Új hozzászólás Aktív témák

  • wwhy

    veterán

    válasz BiP #4952 üzenetére

    Mire mondod, h fos? vagyis miből állapítod meg? kizárólag abból, amit látsz. Ezek pedig a színek+kontraszt+fényerő+gamma. Ezeket pedig gyárilag más-más értékekre lövik be, inkább azt mondanám, ahogy esik ... És mi történik a vásárlás után? Az emberek 99%-a elkezdi szemre vagy különböző szoftvereket használva "kalibrálni" a monitort. Ami persze nem a legokosabb dolog, mert mondjuk szemmel még senki sem kalibrálja a gamma görbét ;)
    Amit a boltban láttál, lehet, h már egy ilyen "kalibrált" fos. Még ugyanannak a márkának ugyanaz a típusa is lehet szemre fos és jó. Anno a cégnél vettünk kb. 50 (!) LG L206W monitort. Kicsomagol, beüzemel, és pár nap múlva a dolgozók jelzik, h XY-nál szebb a háttér színe, mint WZ-nél. Gyári beállítások mindenkinél. Kalibrálás után mindenkinél szinte egyforma lett.
    Csupán azt akarom mondani ezzel, h a ránézés az nem nagyon mérvadó, lehet, hogy egy fosnak tűnőt jobban be lehet kalibrálni, mint egy szupernek tűnőt.

    A TN-esek világában egy kapaszkodó van/volt, erről sok vitáztunk, nem szeretném a frontot újra megnyitni: a panel gyártója. De ezt az infót rendszerint jól elrejtik, szervizmenü és hasonló nyalánkságok.

    [ Szerkesztve ]

    ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

Új hozzászólás Aktív témák