Új hozzászólás Aktív témák

  • Molydeus

    senior tag

    Sziasztok!
    Két kérdésben kérném a segítségeteket.
    1. KVM vásárlás előtt állok. Fixen egy asztali PC-t és a céges ill. a saját notebookomat szeretném közös perifériákra kötni. A monitor displayporton menne.
    A kinézett KVM az Aten CS782DP. Több kérdésem is lenne, hátha van velük tapasztalat:
    - Ugye jól gondolom, hogy ha céges noti támogatja a DP over Type-C-t, akkor egy ilyen átalakítóval gond nélkül fog működni a KVM?
    - Lehet-e gond a KVM-en keresztül a bill. és az egér háttérvilágításával vagy a gépekhez kapcsolódó USB-B megoldja a tápot is?
    Ha nem, akkor működhet-e az, hogy egy saját tápos USB hub-ot kötök a KVM és a perifériák közé?

    2. A másik kérdés egy távolabbi tervvel kapcsolatos és kevésbé off-topic.
    Meguntam a céges Dell számomra agyzsibbasztó layout-ját. A saját HP 75%-os kiosztással jól használható. A Dell-en a Home és az End az Arrow-kra van rakva FN-nel, az Insert pedig a Sleep-pel közösködik. Mivel jobbkezes Ctrl+Ins/Shift+Ins-tel másolok ezért ha szövegkijelölés után véletlenül nem időben oldom fel ballal az Fn-t, akkor máris csináltam magamnak egy soklépcsős bejelentkezési tortúrát.
    Ideiglenesen egy CK530-ot és bal oldalon a játékra használt ControlPad-ot (NumPad layerrel) osztanám meg a KVM-en.
    Viszont a CK több szempontból sem ideális. Egyrészt a párom érzékeny a hangjára, amin az o-ringek sem segítettek. Nem nagyon megy a touch typing, rendszeresen bottom out-olok, emellett a Gateron Brown felengedéskor is hangos. Acél plate + vékony kupak vagy a rugó peng? :F
    Másrészt rájöttem, hogy a tactilis bump-ja nekem lehet, hogy túl erős. A visszajelzés OK, de nem döccenésként érzékelem inkább mintha érdesen futna ott a stem, ami sokszor zavar.
    Elkezdtem keresni egy halk(abbá tehető), TKL-nél kompaktabb ISO bill.-t, dedikált Arrow, Ins, Del, Home/PageUp és End/PageDown gombokkal. Az Algr+I/J-t nehezen tudnám megszokni.
    Átrágtam magam a topikon meg az elérhető kínálat jórészén. Kiestek a Group Buy-ok, az ANSI meg az összes olyan, aminél pl. a jobb felső sarokban fixen valami dedikált fény/hang gomb van. Jelenleg két konkrét vonal maradt.

    Egyrészt a CK530-ról próbaképpen leszedném az F-sor és Page Up/Down kupakjait, 65%-osként FN-nel makróznám őket a számokra ill. a Home/End-re és kipróbálnám, hogy tudok-e ezzel a korlátozással élni.
    Ha igen, akkor megfelelhetne egy Miya vagy Cypher forma (a magyarítást beterveztem a kprepublikos PBT-kre), de készen ezekből nem találtam taktilis silent switches verziót, Cherry Silent Red se mindig van.
    Kit-ben hot swap socketes megoldásokat kerestem, mert nem tudok/szeretnék forrasztani, a forgalmazóknál összeszerelt kit meg elég drága mulatság ahhoz, ha mégsem tetszik kiválasztott switch vagy layout.
    - Jól gondolom, hogy ISO 65%-osból csak a BM65 kit érhető el jelenleg, ami hotswap-os?
    Át kellene szoknom a balkezes shift és ctrl használatra is.
    - Mennyire lenne a BM65 elfogadható alap a halkításhoz ha feltételezzük a (pre)lube-olt silent switcheket és stabokat ill. a PBT kupakokat?
    Tudom, hogy soktényezős téma a halk billentyűzet, és az is világos, hogy ez még bőven belépő szint ezzel a vázzal, de Usert sajnos nem tudok cserélni, úgyhogy a vasból kellene kihozni, amit lehet.
    - Van esetleg másik PCB és vele kompatibilis ház ami megfelelhet?

    A másik véglet, hogy belevágnék egy ortholineáris bill. építésébe. Játékra mindig a Nav clustert vagy a Numpad-ot használtam, a WASD zavar és a csúsztatás miatt fájnak tőle az ujjaim. Ezért lett a ControlPad (Gateron Red-del), ami nagyon bevált (tudom, túlárazott, de akkor még nem ástam bele magam a témába). Azt tippelem, gépelésre is jó lenne a négyzetrács. A layer használatról is van némi fogalmam a ControlPad révén, és fapados formában egy Minix légegéren is használom a HTPC mellett (bár az inkább régi nokia "N"akárhány érzés).
    Az 5x15-ös mátrixban gondolkodom, a 12 oszlop kevés volt, ahogy excel-ben tervezgettem a fő layert. A Hot Swap socket itt is feltétel. Az XD75re-t és az Idobo és/vagy Idobao (ez vajon ugyanaz?) 75-ös kittet találtam.
    - Hogyan oldható meg ezeken egy 2u vagy 3u-s space (képek szerint lehetséges)?
    Ha jól látom, se a PCB-n se a plate-en nincs hely a staboknak. Két switch megy a keycap alá?
    - Létezik-e olyan cherry profile-os PBT készlet, ami 1u mod-okat tartalmaz és 2u-s space-t vagy ezeknél eleve blank-ban gondolkozzak?

    Van esetleg hír arról, hogy a 65% ISO-hoz vagy orthok-hoz is terveznek USB + BlueTooth-os verziót?

    Switch-ek terén maradnék a taktilis verzióknál, de silent stem-ekkel. A Gateron Silent Brown bumpja érzetre hasonló a Brown-nhoz? Milyen ezekhez képest az Outemu Silent Grey?
    Tetszik, hogy gyorsabban kapcsol, de tartok tőle, nem lenne nagyon kemény a Gateron után (az megfelelt)?
    Cherry-től nem láttam Silent Brown-t. Van más opció, ami elérhető és nincs nagyon túlárazva?

    Elnézést, hosszú lett.
    M.

Új hozzászólás Aktív témák