- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
válasz crissprivat #56282 üzenetére
GH6-ot emlegették, mint következő gép. Arról is voltak pletykák, hogy több változatban érkezik (fotós, videós, és hibrid vonalon). Többről egyelőre nem tudok, de lehet, hogy van már tervben valami ebben a kicsit komolyabb kategóriában is.
Mindazonáltal szerintem semmi gond nincs ma sem a G9-cel, annak ellenére, hogy már 2-3 éves váz. Jelenleg is az egyik legjobb ár/érték arányú masina, szenzormérethez képest teljesen jó fotós és az egyik legjobb videós képminőséggel, szuper kezelhetőséggel, és ami a lényeg: szinte mindenre használható, főleg pár korrekt objektívvel megtámogatva. A Leica 12-60 pedig egy ilyen üveg. De fényerős fixekből, plusz egyéb lencsékből sincs hiány a rendszerben. Átalakítókkal pedig szinte mindent fel tudsz rá csavarni.
Úgyhogy szerintem jó választás, de azért nem árt átgondolni, hogy milyen területeken akarod használni. Lehet, hogy van ennél megfelelőbb rendszer is az igényeidhez.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
bacsit4
csendes újonc
Szia! Az előző hónapban váltottam és is egy régebbi D40-röl milc-re. Két gép mellett vacilláltam a G9 és a GH5 mindkettő Leica 12-60-as obival néztem. Mivel nekem a videózás is fontos volt talán egy kicsivel jobban mint a fotózás ezért a GH5 mellett döntöttem. Pluszban egy fix 25mm 1,7-es obival. Egyenlőre még csak ismerkedek a géppel. De eddig nem bántam meg. Nagyon tetszik. Valami brutál jó videókat produkál. A menü nagyon kényelmes mindent meg lehet találni.
Szerintem is még mindig jó választás a m43 és a G9. -
lugosi
MODERÁTOR
Szia!
A G9 mostanra a különböző firmware frissítésekkel eljutott odáig, hogy egy nagyon jó gépből kiváló gép lett. Ha az m43-on belül terveznék tovább fejleszteni, akkor ezt a gépet venném én is ez nem is vitás. Most szerintem már árban is ott van, hogy tudásához képest nem kérnek érte sokat. Szóval a frissítésekkel a tudása felszálló, az idő előrehaladtával az ára leszálló ágba került, tehát ha m43 rendszeren belül tervezel fotózni akkor ez most egy jó vétel. A Leica kitobi pedig elég jó azért, szóval nem rossz csomag így ahogy írod.
-
-
haruspex
aktív tag
válasz crissprivat #56289 üzenetére
Rossz gépet nehéz venni, nagyon nem fogsz mellé nyúlni. A G9 egy nagyon jó mindenes, viszont egyáltalán nem kicsi, ami a rendszer egyik nagy előnye lenne amúgy. A szenzorával sincs igazából gond, nagyon szűk az a tartomány, ahol éreznéd a hátrányát a többi croppos szenzorhoz képest, és a témáidnál tipikusan nem lesz ez a szűk keresztmetszet, Akkor éri meg szerintem igazán, ha fotózni, és videózni is szeretnél, specifikus célokra vannak olcsóbb/vagy jobb megoldások. Objektívnek mondjuk a 12-60-at rövid úton lecserélném egy 8-18-hoz a tájra, és mellé, valamelyik utazó, vagy telezoomra.
Szerintem amúgy nem érdemes nagyon várni az új szenzorra, nálad nem a magas ISO tartomány lesz a szűk keresztmetszet viszont az új gép jóval drágább lesz. Ez okból a kérdést is az objektívek felől lenne érdemes megközelíteni, hogy melyik rendszerre tudod összeválogatni a Neked megfelelő objektíveket. Utána másodsorban az egyéb paraméterek, mint a méret, stabilizátor, szolgáltatások. Viszont ezekre a témákra tipikusan nem fullframet néznék Neked pont nem adna valószínűleg sokat pluszban, de a hátrányaival szembesülnél, szerintem croppos rendszereken lenne érdemes nézelődnöd inkább.
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
válasz crissprivat #56289 üzenetére
Majdnem z6-ot vettem de végül a7iii lett a natív voigtlander 40 miatt. Nikonnal szinte minden z obi szuper, eredetileg 24-70 f4 és 50 1.8-at néztem, de végül valami izgalmasabbra vágytam. Canon is elég ütős rendszert épít, mondjuk elég drága még az R6 is, sima R állítólag nem rossz és megfizethetőbb. Meg persze ott a sony is.
M43-at a jelenlegi FF felhozatal mellett már nem epitenek, hacsak nem mini cserélhető obis gép kell, vagy kifejezetten videó. Később a komoly váz + profi objektívekbol szerintem csak pofátlanul nagy buktaval lehet kiszállni./人◕ ‿‿ ◕人\
-
PuMbA
titán
válasz crissprivat #56293 üzenetére
Itt az a legnagyobb kérdés, hogy mennyire vásárolnád be magad a rendszerbe. Mennyi obi, gyártóspecifikus kiegészítők. Én tudom, hogy a tavalyelőtt megvett EF obimat fel fogom tudni rakni 20 év múlva egy RF bajonettes vázra, tehát sosem kell aggódnom, hogy mi lesz, mert egy népszerű és modern bajonett 30 évet biztosan kibír.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz crissprivat #56293 üzenetére
Ha jól emlékszem, keretet még nem írtál. Mennyit szánnál a projektre? És igen, az sem elhanyagolható tényező, hogy mennyit és milyen minőségben szeretnél videózni is.
-
vond
MODERÁTOR
válasz crissprivat #56298 üzenetére
Állat fotózás alatt mit értesz? Mert oda lehet, hogy kell majd egy tele is, mint pl. az előbb említett obik, vagy legalább egy utazó zoom, mint pl. a 14-140.
A makrót költséghatékonyan akár egy Raynox előtét lencsével is meg tudod oldani. Persze az nem olyan, mint egy dedikált makró obi.
A D80-hoz milyen lencséid vannak? Nikon MILC-en esetleg azokat is tudnád használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest