem egyik full hd-s sem felelne meg a natív felbontásuk miatt. :F
    Már nem tudom eldönteni, hogy a tv képe nem jó minőség, vagy az összes full HD-vel így járnék, ha 1360x768 felbontásban szeretném használni?

Új hozzászólás Aktív témák