Új hozzászólás Aktív témák

  • Evil Snowman

    őstag

    Sziasztok!

    Ismét én. Elolvastam a tegnapi kommentjeimet, elég összecsapottak lettek sajna, elnézést érte. A következő kérdésem lenne tehát, összeszedettebben.

    Adott egy Asus G531GU-al060 típusú laptop. i59300H és egy nVidia 1660Ti. A gép, ha áramforráshoz van csatlakoztatva, akkor 120Hz-en üzemel a kijelzője, ha akkuról, akkor az akku kímélés miatt 60Hz-en. Van rajta egy USB-C/Display combo csatlakozó, valamint 1db HDMI csatlakozó. Ez eddig tiszta sor.

    Van itthon egy 60Hz-es Asus VX239H típusú monitor, arra rákotöttem HDMI-n keresztül. Gondoltam jó lesz, hát nem lett jó. Egy ablak arrébb húzás is olyan darabos volt, hogy csak na. :DDD Akkor néztem, hogy a 120Hz-et küldte rá a gép.

    Emiatt szeretnék vásárolni egy monitort, ami támogatja a 120 Hz-es képfrissítést.

    Szóval, ha elengedem a G-Sync Compatibiliti (tekintve, hogy az csak Display porton megy, a fent említett kombo portom meg az integrált VGA-hoz tartozik, tehát kb kitörölhetem vele a fenekem) módot és veszek egy kutyaközönséges 144Hz-es monitort, akkor azok:

    a, alapvetően tudják-e kezelni a 120Hz-es frissítést a 144Hz-es monitorok?
    b, esetleg valaki tudja, hogy a 1660Ti laptop verzió támogatja-e a 144Hz-et? mert én az istennek sem találtam erről info-t a neten. Ez lenne legjobb eset, mert akkor az nVidia beállításokban szépen beállítanám 144Hz-re a vidikarit a leendő új 144Hz-es monitorhoz és csókolom. :)

    Summázva annyit szeretnék, hogy a külön monitoron minimum ugyanaz a 120Hz frissítési ráta legyen, mint a laptop kijelzőjén, a HDMI kapcsolat segítségével.

    Ez lenne a kiszemelt monitor egyébként: AOC G2590FX

    Előre is köszönöm a válaszokat. :R

Új hozzászólás Aktív témák