Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    válasz grizlisandor #88019 üzenetére

    Én jelenlegi felhozatalból silent lineáris kapcsolót Keychrontol vennék, van saját márkás silent kapcsolójuk jó áron, ami linkelve lett, azt személy szerint még nem próbáltam, de mivel Silent kapcsolók általában mindenhol drágábbak szoktak lenni, így arra tippelnék, hogy legalábbis ár-értékben biztos jó lesz a Keychron. Lehet még náluk kapni Gateron Silent kapcsolókat, azok nagyon jók a gyári rúgót leszámítva (de az szinte az összes kapcsolóban gyatra). Nálam nem reszeltek a Gateron silentek, de ha olyat fognál ki, pár hét használat után elmúlik.

    Ami még említésre méltó az az Outemu Silent Peach v2, páran itt arra esküsznek, én még nem próbáltam de rendeltem belőle egy garnitúrát, majd írok milyen a többihez képest.

    Illetve ami még említésre méltó az a linkelt Haimu X Geon Silent red kapcsoló, azt még nem próbáltam ki billentyűzetben, de kézben fogva engem eddig nem nyűgözött le egyenlőre. Majd ha billentyűzetbe kerül írok róla, hogy változtatott -e a véleményemen.

    Az összes többi kapcsoló a Silent lineáris vonalon vagy rosszabb valamilyen szempontból vagy túlárazott és semmivel nem tud többet.

    Ha varmiloba menne, meg kell majd nézni a gyári PCB támogatja -e az 5 pines kapcsolókat, nem mindegyik OEM PCB támogatja. Ha nem támogatja az se gond, akkor vagy 3 pines kapcsolókat kell nézni, vagy az 5 pinesről egyszerűen levágod a 2 műanyag lábát.

    Mit értesz amúgy az alatt, hogy hotswapnak tűnnek a kapcsolók? Ilyen szempontból nincs különbség mechanikus kapcsolók között, hogy van, amelyik forrasztós, van, amelyik hotswap. Mindegyik jó egyaránt forrasztós és hotswap PCB-be is, ha megvan az alján a két réz láb. Ha nincs meg a két réz láb, akkor az nem mechanikus hanem optikai vagy hall effekt kapcsoló, azt tényleg nem tudod beforrasztani, de azok nem is működnek a sima mechanikus kapcsolókhoz tervezett PCB-vel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák