Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz dabgergo #58740 üzenetére

    Szia, Fujiban van 1.2-es, és 1.0 is (56mm).
    Nekem az 1.4-es fixem van (35 és 23mm), és ma már azt kívánom, bárcsak a 2-eseket vettem volna helyettük. Oké talán a 35-ösnél nem feltétlenül, de a 23-asnál nagyon nagy a súly és a méret, és szerintem nekem a 23/2 is tökéletes lett volna. Mind a kettővel (ezek ugye ekv. 35 és 50mm) F/2-vel fényképezve is túl kicsi a dof az általam általában használt tárgytávolság esetén, ezért is felesleges volt az 1.4-eseket venni.
    Azért írom csak ezeket, hogy a vékony dof szerintem ne befolyásoljon annyira a döntésben (bár úgy látom valószínűleg jobban tudod nálam, hogy mit csinálsz, így ez csak egy személyes vélemény amit írok).
    A Viltrox 75/1.2 amire utalsz, az állítólag egy nagyon jó obi, én csak olvastam róla (nincs szükségem ezen a gyújtótávolságon ilyen fixre egyáltalán).
    A Voigtlandernek vannak 23-as és 35-ös 1.2-esei, de azok manuális fókuszú obik. A neten dicsérik őket, de állítólag élességben nem olyanok mint a Fujik.

    Egy rövid ideig volt D750-em, annál viszont szerintem az átlag milc még akkor is kisebb és könnyebb, ha ez nem kifejezetten direkt választott cél, szerintem a sonyk is kisebbek és könnyebbek. Ha kicsi és könnyű FF gép érdekel, akkor állítólag hamarosan jön ki a Sony A7C II, érdemes még azt megnézned.

Új hozzászólás Aktív témák