Új hozzászólás Aktív témák

  • Quent1n

    senior tag

    válasz Albigator #104793 üzenetére

    A fényképezők automata beállításon nem azt fotózzák le amit te érzékelsz. Sokkal erősebbnek tűnik mint amit a szemed lát (de ezt te is észrevetted). Felrakhatod nekünk de ebből nehéz megmondani, hogy ott élőben, ez mennyire számít rossznak. Csak tippelgetni lehet. Az a lényeg, hogy számodra mennyire zavaró/tolerálható.

    Csak a példa kedvéért én csináltam a saját monitoromról távolabbról képet 4/3-os MILC géppel 2.8-on, 400-as ISO-val 1sec-es záridővel és egész más lett mint a telefon automatán kattintott képe. Közelebb állt ahhoz amit én tapasztalok élőben.

    Ez a kijelző fényképezgetés szerintem ebben a formában értelmetlen. Csak élőben, személyesen lehet megállapítani egy sötét szobás teszttel, hogy valójában mennyire zavaró. Az IPS-nél ez a jelenség többé-kevésbé mindig jelen van, az ártól függetlenül. Visszaküldhetsz 10-et, lehetséges, hogy mind rosszabb lesz ennél.

    Fényképekkel csak akkor lehet igazán összemérni két kijelzőt, ha ugyanolyan beállításokkal és ugyanolyan szögből van fotózva mindkét kijelző, természetesen ugyanolyan fényviszonyok között. A random lekattintgatott kijelzők sajnos nem igazán jó összehasonlítási alapok. Persze saccolni lehet belőle, de ahhoz sok képet meg kéne nézni, hogy azok alapján el tudd dönteni vissza kéne-e küldeni vagy sem. Simán lehet, hogy rosszabb példányt fogsz kapni, akkor meg foghatod a fejed.

    Mindenki fölteszi a képeket, aztán rémüldöznek az emberek, hogy milyen rettenetes, közben meg élőben leülnek elé és a saját szemükkel már egészen máshogy látják. :)

    Saját tapasztalatom, hogy az én telefonom (S7) videója sokkal jobban visszaadja azt a BLB-t/Glow-t amit én a valóságban érzékelek, mint a fénykép.

    [ Szerkesztve ]

    Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

Új hozzászólás Aktív témák