Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz dabadab #53554 üzenetére

    Igen, azt gondolná, aztán a gyakorlat mást mutat, nem elég, hogy egy BT/BTLE modult vagy BT/BTLE-t támogató MCU-t bedob az ember, és ki van pipálva, mert üzemidőben és kapcsolati minőségben is akadnak problémák a piacon elérhető eszközöknél. Az, hogy az egész billentyűzet tetején plate formájában ott van egy böszme nagy fémdarab, szintén nem segít a jelerősségben, de ettől függetlenül megoldható lenne, aztán azt látjuk, hogy mégis elvéreznek.

    Mechanikus billentyűzetet négyféle cég gyárt.

    Az egyik kategória a Cherry, őket nem igazán érdeklik/érdekelték a piaci igények, amíg a német hivatalok veszik a billentyűzeteiket, addig örömmel gyártják, de nulla innováció várható tőlük, és a hivatalba jó a vezeték.

    A második kategória az oldschool gyártóké, amelyek alapvetően jó billentyűzetet szeretnének gyártani, mint a Filco, Leopold, IKBC, Varmilo, WASD és részben a Ducky. Az ügyfélkörük elvárása egy jó billentyűzet, a vezetéknélküliség az oldschool jelleg miatt nem szokott felmerülni igényként. Ettől függetlenül páran próbálkoztak a témával, a Filcónak a Convertible vonal sikerült, mert nagy problémákat nem hallani és évek óta gyártják, míg mások (Varmilo, Ducky) befürödtek vele és szépen csendben eltűnt a kínálatból.

    A mechanikus billentyűzetek felfutásával megjelent az igény kisebb méretű billentyűzetekre is, az előző kategória gyártói mellett más cégek is megjelentek ezen a piacon a harmadik kategóriát alkotva, és mostanában elkezdtek nyitni a wireless irányba is, mint a Vortex és az Anne Pro. Ez utóbbi gyártóknál már előfordul vezeték nélküli változat, de általában az vagy üzemidő, vagy kapcsolat problémás, és a 40-75% méretű komfortzónájukat nem hagyják el, mert ott már kialakult az ügyfélkörük.

    A negyedik kategóriát a gamer gyártók alkotják, számukra az a lényeg, hogy a gamer címkét rá tudják illeszteni a termékre, ez azt jelenti, hogy a termékük a diszkógömb kategóriában erősebb indulónak számít, mint a billentyűzeteknél, ami a vezetéknélküliséghez szükséges energiatakarékossággal szembe megy. Próbálkozás persze akad (Corsair K63 Wireless), de ez szánalmas, egy napnál rövidebb üzemidővel jár.

    Custom vonalon is próbálkoznak néha, ott nem segít az implementáción, hogy a vevői elvárás a fémház, amit felülről általában fém plate egészít ki Faraday-kalitkává. Műanyag betétekkel vagy a fémház mellett elfogadott polikarbonát házzal léteznek megoldások, de szoftveres-üzemidő téren nyűgösek általában, és a tipikus két kiló környéki vagy feletti tömeg sem segít a használhatóságon.

    És akkor a lista végén ötödikként és kakukktojásként ott van a Logitech. 20+ éve csiszolgatják a vezeték nélküli technológiájukat, messze piacvezetők stabilitásban és üzemidőben. Szóval náluk minden adott lenne ehhez, csak valamiért nem akaródzik nekik egy jó wireless mechanikus billentyűzetet gyártani, valamivel mindig elrontják (a G915-öt például az LP kapcsolókkal és kupakokkal). Az előző mondat a wireless szót elhagyva is érvényes: jó mechanikus billentyűzetet sem akarnak.

    Rapoo próbálkozott még korábban, mint wireless témában erősebb kínálattal rendelkező gyártó, de úgy nézem, aktív termékük nekik sincsen.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák