- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
A Chieftec házakkal mi a gond?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz fogtunder #63781 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert van 2 olyan házam, az egyik 14 éves, a másik 7 éves, mindkettővel elégedett vagyok. Mondjuk árban mindkettő 15-nél többe került már akkor is.
Most rakok össze egy szervert itthonra, aztán próbálok tájékozódni, hogy milyen házat lenne érdemes venni neki uATX, bq pure rock hűtőt szeretnék beletenni egy SSD-ről fog menni a rendszer, később meg ha lesz rá keret, akkor RAID-nek vennék 3.5"-os HDD-ket hármat vagy négyet. Egyelőre csak egy lesz benne. Lesz benne még egy olcsó videokártya. Házra és tápra 30-35-öt max 40-et szánok, a tápnak mennie kell APC szünetmentessel szögletes jelen, olyan 400W körüli táp elég neki. Ezek alapján be lehet lőni nagyjából, hogy mi az, ami szóba jöhet? Egyáltalán együtt adják a tápot ezekkel a házakkal, vagy már megszűnt az a rendszer?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz fogtunder #63783 üzenetére
Én ezt nézegettem ma, ez is jó lehet? [link] Nem ismerem ezt a BitFenix gyártót, így 5 perc olvasgatás után, elég jókat írnak róla. Méretre pont valami ilyesmi kellene, nekem is számít, hogy kicsi legyen, de a lap tulajdonságai azért behatárolják, azért nem itx lett. [link]
Néztem már a kész mikroszervereket, de inkább maradok az egyedi építésnél. A Proliant egyébként baromi hangos és nehezen cserélhető benne a CPU hűtés. Inkább elköltök 150-et, és azt kapom, amit szeretnék. 60-ért már találtam Xeon e3-1230v5-öt [link] meg 8g Hynix ECC memóriát. Azt hiszem jó vásárt csináltam. A többi új lesz, a lap még 50, hűtő 10, ház 20, táp 15, videokártya 5, hdd, ssd, ups van itthon. Kezdésnek nagyjából elég lesz ennyi, később majd bővítem tovább, ha szükséges. Szerintem egy 10 évig simán kiszolgál majd ez a vas.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz fogtunder #63786 üzenetére
Nem a TDP számít (egy bizonyos szintig), hanem hogy milyen hűtőt raksz rá. A pure rock 150W-ra tervezett, alig fog pörögni rajta ha maxra járatom a procit, idle meg talán még passzívan is elmegy egy darabig. A mostani PC-nél 84W-os TDP-jű CPU-hoz van 130W-ra tervezett hűtés, olyan 15dB a hangja, nappal az utcai zaj mellett nem hallani, hogy megy e a gép. A kérdés inkább az, hogy belefér e ebbe a házba, vagy túl nagy hozzá. [link]. Azt írja, hogy 155mm magas, plusz jön a lap meg a CPU. Ahogy nézem ez a ház, amit linkeltem 25 centi széles úgyhogy elvileg ezzel nem lesz gond. Kicsit azért zsúfolt lesz belülről, dehát a méret miatt muszáj. :-) Szerintem meg is veszem ezt 20-nál többet nem nagyon akarok házra költeni. Még azért megnézem, hogy Thermaltake miket ajánl.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Közben én találtam egy kész konfigot ugyanilyen házzal és hűtővel. [link] Királyság! Nem is tűnik annyira szűkösnek. Azért még az íze kedvéért keresek alternatívákat, mert hát úgy jó vásárolni, ha tud választani az ember, de úgy néz ki, hogy ez lesz. Köszönöm a segítséget! :-)
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz fogtunder #63791 üzenetére
A Tt méretezése szimpatikusabb, a magasság, ami leginkább számít, jó lenne minél alacsonyabb. A 3 hely kevés lesz. 1 ssd 4 hdd lesz benne hosszú távon. Csak akkor venném meg, ha tényleg megoldható ezek elhelyezése, a hdd-jé lehetőleg vízszintesen.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
A Bitfenix Phenom M-nél van valami a táppal kapcsolatban, amire figyelni kell? Úgy nézem, hogy nem a hagyományos módon kell beszerelni, hogy a vékony felén hajtsa ki a levegőt: [link], ettől függetlenül bármelyik ATX táp kompatibilis vele?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Végül Thermaltake core v21-et vettem, több szempontot is figyelembe véve ez jobbnak tűnt, mint a Bitfenix Phenom M.
Az egyedüli hátránya, hogy csak 3x 3.5" HDD megy bele, de úgy gondoltam, hogy nekem nem fog kelleni sem RAID6, sem 2TB-nál több tárhely hosszú távon. Valszeg csak 2x2TB RAID1-et fogok betenni, egy checksum-os fájlrendszerrel (btrfs, zfs) az is elmegy, és nekem nem fontos most az állandó rendelkezésre állás, inkább csak a self-healing feature. Ha később esetleg mégis kellene, akkor is valszeg bevállalom a 3x2TB RAID5-el járó 5-10% rizikót arra, hogy backup-ról kell visszaállítani, mert 2 HDD hibásodik meg egyszerre.
Az anyaghasználat nagyjából egyformának tűnt a netes képekről, viszont kinézetre sokkal szebb a Thermaltake. Ami szembetűnő különbség, hogy a Tt tiszta lyukacsos, hogy jobban szellőzzön, illetve a légtér sem tűnt benne annyira zsúfoltnak, mint a Bitfenix-nél. Ez nekem fontos volt a passzív videokártya miatt, ha esetleg úgy döntök, hogy bár szerver, de mégis megnézek egy filmet róla. Egyébként is fontos nálam a jobb hűtés, mert 24/7 megy, és stabilabb a gép ha hideg, illetve kevesebb villanyt is fogyaszt a hűtése ilyenkor. Sok kicsi sokra megy ugyebár...
További szempont volt még, hogy feküdjön benne az alaplap és ne álljon. Volt már problémám álló lapnál hosszú távon abból, hogy egy Thermaltake ISGC-300 hűtőn elengedett egy forrasztás, mert a bazi nagy hűtőbordája állandóan húzta, és hát 7 év alatt elfáradt rajta az anyag. Most is egyébként azt a hűtőt használom a PC-ben, csak másik típusú foglalaton.
Tegnap raktam össze a gépet. A szerelhetőséggel messze nem vagyok elégedett, a régi Chieftec házaim sokkal jobbak ilyen téren, bár az tény, hogy nem ennyire rugalmasak bővítés, térállás, minden ilyesmi terén. A használati utasítás pocsék. A tápegység beszerelése az ő utasításaikat követve 2 emberes meló lett, egy ember csavarozott, egy meg feszítette a szorító keretet, amit a tápegység előtt kellett volna becsavarozni, nem pedig utána, ahogy írták. A csavaroknál ennyi pénzért elvártam volna, hogy számozott zacsiban legyenek, így forma és mennyiség alapján nagyjából sikerült beazonosítani, hogy melyik melyik. Az alaplap felfogató csavarok feketék és elég aprók voltak, az én ESD kesztyűmben elég nehéz volt megfogni őket, bár ez részben a kesztyű hibája. Látni sem igazán láttam lámpafénynél, mert fekete ház, fekete alaplap és fekete csavarok ugyebár. Az elülső ház ventilátor kábeléről nincs semmi info a leírásban, netes keresésből tudtam beazonosítani a kódja alapján, hogy sys fan-re kell dugnom. Tulképp a be quiet! Pure Rock hűtő leírása is hasonlóan pocsék volt kihagyott részekkel, miniatűr ábrákkal, bár talán egy fokkal jobb. Az MSI alaplapé legalább elérte a közepes szintet. Nem tudom mi történt ilyen téren az elmúlt 5 évben, de sokat romlott a helyzet, vagy csak ezek a gyártók igénytelenek, és akiktől eddig vettem, azok nem. Azért sikerült összeraknom a gépet, kipróbáltam tegnap este live Linux-al, úgy tűnt rendesen működik, elég halkan duruzsol, de majd még állítok rajta, hogy még halkabb legyen. A végeredménnyel elégedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Szeretnék ITX alapon építeni egy saját routert. Lesz benne egy SFP+ bővítő kártya a videokártya helyén meg egy SSD, nagyjából ennyi, sok hely nem fog kelleni. Tudtok ajánlani hozzá valami vékony olcsó álló helyzetbe rakható házat?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
ITX-re létezik valami olcsó, akár használt ház, ami elfogadható? Álló kellene, routert építenék bele, ezért fontos a kis méret.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
ITX házat keresek, ami álló jellegű (kocka, fekvő nem jó), és bele tudok tenni 3 PCIE kártyát vertikálisan (2x8+1x4), ezek hálózati kártyák lesznek, nem valami böhöm videokártyák, ha ez számít. Valószínűleg a legolcsóbb lap: [link] és a legolcsóbb Ryzen megy bele, ami a riser kártyát támogatja. Hűtés léghűtés lesz, be quiet valószínűleg. Tápnak jó lenne ATX, nem akarok SFF vagy paneltápot keresni, kivéve persze, ha ez nagyon leszűkíti a lehetőségeket. A tárhely maximum 1 vagy 2db SATA3 SSD lesz. Videokártya integrált. Ha nem átlátszó üveges ház, hanem tiszta fekete az előny. Olyan 20k-t költenék rá. Létezik ilyen? Tök új vagyok ebben az ITX témában, a szellőzéssel és a méretekkel (CPU hűtő, memória, bővítőkártya profil, stb.) kapcsolatban mennyire kell aggódnom egy ilyen háznál?
Egyelőre aprón találtam egy ilyet: LC-1340mi, de fogalmam sincs a méretekről, meg úgy sejtem, hogy ez vertikális elrendezést nem támogat (legalábbis elég vékonynak tűnik) és csak paneltáp megy bele. Újan ezt találtam: Phanteks Enthoo Evolv ITX
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Persze bifurcation riserrel és M2-PCIE átalakítóval alakítanám ki a hármat, és PCIE kábellel vezetném hátra úgy, hogy függőlegesen álljanak a kártyák. Láttam én már három kártyát is PCIE kábellel függőlegesen egymás mellett és az is ITX ház volt, létezik a dolog, de akkor ezek szerint a kettő az alap, és ezért külön meg kell küzdeni. Elméletileg ez olyan: [link], de majd még nézelődök akkor. Procinak Ryzen 3 3100 várható bele, videokártya nem kell.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz inf3rno #75533 üzenetére
Lehet, hogy a vége az lesz, hogy keresek valami vertikálist támogató házat, és megkérek valakit, hogy nyomtasson nekem 3d-nyomtatóval alkatrészt hozzá, amivel 3 hálózati kártyát felfogathatok. Most egyelőre nincs több időm nézelődni. Majd ha asztalon összeraktam a gépet, akkor folytatom a ház keresést. Az meg az év második felére várható, mire minden alkatrész befut.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
No én közben találtam vertikális 3 PCIE slot-os házat, amihez tákolni sem kell: Neo G Mini V2 , itt mondjuk jól lehúzzátok, hogy "nem air flow", de nekem nem videokártya lesz benne, hanem három hálókártya, úgyhogy talán nem akkora probléma, bár hűtés azokra is fog kelleni. Ami nagyobb baj, hogy nem lehet kapni itthon, nemzetközire meg nem venném meg, mert szinte biztosan behorpadva érkezne. Még a Phanteks P200A érdekes, mert úgy tűnik az moddolható vertikálisra és van is hely benne három kártyának, de gondolom ahhoz is valami egyedi megoldás fog kelleni majd, illetve azt sem kapni még. Egyelőre ennyi. Még küzdök a 2x8 bifurcation riser kártyával is. Egyszerűen sehol nem kapni normálisat, minden gyártó berakta szerver alkatrésznek és csak cégeknek árulják. Már sírtam egy sort ASRock-nak, hátha megszánnak vele.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Létezik olyan vékony uATX ház, amibe esetleg belefér egy ATX-es alaplap is? Azt hiszem valaki írt régebben ilyenről, de nem tudom mik voltak a kompromisszumok. A lényeg nálam, hogy nem nagyon vannak PCIE 2x8-as uATX vagy mITX lapok, ATX-ben viszont találni. A viszonylag kis méretet viszont szívesen megtartanám. Mondjuk az IO shield az szívás lehet így gondolom.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Sziasztok!
Van egy ASUS PRIME B450M-K II lapom, IGP-t fogok használni monitorra, egy Mellanox 1 portos optikai hálókártya lesz még benne, ez kb. hangkártya méretű. Lesz még benne M2 SSD. Ehhez kellene valami ház, ami minél kisebb, de nem kell moddolni hozzá. Méreteknél most van egy mITX gépem, ami 38x10cm magas és széles. Olyan 38x(12-17)cm, amit elképzeltem, amit elképzeltem méretre normál ATX táppal. Tudtok ilyesmit ajánlani? Egyáltalán létezik a kategória? Ha igen, akkor milyen néven érdemes keresni?Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz CriticalHit #81310 üzenetére
Köszi!
Közben én is dolgoztam rajta, szépek ezek, csak low budget-en vagyok.
- Chieftec HO-12B-OP [link]
- Thermaltake Versa H15 Gaming [link]
- MS Fighter S301 [link]
Ezek jöhetnek szóba a BestMarkt-tól. Néztem máshol is, de már a falat kaparom a témától. A Tt tűnik a legjobbnak ezek közül. Van hűtőm 15 éves és még mindig megy a venti benne, jó hűtős cég... A ház nem tudom milyen...Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest