- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 10
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerepesig
csendes tag
V6 max - hoz keresek halk, ellenben olcsó kupakot aliról. Teljes szettet nem akarok venni, leginkább shift kellene, vagy funkcióbillenyűk (shift, enter, stb..)
Tudnátok pár bevált típust linkelni? -
Enton
addikt
Akkor esetleg egy paper80: [link]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Enton
addikt
Ha tényleg nem a helyfoglalás/mérete a baj akkor csak simán nem nyomkodod a felesleges gombokat?
Attól még hogy kifizetted az egészet nem vagy muszáj használni is.
Sokaknak még jó is lehet aki ilyen rgb-t hiányolt eddig."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Valkűr
addikt
válasz [Prolixus] #95110 üzenetére
Jesszusom mi ez?Fluxuskondenzator?! 😂😂
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
PROTRON
addikt
válasz [Prolixus] #95112 üzenetére
Huhh megnyugodtam, már azt hittem 2 halál csillagot...mondom magamnak, kié a másik?
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Molydeus
őstag
válasz [Prolixus] #95112 üzenetére
Ezt a feltételezést sajnos kénytelen vagyok cáfolni, mielőtt valaki házireaktort építene a fenti kijelentésre alapozva.
1. Minden filmes előismeretem szerint - amik, mint tudjuk minden esetben hűen követik a valóságot - a reaktor vezérlésének kulcseleme az RGB. Ez vitán felül álló tény.
2. Az EU területén kizárólag ISO szabványnak megfelelő erőműveket lehet építeni és üzemeltetni, a fenti billentyűzet nyilvánvalóan nem felel meg Ennek. A vadnyugaton, ahol amúgy sem számít sem a törvény sem az emberélet, talán el lehet karistolni holmi ANSI-val, de itt kérem évszázados hagyományoknak kell eleget tenni. Reaktor vezérlés "Í"-nélkül? Vészhelyzeti AltGr+"I"/"J"? Egyáltalán hol az AltGr??? A kétsoros Enterről nem is beszélve...várjunk csak! Hiszen itt NINCS is Enter, csak valami "Return". A Numpadon meg semmi... Akármit csinálunk semmi sem kerül érvényre!?
3. A láthatóan double-shot ABS vajon ellenáll a potenciálisan előálló magasabb sugárterhelésnek? Üzemzavar esetén a beavatkozás megoldhatatlanná válik, mert már nem látjuk a billentyű feliratát? Skandallum!
Megannyi megválaszolatlan életbevágóan fontos kérdés, kérem.
/sM.
-
-
Molydeus
őstag
válasz ViZion #95115 üzenetére
Én azt remélem, hogy ha esetleg egyszer tényleg beütne valami világméretű katasztrófa, akkor a válságstáb tisztában lesz azzal, hogy minden világmegmentő akcióterv legfontosabb eleme az, hogy a tömegek sikoltozva, fejvesztve menekülnek. Ez mindig hatásos és elengedhetetlen része a globális túlélésének, minden más opcionális.
M.
-
FuRiONight
őstag
Hali!
Mechanikus billentyűzetet szeretnék, a jelenlegi akko b5075b plus cserélném le, a jelöltek az alábbiak:
Lemokey P1 Pro
Bridge75 Plus
Womier SK75
NuPhy Halo75 V2
Elsősorban játékra használnám és nem volt ha gondolod ha halk kapcsolókkal lenne.Köszönöm
-
nyunyu
félisten
válasz FuRiONight #95117 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb lecserélni a kapcsolóidat halkabbra?
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Valkűr
addikt
válasz FuRiONight #95117 üzenetére
Szia egy Akko cseréje ezekre? Mi az ami hiányzik, vagy mit szeretnél a cserével elérni? Vagy csak unod már és szeretnél valami újat? Ha már váltasz Akkorol akkor Keychron V1 Max, vagy V3 MAX a következő szint szerintem..
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
válasz micafighter #95089 üzenetére
Tehet egy szivességet a Gazzew.
Meg a Gateron is..."és mit várnál egy hosszú multi stage rúgótol?"
Picit nehezebb megindulást és snappy reboundot.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
jencsikdani
tag
Sziasztok. Billentyűzet vásárlás előtt állok. Kinéztem magamnak A Corsair K60 pro tkl billentyűzetet. Viszont kicsit jobban belemélyedtem és elkezdtem nézegetni ezeket a "kézműves" billentyűzeteket, Tetszik az hogy swtich és keycapeket is lehet cserélgetni, és ha megunom csak veszek másfélét és kész. Főképp a keychron márkát. Abból is a Keychron q3-at. Van egy pár ami megtetszett. Viszont nem tudom miket lehetne kihozni belőle. Az ilyet félék nagyon tetszenek, Viszont ami nagyon ilyen "kitűnő" az annyira nem. (Kitűnő alatt azt értem hogy pl. kék, piros az egész) Márkákból is nyitott vagyok. Esetleg pár saját "kézműves" billentyűzetről képeket tudtok feltölteni hátha kapok egy kis ihletet és kis segítséget a döntésben ?
Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
Mephike
őstag
válasz jencsikdani #95122 üzenetére
Nálam ez van: Q1 HE+Q0, kedvenc Ali-s keycapemmel.
-
Ispy
veterán
Nekem ezek vannak, kb. Egyébként meg reddit
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
kress
aktív tag
válasz jencsikdani #95085 üzenetére
nekem ducky one 2 tkl van, billenyűzeten lehet állítgatni mindent, nézd meg a user manualjat
a programot egyszer néztem réges régen, annyi rémlik hogy a szín profilokat ki lehetett exportálni talán, de sztem ha leszeded meg tudod nézni mit tud
-
jencsikdani
tag
#95123 Nagyon faszán néz ki. Köszi a képet
#95124 A felső talán Ezüst vázú fekete nagyon bejön. Keychrone mindegyik ?
#95125 Igen én is nézegettem valamelyik Ducky one szériát, Viszont úgy olvastam hogy nincs hozzá driver, Legalább is minden videós aki próbálta ezt mondta. Esetleg akkor mostmár fejlesztettek hozzá?Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
lorcsi
veterán
válasz jencsikdani #95126 üzenetére
Erre is nezz ra szerintem erdemes…
[link]eladó: vadi új soundcore motion+
-
kress
aktív tag
milyen driver? nekem a 2-est mindig felismerte a windows ha arra gondolsz
én nem indultam el az építgetős rabbitholeba, beállítottam egy színsémát meg a zene lejátszó funkciókat betettem fn+bill kombókra és működik -
Ispy
veterán
Egyik sem keychron.
1 kép: bal oldal qk neo70, jobb oldal qk neo65
2 kép: qk neo65
3 kép: kbdfans kbd67 v4 abs
4 kép: bal oldal kbdfans kbd67 v4 abs, jobb oldal kbd67 alu verzió"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
jencsikdani
tag
Köszi szépen a válaszokat. Esetleg azt tudjátok hogy pl. a keychron az csak saját márkás keycapekkel kompatiblis ahogy olvasgattam. A többi "kézműves" billentyűzetek is ilyenek vagy változó?
#95128 Driver, gérpe letöltöd az alkalmazást és az alapján állíthatod a fényét stb. Én úgy láttam erre nincs lehetőség, a fényét stb. csak a billentyúzeten gomb kombinációkkal lehet.[ Szerkesztve ]
Huawei Mate 20 pro --> *Xiaomi 12T*
-
kress
aktív tag
válasz jencsikdani #95130 üzenetére
én bill. kombóval csináltam mindent, nekem ez jobban tetszik mint a tákolt meg nem futó appokkal szenvedés
-
Molydeus
őstag
válasz jencsikdani #95130 üzenetére
a keychron az csak saját márkás keycapekkel kompatiblis ahogy olvasgattam
Ez csak a low profile Keychronokra igaz. A normál magasságúakra rámegy minden olyan cherry foglalatos kupak, ami támogatja az adott fizikai kiosztást.M.
-
Molydeus
őstag
válasz kerepesig #95105 üzenetére
Milyen profilú kupakhoz keresel mod kitet?
A legtöbb kupak készlet, amiből külön lehet kapni ilyesmit és nem nagyon drága, az cherry profil és dye sub vagy reverse dye sub PBT, tehát az átvilágítós ABS-ek de igazából az olcsóbb double-shot ABS vagy blended PBT klónok sem adnak külön ilyen készletet.
A másik, hogy egy jó árú teljes double-shot készletnél nem lesz sokkal olcsóbb, ha külön dye-sub mod kitet veszel. Előbbire példák ~10eFt körül: [link]
Reverse dye-sub színes mod kitek-re példák: (nem teljes, csak shift, alsó sor + space-ek és Enter): [link] , [link] Ezek nem ajánlottak, csak ezek jöttek mostanában szembe.Vastag dye sub PBT-ből a mindenféle akciókban ki lehet fogni 6-7e Ft körül olyan teljes készletet, ami lefedi a V6 MAX-ot (szerencsére nem bonyolult), de ehhez azért sokat kell nézegetni és koránt sem biztos hogy a minőségük garantált.
M.
-
nagyúr
Parancsolj, ihlet gyanánt.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nyunyu
félisten
válasz Molydeus #95134 üzenetére
Azért jó látni, hogy az ócó kupakszettek ára lefeleződött az utóbbi időben.
~2 éve még elvétve lehetett 45-50$ alatt ISOt is tudó kupakszettet találni, pláne nem ilyen színválasztékban.Ja, hogy már 3 éve volt a hiányos ISOs botanical 41$-ért???
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
micafighter
nagyúr
válasz Synthwave #95120 üzenetére
Minden hosszabb rugóra igaz, hogy kicsit nehezebbel indul meg és gyorsabban fog visszatérni, mint a hasonló erősségü, rövidebb rugók. A multi-stage rugóknál fontosnak tartom megemlíteni, hogy több féle van: van, ahol a tekercsek távolsága egyforma, mint pl itt:
Azt mondják, ez kicsit stabilabb, mint a sima single-stage rugó. A másik verzió amit pl a SPRiT csinál, ahol a tekercsek nem egyforma távolságra vannak egymástól:
Itt ha megnézed a képen a felül lévő tekercsek távolsága nagyobb, a rugó felső részén kevesebb a tekercs. Itt a cél az lenne, hogy a rugónak az egyik fele gyengébb, a másik erősebb. Amikor lenyomod a kapcsolót, akkor először nyilván a gyengébb fele fog összenyomódni a rugónak, utána kb az aktuációs pontnál indul meg a keményebb része a rugónak, tehát az aktuációs pont környékén (különböző kapcsolóknak különböző helyen van ez a pont) jobban kezd el felkeményedni a rugó. Van hozzá ábra is:
Itt az ábrán látszik ugye, hogy továbbra is lineáris a rugó, tehát egyenes az erőgörbélye, csak a görbe meredeksége változik az aktuációs pont környékén a használt multi-stage kialakítás miatt.
Geon rugói úgy emlékszem az első megoldást használják, tehát ott a tekercsek távolsága egyforma. Nem tudom hogy a gyakorlatban mennyit érzel a fentebbiekből, van nekem mindkettő féle rugóból majd tesztelgetem jobban. Bár az igazi az lenne, ha rugóerőben is hasonló rugókat tesztelne az ember, de SPRiT rugókat itt EU-ban kevés helyen kapni, főleg a multi-stage-eket - most hirtelen egyik vendornál sem látok. SPRiT-en kívül nem tudok mást aki ilyen különböző tekercselésű multi-stage rugókat csinálna.
Milyen rugókat próbáltál amugy eddig? Először úgy gondoltam nekem is a hosszú rugók fognak bejönni, de nem volt kényelmes rajtuk sokat gépelni, úgyhogy 22mm-ről indulgatva a tesztelést haladtam lefelé (22mm, 18mm, 17.75 mm, 16mm, 15.6 mm, 15mm, 14mm) és végül a 15mm - 14mm jött be a legjobban
Összeszedtem amúgy a leggyakoribb rugók hosszát (SPRiT azért nem egész számokat használ hosszhoz, mert ő az induló rugóerőhöz igazítja a hosszt, pl Slow Extreme II 3g-vel indul nehezebben, mint a Slow Extreme I, így a rugók hossza nem kerek szám lesz)
13.75 mm - SPRiT MX Supreme
14 mm - Geon, TX Short, CannonKeys Short
15 mm - Cherry, TX Medium, CannonKeys Classic (Cherry MX Black: 80g), (Gat Milky Pro, 53g)
15.6 mm - SPRiT MX Slow Extreme I
16 mm - TX Long, Kelowna
17.75 mm - SPRiT MX Slow Extreme II
18 mm - Geon, TX XL, CK Medium
18.5mm - Kelowna
19 mm - SPRiT MX Slow Extreme III
19.75 mm - SPRiT MX Slow Extreme IV
20 mm - SPRiT MX Slow Extreme V
21mm - CK long
22 mm - Geon
SPRiT oldalán amúgy van sok infó ha keresgél az ember, pl az 55g-s Multi-stage M1 rugója pl 30g-ről indul ha minden igaz, az 55g-s M2 pedig 33g-ről indul: https://www.spritdesigns.com/product-page/multi
Ezt otthon te is ki tudod magadnak mérni a,úgy könnyen ha van egy legalább 1g pontosságú digitális konyhamérleged pl, meg egy olyan kapcsolónyitód, amibe bele tudod tenni a kapcsolót. ráteszed a mérlegre a kapcsolót kupakkal, és elkezdesz rá pl 5ft-os érméket pakolni, látod hány grammnál kezd el megmozdulni a kapcsoló Csak nyilván a kupak súlyát is bele kell akkor számolni, illetve ha nagyon maximalista vagy akkor a stem súlyát is
[ Szerkesztve ]
-
fahrii
őstag
Megjött egy 90-es pakk ws morandi switch. Meglepett, hogy 8 db gyárilag szar volt, jónéhány meghajlott pinnel érkezett.
Csere óta a jobb oldali ALT eléggé hektikusan működik. Próbáltam már több switchel is, sajnos vagy működik vagy nem. Érdekesmód a VIA látja a leütést, csak épp a funkcióját nem tölti be. Nagyon gyakran használom így rettentő zavaró. Van esetleg tippetek mi okozhatja a problémát? Gyári kék switchel nem volt gond. -
válasz fahrii #95140 üzenetére
A WS Morandi nem tálcás dobozban jön?
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
fahrii
őstag
válasz Synthwave #95141 üzenetére
Ezt és innen rendeltem, átverés lenne talán?
-
válasz fahrii #95142 üzenetére
Nem tudom, a WS Brownjaim közvetlenül a Wuque-től vannak asszem', és azok a képen látható dobozban jöttek.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
FuRiONight
őstag
válasz FuRiONight #95132 üzenetére
Valaki esetleg ilyen keycap-et tudna ajánlani?
-
Ispy
veterán
válasz FuRiONight #95146 üzenetére
A shine through keycap-ek nem túl népszerűek itt a gyatra minőségűk miatt, ha ezt kombináljuk a magyar iso layouttal, akkor meg le is szűkült a kínálat 1-2 szettre, amik ráadásul elég unalmasak is.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
válasz FuRiONight #95148 üzenetére
Szerintem jobban jársz fehér alapon fekete karakterekkel, az monitor fényénél olvasható, és ~15-ből már elég korrekt szetteket (dye-sub PBT Cherry vagy mondjuk doubleshot ABS AF SA) lehet venni. Persze egy profilt sem ártana definiálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok