Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Formaster #37055 üzenetére

    vagy az a6300 ára megy le arra, amit ma az a6000 tud. szerintem se költs többet, mindegy, hogy sony, vagy valamelyik mft, először tanuld meg a fényképezés és a videózás alapjait, és utána válts feljebb. de az obin ne spórolj: szinte mindig az a szűk keresztmetszet, ha nincs egy rendes objektíved, hogy megvalósítsd, amit akarsz.

    aps-c-n az F4 egy jó kompromisszum, főleg, hogy ez az obi F4-en is teljesen használható. benti felvételek kicsit zajosabbak lehetnek, de azt kompenzálja neked a szenzor vagy az utómunka, kint pedig az F4 pont elég háttérmosást tud csinálni ahhoz, hogy ne valami gagyi "lapos" felvételnek tűnjön az egész.

    én nem mondtam, hogy tanulásra vegyél milliós kamerákat, de ha ennyire a tökéleteset akarod, jobban jársz azzal. fényképezővel is lehet tisztességes videókat csinálni, akár publikálhatóakat is, de ahhoz is kell ám további felszerelés, és itt nem csak állványra, hanem az egyéb kiegészítőkre gondolok, pl. nd szűrő, vagy a steadicam, a külső mikrofon vagy hangrögzítő, világítás, stb - ezeket megtalálod a neten a leírásokban.

    csak kezdd el valahol. teljesen mindegy, hogy sony, vagy mft vonalon, nagy különbség nincs. de ha egyikbe beleugrasz, utána már nem valószínű, hogy újra akarod tanulni a másikat (beállítások, menürendszer, lehetőségek, obipark, stb).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák