Új hozzászólás Aktív témák

  • Isual

    veterán

    válasz Saci18 #44529 üzenetére

    "A számuk önmagukért beszélnek" - Eddig olvastam el a hsz-ed. Elég volt.

    Na nem dacolok elolvastam. Menjünk sorban:

    "Profi teszt" - Hol? Mutasd! :)

    "A Dellnek egy 2009-es panele van, míg az AOC-nak az LG féle 2011-es." - Az NEC EA231WMi-nek 2009-es panelja van, valós 8 bites, CCFL-es háttérvilágítása, 96-100%-os sRGB-s fedéssel. H-IPS-re hallgat.
    A mai modelleknek az újabb paneljeik 6 bitesek, s advanced fram-rate controllal érik el a 8 bites natív színmélységet, LED-es háttérvilágítással (itt-ott PWM-mel és áldásos hatásaival tarkítva), 90-94%-os sRGB fedéssel, AH-IPS (Advanced High Performance) a nevük. Hogy téged idézzelek: "A számuk önmagukért beszélnek"

    "Számomra az AOC ezen új terméke jobb a Dell régebbi monitoránál." - Netto hülyeség.

    "Komoly játéknál pedig igen is fontos a válaszidő." - Bizony az, csak volt párszor arról szó, hogy a gtg megadott válaszidő semmit nem mond, semmilyen panel pixel válaszidejéről, ami a valós felhasználást illeti. S meglepően a 6-8 ms-os IPS-ek vannak olyan gyorsak, mint egy 2-4 ms-os TN monitor. [link]

    Másik az input lag, ami híresen alacsony az új Dell IPS-eknél, AOC-ról nincs infó.

    "Kontrasztja: AOC-nak jobb" - Dinamikus kontrasztra gondolsz. Humbug. Olvass utána. Statikus kontrasztban ugyanazt tudja a két monitor.

    "Illuminationje: AOC-nak jobb" - Fényerőnél nincs olyan, hogy jobb. Kalibrálni 120 cd/m2-re szoktak, ami borús-napos időre ajánlott. Estére sok, erős fényben kevés. Erős fényre 250 cd/m2 már elég. Mindkettő tudja ezt, sőt, úgyhogy nincs jobb. Fényerő szabályozásban már van/lehet jobb. ;)

    "Fogyasztása (25 W) AOC-nak jobb. (Dell: 70 W)" - Garantáltan fals adat, bizonyítva a "profi" teszt színvonalát.

    "Panele: (AH-IPS) Aocnak sokkal újabb, jobb (Dell: e-IPS)
    Válaszideje: (6 ms) AOC-nak jobb. (Dell: 8 ms)"
    - Megbeszéltük, megbeszéltük.

    Egy pontban nincs, nem volt igazad. Lehet ideje lenne a segítő és nálad jobban hozzáértő emberekre hallgatni, vagy ha nem, akkor erre a fórumra sincs szükséged, mindent tudsz.

    [ Szerkesztve ]

    Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

Új hozzászólás Aktív témák