Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz pinnacle #108494 üzenetére

    Ha szemed érzékeny, mindenképpen olyan monitor kell, ami PWM mentesen szabályozza a háttérvilágítást. Ez a hibrid modell meg azért nem jó szemkímélés szempontból, mert ha a PWM-es zónára érsz (alacsony fényerő), ugyanúgy kapod a fárasztó villogást.

    A fényerő szabályzásra olyan monitor is alternatíva lehet, aminek szoftveresen állítható a fényereje. Nekem pl. az Acer VG271UP-on egy profilom be van állítva a kailbrált értékekhez (125nit fényerő), egy másik egy picit magasabbhoz, amit fényesebb napokon használok, és van egy harmadik profilom, ami bekapcsolt kékfény szűrős, 125nit-en. Így gyakorlatilag egy gombnyomással tudok kényelmesen váltogatni win10 alól. Nem hiányzik az automatika, érzékelem, ha nem látom jól vagy kicsit bántó, és hozzá igazítom magamtól.

    A sötét színek "elvesztése" szvsz kalibrációs/beállítási probléma. Nálam is látszódik a tesztképen alul 3. kockától kalibrálva, normál fényerőn is. Igaz, kalibrálva is van, 12 bitesnek írja most a módot, ahogy használom (pedig elvileg csak 10-et tud), és HDMI-n is a teljes RGB mód aktív.

Új hozzászólás Aktív témák