Új hozzászólás Aktív témák

  • rainman85

    csendes tag

    Sziasztok!

    Monitorvásárlás előtt állok, szeretnék tanácsot kérni.

    A gépet 90%-ban szövegszerkesztésre és netezésre használom (film nézés néha, játék pedig nagy ritkán, tehát nem mérvadó), azaz általában fehér háttéren fekete betűket bámulok. Olyan monitorra lenne szükségem, amely extrán szemkímélő, és be lehet úgy lőni, hogy nyomtatott papír hatása legyen. Mivel a szemem nagyon érzékeny, ezért kizárólag PWM-mentes jöhet szóba. A méret se legyen túl nagy, maximum 22-esig, az ár pedig maximum 40 ezer, bár örülnék, ha az alatt megúsznám, de azért rugalmas vagyok.

    Olvasgatva a fórumot sokan dicsérték a BENQ GW2265HM monitort. Számomra megfelelőnek tűnik, de azért szeretnék tájékozódni előtte. A kérdéseim főként azokhoz, akinek esetleg ilyen monitora van:

    1, Tényleg olyan szemkímélő, mint ahogy a gyártó állítja?
    2, Tud-e 75Hz-en működni? (persze nem natívban, hanem az alatti felbontáson) (oké, a legtöbben biztos azt mondják, hogy elég a 60Hz, ez legyen az én személyes agymenésem)
    3, A natív alatti felbontásokat szépen jeleníti meg?
    4, Nem tükröződik túlságosan? (nálam majdnem az íróasztal mellett van az ablak, vagyis kb. ott kezdődik, ahol a vállam vonala van, talán zavaró lehet majd a tükröződés)

    Persze nem ragaszkodom a BENQ GW2265HM-hez, jöhetnek más ötletek is, a lényeg összefoglalva, hogy sok-sok szövegszerkesztés és net, kevés film és játék.

    Őszintén szólva engem a csoda full hd sem érdekel annyira, meg a csilivili telt színek, a méret meg pláne (a 16:9-hez azért ragaszkodom), szóval tényleg az a legfőbb szempont, hogy szemkímélő legyen, mivel munka miatt irtó sokat ülök a gép előtt fehér háttéren fekete betűket bámulva.

    Ja, és ha tudnátok egy megbízható üzletet Budapesten, ahol meg lehet tekinteni működés közben a monitorokat, annak nagyon örülnék.

    Előre is köszönöm a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák