Új hozzászólás Aktív témák

  • yle_greg

    tag

    válasz Koczó93 #58335 üzenetére

    Ket rossz kozul tudsz valasztani.

    A telefon nativ kepe csak tokeletes fenyviszonyok eseteben veszi fel a versenyt a nagy erzekelos gepekkel. Viszont a szoftveres rasegites a telefonokban fejlettebb mint a fenykepezogepekben. A szoftveres rasegites telefonon nezve a gepet meg elmegy, altalanos felhasznalasra megfelel, de csak a telefonos okosziszteman belul maradva. Ha elkuldod PC-re, es rendes monitoron nezed, akkor kijonnek a kep hibai.

    Ha ezt el akarod kerulni, akkor nagy gepre valtasz, de ott mas problemakba utkozol. Kell hajlandosag egy plusz eszkoz es suly (a vegen cirka negyed es egy kilo kozott lesz, gepvaztol-objektivtol fuggoen), cipelesere. Kell zseton, mert a cserelheto objektivek azt jelentik, hogy mindig masik kene. Kell tudnod kompromisszumokat kotnod magaddal, hogy peldaul egy megfizetheto es nem tul nehez utazozoom ami mindenre jo, de "sotet", vagy egy adott latoszog (portre, vagy szeleslato) ami megfizetheto es konnyu, es "fenyes" de nem zoom, vagy bazi nehez, bazi draga es korlatozott zoom, ami fenyes.

    A nagy gepes fenykepezes tobb tokolessel jar. Ha szereted az alkotas folyamatat, ha birod a gepeszkedest, ha van idod es nem "Apa, gyere mar!" feelingu a kirandulas, akkor jo lehet. A point and shoot feeling nagyon ritka. Mondjuk lehet automatan hasznalni, es nem ciki, hiszen kifizetted ezt a funkciot is.

    Mondjuk kivancsi lennek, hogy jellemzoen ki milyen modban hasznalja a gepet? En "A" modban, mert igy kontrollalom a DoF -ot, a zaridot pedig rabizom a gepre. Ha gyors a mozgas, csak akkor valtok "S" modra, de ez eleg ritka.

    Abba gondolj bele, hogy a te szokasaid miket olelnek fel, es mi az amin szeretnel valtoztatni. A fenykepezes a kompromisszumukrol szol. Ezert a legfontosabb kerdes az, hogy melyek azok a kompromisszumok, amelyeket te magad el tudsz fogadni ugy, hogy attol meg boldog maradsz, hiszen masok preferenciai szamodra csak iranymutatoak lehetnek, egy az egyben valoszinuleg nem fognak igazak lenni a rad vonatkoztatva.

    [ Szerkesztve ]

    A nyelvtannaciknak uzenem, hogy en trafok, te trafsz, o pedig trafik. Erted? Igen? Akkor ez kiallta a gyakorlat probajat, karoghatsz amit csak akarsz. :-)

Új hozzászólás Aktív témák