- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Megér ez a kis készülék 80 mátyást? Sony ILCE-3000K + 18-55mm
Az alap objektívvel amit adnak hozzá használható lenne?Főként nappal fényképeznék és egy kis videózás is lenne. Na meg persze néhány naplementés kép és viharos videó is becsúszna és jó lenne ha nem összemosott semmit nem lehet belőle kivenni kép/videót csinálna. Na meg persze makró képeket is csinálnék.
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Moonwolf
senior tag
válasz Stauffenberg #21063 üzenetére
Hogy érted hogy "fos" a kijelző, evf meg a kezelő szervek?
Még nem volt ilyen típusú gépem. Jelenleg egy régebbi nagyon olcsó kis kompaktom van, arról váltanék, kevésnek érzem, videók terén 640*480 as felbontást, na meg hogy a képeknél szinte semmit nem lehet állítani, de annak csak nem rosszabb a kijelzőjénél.Egyébként elég hozzá egy 16gb os sima cl10 es kártya a videókhoz?
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Moonwolf
senior tag
válasz Stauffenberg #21068 üzenetére
Elsősorban a kép és videó minőség ami fontos lenne, tehát a végeredmény amit gépen nézek vissza és szerkesztek meg.
Nehéz a döntés. Az nem zavar hogy nagy darab.
Vagy esetleg egy drágább kompakt vagy bridge géppel szebb képeket lehetne lőni ennél a kis olcsóságnál?
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
válasz Vyndree #21072 üzenetére
Az automata módot nem használtam rajta sokszor. Van rajta egy program mód ahol az alábbiakat lehet beállítani: Expozíció kompenzáció, fókuszmódok, iso érzékenység (mondjuk az mindig automatán van) színmód, fehér egyensúly. Ezekkel szoktam babrálni.
Szerintem már kihoztam a maximumot amit lehetett.
-
Moonwolf
senior tag
válasz Vyndree #21075 üzenetére
Linkelhetek pár képet.
Az a kép borús időben, vaku nélkül, makró módban készült, a lényeg a virágon lenne ami középen van. Van belőle vakus változat autó fókusszal, na az tényleg rossz lett. Viszont ez 2 évvel ezelőtt egy 14 ezer ft os kis gép volt. Középre tud 5 pontos fókuszt ami azon kívül van ott már nem annyira éles a kép.
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Van mostanában ajánlható Olympus gép(kit), 200.000-ig?
Egy Panasonic Lumix FZ200 at használok jelenleg, szeretnék jobb képeket csinálni viszont az nem ártana hogyha nem csinálna rosszabb videókat mint amit az FZ200-as csinál.[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Régebb óta nézegettem az Olympus gépeket, most meg kivonul a fotós piacról, azután majd nem lehet igazi Olympus gépeket kapni. Nem egy rossz alkalom Olympus gépet venni. Youtubos videókon úgy vegyesen nem néztek ki rosszul a felvételek amit a márka gépeivel csináltak persze azért elég sokat ront a minőségen a tömörítés.
Annyira mégsem erős videóban?
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok! 300 ig milyen kitet érdemes venni? Panasonic FZ200 at váltana. Képminőségben, esti/ég fotózásban szeretnék előre lépni.
Nem lenne rossz hogyha a videóminőség terén hozná a Panasonic FZ200 szintjét, na meg hogy az "optikai zoom" is meglegyen.[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Valaki? link
-
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
A CANON EOS 850D vázhoz milyen obit lenne érdemesebb venni, nem horror áron ami használható is?
[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
válasz Mr.Csizmás #57427 üzenetére
Viszont az ajánlott két obival már elég durva ára van a szettnek.=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Panasonic FZ200-ast szeretnék leváltani.
Kevés fénynél zajos az FZ200-as, így fontos lenne a jobb kép minőség kevés fénynél, de a videó minősége ne legyen rosszabb mint az FZ200 asé, na meg valamilyen szinten szeretném elkezdeni az éjszakai égbolt fotózást is.
Ez mennyire lenne jó és alkalmas vétel a kritériumokhoz?
Olympus OM-D E-M10 Mark III S + 14-42mm II R, még hozzá járna egy M.ZUIKO DIGITAL 45 mm f/1.8 objektív és még két akkumulátor.[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
G80 14-140-as obival olyan középutas szerű megoldás lenne ahogy néztem. Viszont elgondolkoztam az FZ 1000/2000-esen is. Az áruk "nagyjából" egy szinten van a G80 14-140-es kittel.
-
Moonwolf
senior tag
Nézegettem a Panasonic DMC-G80 +14-140mm kittel készült képeket és videókat, nem rosszak. Viszont néztem pár Panasonic FZ2000/1000II-vel készült képeket és videókat is és azok sem olyan rosszak. Igaz hogy két külön világ, de önmagukban nem csinálnak rossz végeredményt. Nem teszi könnyűvé a legalkalmasabb gép kiválasztását, árban is elég hasonlóak.
Alapnak a 14-140mm-es obi amit adnak a G80-ashoz ilyen vegyes felhasználásra jó ahogy néztem, meg mellé egy makró objektív.
Az biztos hogy hatalmas obi parkot nem akarok kiépíteni! Az FZ2000-es ebből a szempontból előnyösebb lenne.[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Elsősorban szintet akarok lépni az FZ 200 ashoz képest, képminőségben és videóban egyaránt, kevésbé fényes helyeken, embereket nem akarok este közelről fotózni. Inkább az esti égboltot és sajnos oda, az FZ 200-as 60 másodperces zárideje kevés, sajnos távirányítóval sem tud többet. Azzal csak a time lapset tudtam rendesen megoldani a "Játék hatás" helyett.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest