Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    válasz Golyobis #13714 üzenetére

    Frissítési freki a legtöbb monitornál 60Hz, ami teljesen jó. 1-2 típusnál elérhető 75 vagy 72Hz is (utóbbi pl. azért érdekes, mert egyes filmeknél 24 képkocka van másodpercenként, aminek a 72 egész számú többszöröse, így minden képkockát ugyanannyiszor látsz, így talán folyamatosabb lehet a kép, vagy én nem tudom, kétlem, hogy átlag ember ezt észrevenné / zavarná, vagy direkt 24p-s filmeket vadászna).

    Válaszidő lehet érdekes, de ez is csalóka, mert pl. a Dell IPS monitorainál ez 8ms, mégis, van olyan jó, mint sok TN-es monitor 2ms-ek válaszideje... Meg az sem mindegy, hogy ez az idő feketéből-fehérbe váltás, vagy szürkeárnyalatok között, stb.
    Ide kapcsolódhat még az input lag, amit nem teljesen ismerek, lényeg, hogy a Delleknél ez is igen alacsony.

    Ami pedig szerintem (és még sokak szerint) igen fontos, az ugye maga a panel. Olcsóbb monitorokban javarészt TN kerül, komolyabbakba IPS, aminek a színei sokkal szebbek, jobbak a betekintési szögek, nem torzul a kép, ahogy mozogsz előtte, stb. És ez persze kamatozik mindenhol, filmek, képek, stb, nem csak játékoknál. És hát monitort csak hosszabb távra vesz az ember, szóval érdemes lehet kicsit áldozni rá, utána sok évig kiszolgál.

    Fontos még a digitális bemenet, de átlag felhasználás esetén nincs köztük igazán különbség (tehát lehet DVI, DP, HDMI, ugyanott vagy). Olcsó típusoknál van, hogy csak VGA (d-sub, analóg) csati van, ilyet ne, legalább DVI legyen.

    Jelenlegi BestBuy monitor a Dell U2312HM, 56eFt.

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák