Új hozzászólás Aktív témák

  • dabgergo

    őstag

    Sziasztok!

    Több év halogatás után újra nekiveselkedek a MILC-re váltásnak D750-ről.
    Első sorban családi képeket csinálok mostmár nem is munkaszerűen csak saját célra, de nem tudok/akarok lemondani a megszokott minőségről, bokeh-ról stb.

    Leginkább az vonz a tükör nélküli rendszerben h eye-af-el nem csak nekem de a feleségemnek is könnyebb lesz éles képeket csinálni. Jelenleg 24-50-85 1.8-as obikat használok.

    Fuji felé húz a szívem de nagyon tartok az APSC-re való visszalépéstől főleg DoF tekintetében még akkor is ha vannak 1.2-es és 1.4-es lencsék.
    Ha csak a nyers tények számítanának akkor biztos h Sony A7III-ra váltanék, mert rengeteg a jó lencse, ráadásul az 1.8-asok nem is drágábbak mint Fuji-ra az 1.2-esek vagy 1.4-esek, és persze az eye-af is közel tökéletes. Ugyanakkor olyan lelketlennek érzem az egész rendszert. Nyilván nekem kell döntenem, de hátha van aki használt Sony FX-et és Fujit is.

    Családi portrézésre X-T3 35 1.4-el, 56 1.2-vel és esetleg 75 1.2-vel (nagyon megörültem h tegnap láttam h ilyen is elérhető már) milyen lenne?
    D750 után vajon milyen érzés lenne ezeket használni?

    Van más alternatíva sztetek? MILC, FullFrame és öröm használni mint a FUJI-t? Gondolom nincs :D

    Vagy esetleg van útban még több 1.2-es obi fujira?

    Eredetileg még cél lett volna a kisebb súly és méret is, de azt lassan elengedem, 1.8-es nikon obi sor amim most van tök könnyű és jó, ennél pl a Z-s obik jóval nehezebbek, e miatt a Nikon MILC ki is esett, nem olcsó, nem könnyű és nincs meg az a többlet mint Fujinál, de persze legalább fullframe...

    Bármilyen inputnak, tapasztalatnak örülök!

Új hozzászólás Aktív témák