Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz kardkovacsi #62433 üzenetére

    Ja, nem olvastam vissza. Családi házat feltételezek, meg második mérőóra, tehát "B" geo, vagy "H" tarifás a bekötést a "klíma" számára.
    Nem tudom mikor volt a villanyóra kialakítva, de elvileg magából a villanyórából 10-es vezetéknek kéne jönnie fázisonként 32A vagy alatt is. Majd a villanyóra mellett kéne lennie egy nem plombált doboznak, amibe vagy kismegszakítók vannak, vagy csak sorkapcsok.
    Na ide kellene a "T1+T2" védelmet elhelyezni(saját túláramvédelemmel, hogy ha cserélni kell ne kelljen az egész tarifát áramtalanítani), ami a közcélú hálózat valamint a villámvédelmi rendszer irányából érkező, azonnali káreseményhez vezető közepes, valamint nagy lökőenergiájú problémákat megoldja.
    De ez nem fogja a kisebb, tehát a működési tartományt alig 2-3xosan túllépő paraméterű eseményekkel szemben megvédeni a berendezést, arra az OBO katalógus szerint is "finom" védelem szükséges, az egység tényleges bekötési pontjánál.
    De a finom védelem csak akkor üzemel megfelelően, ha van előtte durva védelem is, de innentől már részletekbe menő szakmai ismeretanyag szükséges...

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák