- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joker1220
őstag
válasz nyunyu #53351 üzenetére
Elolvastam néhány "tesztet" mindkettőről és vicces hogy kb ahány féle kapcsoló, annyi féle a konklúzió is marad a végére.
Pl. itt is:
https://thinkcomputers.org/cooler-master-ck530-gaming-keyboard-review/Az közös hogy az 530 as ról szóló cikkekben mindegyik kékkel volt szerelve kb. A 730 asról szóló cikkekben pedig a barna volt és a cherry -t mindben agyon dicsérik.
Kb ctrl+c ctrl+v az összes cikkben: Gateron switches not as good as Cherry MX
@dugo
Most néztem hogy a 730 hoz alapból adnak kiszedőt és néhány PBT kupakot is, az 530 hoz csak kiszedőt adnak. O gyűrűt egyikhez sem adnak pluszba.
[ Szerkesztve ]
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
joker1220
őstag
Olvastam még párat és van kékkel, pirossal, és barnával is tesztelve. Nem a konkrét barna kapcsolót dicsérték hanem általánosságban hogy cherry. Nekem úgy tűnik hogy a cherry -t hypolják általánosságban
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
Én legszívesebben piros kapcsolóval venném magyar feliratozással de így sajnos nem lehet kapni.
Árukereső alapján ezek vannak:
Magyar barna kapcsolós 34-38e között
Amerikai barna kapcsolós 40e
Amerikai piros kapcsolós 40e
Német piros kapcsolós 50-53e között
Német kék kapcsolós 53e,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
nyunyu
félisten
válasz joker1220 #53355 üzenetére
Ennyi erővel a nemnyunyukompatibilis kínai márka TKLje is szóba jöhetne MX Silent Reddel. (csajos verzió)
De az nem tud programozható unicorn vomitot, pláne nem szinaptikus vezérlést, meg inkább 45-50k környékéért mérik a lényegesen jobb kupakjai miatt.(Jéé, Opera alól működik az imgur accom??? IE11 és Chrome alól évek óta nem tudtam új képet feltölteni, csak a régieket linkelni.)
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Pikkolo^^
addikt
Asztali géphez szeretnék, nem játékra fehér világítással rendelkező billentyűzetet. Első körben Dell-ben néztem volna, de nem találtam, abból is a KB216 típusút. Évek óta ilyet használok és nagyon meg vagyok vele elégedve, csak sajnos nem világít. Tudtok ajánlani normális típust? Többnyire csak játékosokat láttam.
-
joker1220
őstag
válasz nyunyu #53356 üzenetére
De azért elég csúnya dolog hogy a piros kapcsolós német kiadás 50 től indul, a magyar barna legolcsóbbjához képest +16k. 47e ért meg már van olyan bolt ahol a dqdb által említett Huntsman Tournament Edition lehet kapni
-
joker1220
őstag
válasz Pikkolo^^ #53357 üzenetére
Hasonló az említett billentyűzethez, nem "gémer", magyar változat, fehér háttérvilágítással:
Fujitsu KB915
https://sp.ts.fujitsu.com/dmsp/Publications/public/ds-Keyboard-KB915-Backlight.pdfHasonló az említett billentyűzethez, nem "gémer", magyar változat, kék háttérvilágítással:
A4Tech KD-800L
https://www.a4tech.com/product.aspx?id=79@nyunyu
Megrendeltem a barna kapcsolós 730 -at, remélhetőleg hétvégére meglesz már
-
nyunyu
félisten
válasz joker1220 #53359 üzenetére
Fujitsu KB915
Ilyen 75%+numpad kiosztást is ritkán látni.
Kompaktnak nem elég kompakt, mivel csak 2 gombbal keskenyebb, mint a teljes kiosztás, de legalább könnyű eltéveszteni rajta a gombok helyét.
(Nem mondom, hogy a 96% vagy az 1800 jobb lenne.)
[ Szerkesztve ]
-
joker1220
őstag
válasz Pikkolo^^ #53362 üzenetére
Akkor még esetleg szóba jöhetnek az rgb megvilágítású kevésbé gémer -nek kinéző modellek. A legtöbbnél van statikus beállítás (olyan színűre állítod fixen amilyenre szeretnéd) illetve fényerő szabályozás is. Bár ezek már nem az 5-10e ft -os kategóriába esnek.
Üdv
-
kuyarashi
őstag
Erre nincs reakció?
Jöhetnek az ötletek, max. válogatok belőlük. Olyan billentyűzet, ami 100%-ban kielégítő, úgysem lesz.iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
8th
addikt
1.Mekkora összeget szánsz rá? 5k
2.Használt szóba jöhet? Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? laptopról váltok asztali gépre
4.Mire használnád a billentyűzetet? gépelésre
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Gumiharangos
6.Van konkrét modell ami tetszik? nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? mindegy, de numpad kell
9.Extra igények? nincsHali. Gumiharangos olcsó vezetékes fapados alap billentyűzetet vennék, de valami normálisabb fajtát. Legyen magyar nyelvű, numpad feltétlen kell. Multimédia gombok világítás és hasonló számomra teljesen haszontalan extrák nem. Csatlakozó típusa is mindegy ahogy a kábel hossza is. Egy ötöst szánnék rá maximum.
Fontos: Ne egy pille könnyű nyeklő-nyakló, az asztalon össze vissza csúszkáló vacak legyen! Igazából ez lenne a lényeg.Köszi
A demokrácia a csőcselék uralma
-
marcia
újonc
Sziasztok! Ki néztem magamnak egy billt de mivel eléggé új termékről van szó és nagyon teszteket se találtam róla ezért gondoltam meg érdeklődöm itt, hátha van valakinek vele tapasztalata, a Hama Urage Exodus 700Sről van szó, az elődje egy Cougar 200K volt, random le halt pár gombja. Előre is Köszi a segítséget!
-
xkoti
senior tag
válasz marcia #53367 üzenetére
Őszinte leszek nekem a Hama márkával volt már problémám minőségileg személyes tapasztalat, hogy nem strapabíró :/ Én inkább más varriánst néznék esetleg.
Viszont a TheVR volt hogy hama termékeket mutattot be pont perifériákat és elég normálisan elmagyarázták a véleményüket róla. Nekik kellemes pozitív csalódás ez a márka pláne, hogy egyre jobban feltörekszik.KO
-
chopin42
addikt
A TheVr promóciót csinált valószínű pénzért, azóta nem is nézem őket. Nem létezik, hogy egy hama egér/billentyűzet ajánlott legyen, lásd: Hama urage M3chanikal... Noname kapcsoló, gagyi hangos billentyűzet, és egy árban van a ck550-el, ami kettéhugyozza minden téren. Ennyit a "TheVr"-ról...
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
xkoti
senior tag
válasz chopin42 #53369 üzenetére
Félre ne értsd a szavam próbáltam segíteni a személyes tapasztalatom alapján pedig csalódás a hama. Viszont ha megnézi a videót talán közelebb jutt hozzá milyen is és érdemes-e megvenni.
Egyébként én pont ck 550 használok és igen imádom az egyik legjobb szerintem.KO
-
dqdb
nagyúr
válasz marcia #53367 üzenetére
Gyakorlati tapasztalat nélkül: ha a mechamembrane/memchanical/félmechanikus kifejezések valamelyik megjelenike a termék leírásában, akkor az kuka, és itt szerepel a legutolsó. Ebben a termékkategóriában sikeresen ötvözték a membrános és a mechanikus billentyűzetek hátrányait azok előnyei nélkül.
xkoti: ugyan elvétve akadnak billentyűzettesztek, de a legtöbb oldalon csak "teszt" van. A TheVR is idézőjeles.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
maki001
tag
Sziasztok!
Új billentyűzetet szeretnék vásárolni.
1.Mekkora összeget szánsz rá? Max 10k
2.Használt szóba jöhet? Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Logitech Internet Pro
4.Mire használnád a billentyűzetet? Gépelés és game
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Nem tudom melyik lenne a jobb választás
6.Van konkrét modell ami tetszik? Redragon Kaura K502 RGB
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? num pad lehet, de az sem fontos
9.Extra igények Világítás, és csendes/halk legyen, vagyis ne legyen olyen hangja, mikor gépelek mint ha vlamai régi írógépet ütnék.
Köszönöm szépen a válaszokat! -
8th
addikt
válasz Mr.Csizmás #53366 üzenetére
Köszi! Ránézek majd. Dell és HP billentyűzetekről vélemény? Régebben egész masszívak és tartósak voltak az olcsó billentyűzeteik is.
A demokrácia a csőcselék uralma
-
Ringman
nagyúr
aprón szokott lenni 3-4 körül bontatlan Lenovo Preferred Pro, arra is nézz rá. (boltban horror ára van ahhoz képest.)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
copass
veterán
válasz chopin42 #53369 üzenetére
thevr-nak ebből van bevétele, nincs ezzel gond. rájuk azért jellemző, hogy nagyon gagyihoz nem adják a nevüket.
általánosítás meg baromság, "a hama nem lehet ajánlott"!
cherry mx board 3-omból fél év után elkezdtek kitörtni a keycap-ek. A CHERRY!
1 hónapja vettem egy hama tkl-t. switch outemu dust proof-ra hasonlít, de content van rányomva (valszeg kailh). igazából nincs gond vele, hangos az oké, abs kupak.
sima outemu blue-hoz képest csak picivel hangosabb. de ha lenyomod akkor ez nem inog, ellenben az outemu-val ami kóvályog rendesen lenyomott állapotban. CK is abs kupak+blue switch, tehát az is hasonló lesz hangban."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
marcia
újonc
Köszönöm Mindenkinek a Segítséget! Igazság szerint már láttam a The VR videóját de nem miattuk köteleztem el magam a Bill mellett, akkor verjem is ki a fejemből ezt a billt?
-
copass
veterán
válasz Mr.Csizmás #53377 üzenetére
na de ez content!
"Most of you may not hear about Content mechanical switches. It’s a fast-developing switch brand, founded in 1999. It has identical performance to Outemu mechanical switch."
hasonlít nagyon erre az outemu-ra"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
nyunyu
félisten
Végülis, mindenki azzal mérgezi magát, amivel akarja.
Van aki Hama' le akarja tudni a billzetvételt, mindegy milyen Blue, csak üssön alapon, van aki a lassan erjesztett kézműves Dactyl Manuformra gerjed.
(Ezt a pálinkafőzési útmutatót meg magamnak mentettem, hátha meg akarom kínálni a fő iDiótánkat, hogy egyszer lásson is már rendes billzetet, ne csak alumíííínium ajtóékeket.)
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
Hello
Keresek wireless billentyűzetet.- jó lenne ha szufla benne eltartana 1 hétig is
- a csuklótámasz levehető legyen
- jó lenne a magyar kiosztás, de tudok kompromisszumot kötni
- numpad nem lényeg
- most egy full gagyi alap bill. van
- 35k körül
- lehessen a háttérvilagitást állítaniTöbb igény nem jut most eszembe.
-
zodo
nagyúr
Outemu Red kapcsolókat lehet cserélni ha igen milyen típusra?
Genesis Thor 300 TKL billentyűzeten cserélném ha nem segít az alkoholos pucolás mert jó ideje dupláznak vagy kihagynak.
-
-
dugo_
veterán
Nem kell hozzá szétszedni a kapcsolót. Szétcsavarozod a billt (általában 6-10 csavar tartja össze, ami random van elszórva a kupak felőli oldalon, meg kell keresni ezeket), utána a nyák aljáról megkeresed a hibás kapcsolót és megfolyatod a két lábán az ónt.
Előtte még megpróbálhatod kifújni felülről a kapcsolót, kupakot levéve, stemet lenyomva, hogy a ház belsejébe jusson a levegő. -
dqdb
nagyúr
Ha fél éves, akkor ez bőven garanciális probléma, vidd vissza, ők adták el hulladék minőségű forrasztással, cseréljék/javítsák meg. Ha te magad állnál neki mégis, akkor a lényeget leírta dugo_, a kapcsoló két lábát kell újraforrasztani (valószínűleg elég csak újrafolyatni az ott lévő forraszanyagot, több nem is kell).
Amúgy a kapcsolót valószínűleg ki sem tudnád nyitni a kiforrasztása nélkül, és felesleges, mert nagyon nagy eséllyel nem abban van a hiba (úgy rémlik, mintha az Outemu is aranyozott kontaktokat használna, így az oxidáció nem érinti). Ha pedig mégis azzal lenne, akkor egy membránossal ellentétben (ahol ilyenkor kukában landolna az egész billentyűzet) darabonként is cserélhető.
De marha drágán mérik 10 darabos kiszerelésben az Outemu kapcsolót, ez bőven a prémium kategória árszintje, nem pedig a belépő aljáé, ahová ezek a kapcsolók tartoznak. Oké, nagyobb csomagban már barátságosabb a darabonkénti ár, de hol van ez a már tízes kiszerelésben is darabonként 20 centbe kerülő Gaterontól árban és minőségben is.
[ Szerkesztve ]
-
ViharVadász
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősöm megkért, hogy keressek neki billentyűzetet, de sajnos én ebben a témában nem vagyok elég járatos, megkérnélek titeket, hogy segítsetek a megfelelő kiválasztásában
1.Mekkora összeget szánsz rá? - 30 ezer forint
2.Használt szóba jöhet? - Kizárólag új jöhet szóba
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? - Membrános Genius márkájú billentyűzet
4.Mire használnád a billentyűzetet? - Játékok (Honfoglaló) illetve szövegírás
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?(ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) - Mechanikus gamer billentyűzet
6.Van konkrét modell ami tetszik? - Nincs (Cherryi MX 3.0 Red előnyben)
7.Milyen kiosztást szeretnél?- Mindegy, (de gondolom jobb lenne ha magyar lenne)
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) - Az mindegy, a számokat a betűk feletti soron használná
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) - Normál kell, hagyományos enterrel, amely majdnem négyzet alakú.
Előre is köszönöm a segítséget!"Video games are meant to be just one thing: fun. Fun for everyone"
-
CsabaSteel
aktív tag
Hali! Milyen háttér világítást vettél 10èr? Küld át privátba.
Csé
-
CsabaSteel
aktív tag
Mi a Márkàja?
Csé
-
jilian
addikt
K63-hoz melyik kupak kiosztást kell venni, hogy magyar legyen?
Mert gondolom a matricázás elcsúfítja az egészet.... -
dqdb
nagyúr
válasz jilian #53397 üzenetére
Egyik lehetőséged west, aki a mostani kupakok tetejét szabja át és nem lesz olcsó, másik lehetőséged mai árfolyamon számolva 60 dollár + szállítás + 27% áfa + vámkezelési költség = 32420 forintért a Max kupakkészlete, amit nem véletlenül a tejfölös doboz jelzővel szoktunk illetni.
A K63 nagyon messze van az előző hozzászólásodban elvárt egy hetes üzemidőtől, normál fényerő esetében 15 órát, alacsony fényerőnél 25 órát, kikapcsolt háttérvilágítás mellett 75 órát bír, és ezek a gyári számok, ahol szeretnek felfelé kerekíteni. Cserébe 3-4 óra, mire feltölt (szintén gyári adat).
Matricázással világítós kupakkészlet nem magyarítható. Vagy magyarítható, de az eredeti felirat és a matrica metszetében jut csak át fény.
[ Szerkesztve ]
-
jilian
addikt
Már írtam is a kollégának.
Igen, tudom, hogy nem lesz egy hetes üzem időm. Vagyis de, mert ha napi 2-3 órát számolok játékra, bőven elégséges.
Az meg hogy esténként rádugjam a kábelt....hát köszönöm annyit kibírok.Egyébként a lapboard-al együtt rendeltem meg, mert a kanapés játék nagyon kényelmes mulatság.....
-
Sirandrish
legenda
Heyho mindenkinek!
A bill vásárláson már túl vagyok...topik ajánlására korábban már vettem egy Cooler Master CK550-es billt, amit imádok. Viszont sajnos bármennyire is vigyázok rá (pl a műanyag védőjét minden este rárakom), a por bejut mindenhova.
Le szeretném alaposan takarítani, de nem tudom hogy essek neki.
Van valami jó módszer/cucc/varázsanyag bármi, billentyűzet (és főleg ilyen magas gombos) takarítására?Köszi előre is!
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest