Új hozzászólás Aktív témák

  • gyperemi

    csendes tag

    Sziasztok,

    egy Samsung bf930-et (2006-os, elkezdett sípolni) és/vagy egy Benq E910-et (2010?) cserélnék le.
    Eddig ezekkel a monitorokkal nem volt problémám játékban a 4-5ms-el, a filmnézéssel a glow-wal (mert igazából nincs), a munkával (mert olvasható, nem életlen). A színek meg olyanok amilyenek. Hogy kipróbáljam 2 monitoros környezetben elfér-e az asztalon a 24"-os, sikerült kölcsönkérnem a cégtől egy új BENQ GL2460-at. És jöttek a -számomra újdonság- csalódások.

    Tudom, hogy a GL2460 kb. a kínálat alja (az ára átlag 37k), de lenne pár kérdésem úgy általánosan a mai kínálatról:
    - Rögtön 1 pixelhiba a fekete hátteren. Amazon tele van értékelésekkel azonnal megjelenő vagy épp 2 hét, 2 hónap után megjelenő pixelhibával kb. minden márkánál. Ha nem pixelhiba, akkor artifact, line, raster, bleed, glow, port elromlik, stb.

    Van még olyan márka, aminél esetleg ez nem olyan gyakori? Én értem, hogy ezt már nem 13 évre veszem, na de jó lenne, ha párat kibírna.

    - Világosban feltűnt, hogy az a fekete valahogy nem az igazi, szóval állítgatva és végül 0-ra levéve a fényerőt és mással beállítással is nézve, a GL2460 nagyon nem fekete (képen bal oldalt). A régi E910 (jobb oldalt) majdnem fekete nem 0-ás fényerővel is.

    Tudom, hogy kell mellé fény vagy háttérfény és hogy a TN panel sosem lesz tök fekete, de ha minden adata jobb az új monitornak, akkor miért néz ki jobban a 9 éves monitor feketéje?

    A fénykép felerősítette a dolgot, mert azért szemmel nem ennyire durva: [kép]
    Itt meg kicsit jobb lett, mint ahogy én látoom: [kép]

    Tehát a kérdéseim összegezve:
    - Minden TN panelnek ilyen most a feketéje?
    - Melyik monitor márka az, ami épp a legkevesebb problémával küzd?
    - Az AOC-ról változott-e a vélemény a old_artist monitor kategorizálása cikk óta ?

    Köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák