- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
MrChris
nagyúr
Ja, tárgyfotóhoz tényleg miért is kell EVF? Mikor saját cucckat befotózok mindig azon agyalok, ha ezt munkaként csinálnám akkor HDMI-n kinyomnám a képet egy rendes monitorra, minél kevesebbet kelljen ide-oda flangálni. Tárgyhoz kitobi, apsc, meg EVF? Hát nem értek már ehhez se.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Ha pedig látod, hogy nem jó akkor felegyenesedsz és átnyúlsz, hajolsz a gép fölött megigazítani a tárgyat, közben ruháddal, hasaddal kissé arrébb pöccinted a felszerelést... Esetleg a tesco gazdaságos videókaros hama 3láb még el is fordul. De még jobb ha nem éred el, ezért ügyelve ne rúgd fel az állványt kikerülöd és úgy matatsz a tárgyon, majd visszamész lehajolsz, keresőbe nézel és kiderül, mégis csak hozzá ért a pacsker az állvány lábához... Másrészt ezek a rövid gyutávos termékfotók nem túl mutatósak.
-
ph_5.5
aktív tag
Termékfotónál sosem tudja a fotós hogy a megbízó miből készít nagyobb naptárat, óriásplakátot, molinót. Szvsz nincs olyan hogy jó az olcsóbb obi/rosszabb rajzolat, elcseszett világítás, közelebre vágott kép és csak 6 Mp felbontás...
Itt most normális webshopról, cég-cég közötti munkáról beszélek. Tegnap tortákat fotóztam délután, előtte szemüvegkerteket a gyártónak. És nagyon nem mindegy mivel, mekkora élességi tartománnyal fotózunk, milyen fényformálók/hány vaku mellett.
És akkor még nem beszéltünk arról hogy stabil állvány nem olcsó. És állandó megbízásoknál tudni kell azonosat hozni. -
ph_5.5
aktív tag
Akkor már csak egy dolgot nem értek Ha valaki fotográfus vállalkozó akkor van egy felszerelése erre a célra. Ha alkalmazott, akkor a cég biztosítja az eszközöket. Bp pro termékfotós barátom mesélte hogy nagy cég pályázatán ketten maradtak a végén. A másik 1/3 áron elvállalta. (nevek publikusak voltak a pályázókról) Majd a fotós bejelentkezett hozzá egyéni oktatásra hogy mutassa már meg hogy kell ilyen termék fotózni mert gőze nincs... természetesen nem vállalta az oktatást.
Az hogy valami akkora mint egy zacskó keksz nem azt jelenti hogy meg tudja oldani a termék minőségi bemutatását. Most hogy minden 2. cég webshopot indít, pont számítani fog a bemutatás színvonala. Nem ismerem a kérdezőt, sem a háttérstoryt, így ez nem a személyének szól, csak annak a céges hozzáállásnak hogy olcsón oldjuk meg.... ez ha 600X400 pixelben megy a shopba akkor kivitelezhető egy D3200 + 18-55 kitobival meg két mikrosat villanjkörtével is. Ez egyben használtan kb 120e. És akkor belefér az SD kártya, kártyaolvasó... -
herrobst
csendes tag
Így van, mea culpa!
Köszi a válaszokat!
Egy ultrazoom bridge-dzsel és egy drónnal fotózok. Előbbit az elérhető zoom tartomány - ár arány miatt választottam (bevállalva a zajt). Természetfotókat készítek és lesből vadállatokat is fotózok. Úgy alakult, hogy közelebb tudok hozzájuk kerülni, így az ultrazoom már nem kell, viszont a zajtól szívesen megszabadulnék.
#56679kovsol
A 600K-s keret a váz + zoom objektívra vonatkozik. Kártya, táska, állvány stb. van. -
Johnny_vT
senior tag
Tisztára mint bizonyos Lexus modellek kipörgésgátlójának kikapcsolása, amikor a fékpedált meg a kéziféket kell ritmikusan nyomkodni/húzigálni bizonyos helyzetben
De jó ezt tudni, köszi. Maga a készülék pöpec és meglepöen kedvezö árú, így megér még egy kis kutatást.További szempont: kiegészítök és objektívek szempontjából melyik gyártó infrastruktúráját ajánlanátok/nem ajánlanátok? Azt hallottam a különbözö objektív adapterek nem mindig jelentenek jó alternatívát. Vagy ma már mindenre IS van egy olcsó kínai megoldás?
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
-
lugosi
MODERÁTOR
A GX80 + 12-32 van nekem is, kifejezetten jó szerintem nyaraláshoz, nagyon kis helyen elfér, és videóban is meg lehet vele barátkozni. Az egyetlen bajom az obival, hogy egy kicsit belehallatszik a fókusz hangja a felvételbe. Ez szerintem használtan annyiért kijön, amibe még esetleg plusz obi is belefér, vagy nagyobb memóriakártya pl.
-
Neck
veterán
Mondjuk ha szürke is játszik, akkor szokott lenni Sony a6100 550 EUR + Tamron 70-300 450 EUR - ért, az "szinte" belefér a keretbe OSS mondjuk nincs.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
törölt tag
Természetesen a Full Frame gépeken is gondolkodtam, de az APS-C sekhez képest nagy beruházás, bár egy új 350 e körüli gép + objektívek, sem mondható olcsónak, de ide van bekalkulálva a régi gép + objektív ára... Egyébként egy 16-50 OSS kit obi és egy E 18-135mm F3.5-5.6 OSS van hozzá meg sok régi obi.
-
Moonwolf
senior tag
G80 14-140-as obival olyan középutas szerű megoldás lenne ahogy néztem. Viszont elgondolkoztam az FZ 1000/2000-esen is. Az áruk "nagyjából" egy szinten van a G80 14-140-es kittel.
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Moonwolf
senior tag
Nézegettem a Panasonic DMC-G80 +14-140mm kittel készült képeket és videókat, nem rosszak. Viszont néztem pár Panasonic FZ2000/1000II-vel készült képeket és videókat is és azok sem olyan rosszak. Igaz hogy két külön világ, de önmagukban nem csinálnak rossz végeredményt. Nem teszi könnyűvé a legalkalmasabb gép kiválasztását, árban is elég hasonlóak.
Alapnak a 14-140mm-es obi amit adnak a G80-ashoz ilyen vegyes felhasználásra jó ahogy néztem, meg mellé egy makró objektív.
Az biztos hogy hatalmas obi parkot nem akarok kiépíteni! Az FZ2000-es ebből a szempontból előnyösebb lenne.[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Moonwolf
senior tag
Elsősorban szintet akarok lépni az FZ 200 ashoz képest, képminőségben és videóban egyaránt, kevésbé fényes helyeken, embereket nem akarok este közelről fotózni. Inkább az esti égboltot és sajnos oda, az FZ 200-as 60 másodperces zárideje kevés, sajnos távirányítóval sem tud többet. Azzal csak a time lapset tudtam rendesen megoldani a "Játék hatás" helyett.
[ Szerkesztve ]
-
ZS3NI
őstag
Köszi mindenkinek.
TT350 egyébként van, csak túl sokszor nincs kéznél. 12-35 2,8 drága, nem akarok többet invesztálni az m4\3-ba. Esetleg ha jön egy PDAF Panasonic GXX az S5 II mintájára.Szerintem akkor egyelőre marad a szett, gyüjtögetek hozzá, és talán egy Sony A7 iii-t veszek. Vagy még az is lehet, hogy addigra megérkezik a Sony A7xxx széria
IDDQD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
t.imi
addikt
Ó, köszönöm!
Családban már van egy, bár lehet feleségem megválik tőle.
Ennyiért ajándék, vitathatatlan.
Nekem nem jött be, Pana, Oly szolgáltatásai után kissé visszalépésnek éreztem, hiába FF.Haruspex ok, már értem. Ébredés után képtelen voltam rájönni, milyen gyártmány az rpt
Kisharsany, ha azt a sort vennéd meg rá, csak az RF 35 1.8 ~ 22 f2 használtan 2k = 200e forint és nem acélos az AF sebessége. RP-n az első az volt amit megvettem.
Képminőség szerintem kva jó. Gyereket télen, felhős időben, kint a hóban szaladgálás közben nem sikerült lekapni RP-vel. User error fenntartva!!
Volt RF 24-105 sötét, mint az alagút. Napsütésben lényegtelen, ha borul, megy le a nap, hamar ISO 3000 fölött találod magadat. Legalább olcsó és gyors az AF. Szerintem.
Mama inkább EF 24-105-öt vett, esze ágában sem volt 7.1-es üveggel mászkálni.
Más 2.8 alatti natív lencséket horror áron mérik.
Poór népnek EF 5.6-os mintájú lencsék nincsenek.
18-45 f6.3, a 105-ös f7.1, 100-400 f8
Mezei RF50 f1.8 jó képminőséggel bagóért ( használtan) szintén nem sportra. -
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
E-re most 124$ - hobbira tökéletes olcsójószág (fujira rendeltem pár napja) TTA kóddal TTArtisan AF 56mm F1.8
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
zaskar
senior tag
Kösz szépen, akkor majd próbálkozom Itt főleg arra gondoltam, hogy a DSLR-el nem kellett túl nagy gyakorlat ahhoz, hogy ha ritkán is, de jó sportfotókat készítsek, akár egy repülőnapon, akár a már említett kerékpárversenyen. Ehhez mindig olcsó, "utazó" obikat használtam, ennek ellenére elég jó képek sikerültek. Ezzel a MILC-el még nem kísérleteztem ilyesmivel, de akkor majd előtte megpróbálok rá készülni egy kicsit A G9 biztosan egy jó váz, de egyelőre nem nagyon akarok váltani, mert egyrészt ezek viszonylag ritka alkalmak, másrészt a súly és méretcsökkentés vol a váltás fő oka.
[ Szerkesztve ]
-
zaskar
senior tag
Egy 12-32 és egy 14-140. 2004 óta szinte minden gépemen (főleg Nikon DSLR-ek) ilyen nagy átfogású obik voltak, mint az utóbbi. Főleg utazások alkalmával használtam a gépeket. Tudom, mi a különbség egy jó fényerős obi meg egy ilyen olcsó zoom között, mert próbáltam jobbakat is. De semmi kedvem nem volt ezek miatt több súlyt cipelni, így is lényegesen jobb képeket tudtam készíteni, mint egy kompakttal vagy egy telefonnal. Egyébként még filmesekkel kezdtem el fotózni a 90-es években, de a lényeg, hogy nem lett mindennapi hobbi belőle. Úgy látom, ezt a MILC-et is ki kellene ismerni, a DSLR-t azért sikerült 25 év alatt.
-
Varoz
addikt
Közel 700gr, azta. Biztos, hogy sose vinném magammal.
A Fuji kitben annyi kb., kisebb, könnyebb obival meg annyi se.[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.