Új hozzászólás Aktív témák

  • ArGa

    csendes tag

    válasz tibibi #19359 üzenetére

    Sajnos nem tudom most használni a klímát.... Így nekem nem is jegesedett szerintem.
    17 nap alatt pontosan 9kw/nap amire kijött a fogyasztás kb 23 fokon tartva a házat (dec 1. - dec 17.)
    Ez baromi jó!

    Bevásároltunk még a klíma vásártás előtt tűzifát, és kb 3-5 évre elegendő fánk van (2 évnél soha ne legyen fiatalabb a tűzifa)
    Most úgy vagyunk vele, hogy baromira nem akaródzik kimenni a fáért, főleg, hogy 10-15e forint közötti díjból kijönne a jelenlegi teszt alapján a fűtés, de közben ott fog elporladni/ megbogarasodni a fa és ha már egyszer kifizettük akkor ugye olcsóbb azt használni, mint fizetni a villanyt.

    Mi van ha hetekig nem használom a klímát fűtésre?
    Érdemes áramtalanítani, vagy pl a tálcafűtést lejjebb csavarni, hogy ne menjen 0-10 között, hiszen nem megy a klíma sem. Egyáltalán megy a tálcafűtés, ha nem megy a klíma?(utólagos beszerelés)
    Most azt mérem, hogy mennyit fogyaszt, ha nincs bekapcsolva csak üzemkészen pihen...

    Nem gondoltam, hogy annak fogok örülni, ha végre kevesebb lesz a tűzifám :) Innéttől csak max 1 évre való vésztartalék fát fogok tárolni, és azt szinten tartani ami elfogy minden évben.
    Egy csomó hely felszabadul, és még nem is jön ki drágábbra!

    Nálunk a bojler a legnagyobb fogyasztó. Szerintem vetekszik a fűtésre költött áram árával. Ha évre osztom akkor biztosan drágább mint a fűtés.Ahogyan olvastam a hőszivattyús bojler nagyon hangos.Ráadásul több helyet foglal mint a régi, és nem feltétlen jó a régi rögzítés helyére stb
    Ettől még köszi a tippet. Mindenképp utána járok, de valami nagyon halk modell kellene.

    Most néztem meg és elvileg 3kw áram ment el tegnapról mára.... nem tudom, hogy elmértem-e de megismétlem a mérést.(külön órán van)Ha ez igaz, akkor majdnem fele áram ment el sutyiban, ahhoz képes mintha csak a klímával fűtöttem volna.... valamit biztos elnéztem!
    Bár nem értem... fényképen van a mérés. Nem nézhettem el!
    Magyarul jobban megéri vele fűteni, mintha ott áll ??? Hogy lett ekkora rendelkezési állás?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák