-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
probizz
tag
Van kedvetek tavasszal Debrecenben találkozni? Itt a környéken néznénk egy helyet, ahol elfér a sok autó és be tudunk ülni valahova beszélgetni.
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
Casco kérdések:
- Pontosan hogyan fizetnek lopáskor? Annyi minimális infóm van, hogy eurotax alapján valahogy.
- Az autó eurotax árát ingyenesen hol lehet lekérdezni?Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
válasz Bigemperor #42324 üzenetére
Köszi. Csak tudni szeretném a feltételeket, ha már fizetem a casco-t. Utánajárok alaposabban.
-
probizz
tag
válasz DeFranco #42326 üzenetére
Ha beírod gugliba, hogy "eurotax ingyen", akkor találsz hitellel foglalkozó cégeket, akik állítólag ingyen megmondják, csak futni kell velük egy felesleges kört (mintha hitelt akarnál felvenni az adott autóra pl.). Én inkább kifizetem az 1K-t . (Vagy lehet, hogy hitellel foglalkozó / autókereskedő ismerősöd tud benne segíteni.)
hivatalos eurotax weblap - itt 3,5 eurót kérnek érte
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
Goodyear EfficientGrip Performance vagy Dunlop Sport BluResponse? Melyiket vennétek és miért? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
Még mindig ezt a topicot tartom megfelelőnek a kérdéshez.
Goodyear EfficientGrip Performance (bal) vagy Dunlop Sport BluResponse (jobb)?
Eléggé hasonlóak a teszek alapján. Melyiket vennétek? Tapasztalatok a márkákkal? Nekem a GY-rel van eddig téli teljesen pozitív tapasztalatom (UG8). Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
.
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
A kerékőrnek van értelme? Most gondolkoztam el először ezen komolyabban és lehet, hogy holnap fel is tetetem.
giigz: most cserélem le a 2006-os nyári Fuldákat. Eddig szépen tették a dolgukat, most még egy kis pénzt is adnak értük, mert 1-2 évet még simán elmegy átlag használat mellett. Azért veszek most Goodyeart, mert csak egy picivel drágább, de annyival valószínűleg jobb is. 4-5 éves távlatban ez az árkülönbség nem sok szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
válasz bitpork #43735 üzenetére
Köszi a sok választ mindenkinek kerékőr témában.
Új gumikkal lesz a gyári felnim (jó állapotú). Így kb. 120K az értéke minimum. Főleg garázsban áll este + igyekszek mindig mozgalmasabb helyre állni este. Tudom, hogy van ez a spéci kulcsos macera, amit ráadásul magammal is kell hordanom, ha kerékcsere lenne...Lehet, hogy nem teszem fel, de a szomszédnak is felbakolva hagyták a kocsiját (kint állt az utcán).
giigz: igen, ahogy a Dunlop is.
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
válasz DeFranco #43741 üzenetére
Igen, minimális idő alatt le lehet kapni a 4 kereket szervezetten (mondjuk 3 ember már elég a gyors munkához). Pont ezért lenne jó a kerékőr, hogy hátha nem szarakodik és kockázatkerülő magatartással elhúzza a csíkot. Viszont lehet hallani olyan történetet is, hogy az idióta tolvaj felidegelte magát, mert nem tudta levenni és összebarmolta a felnit + kilyukasztotta a gumit. A gond, hogy a casco sem fizet, mert 100K alatti kár (de még ha több is, akkor is 100K az önerő).
Más téma, ha már belelendültem: az egyik havernak meg a műanyag tankjából lopták el a gázolajat (tele tank) a Balaton mellett valahol. Simán megfúrták alulról.Integra: köszi az ajánlást. Már úton vannak a Goodyear-ek, holnap fel is pattintják. Az UG8-al király volt az autó télen, így most a nyárira is rápróbálok.
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
válasz bitpork #43744 üzenetére
Újabb dolog, amin gondolkozhatok. Köszi a véleményeket, észben tartom és alszok rá egyet.
DeFranco: Igen még ilyen is lehet, de ez már elég hard. Az enyém gyári alufelni, nem szeretném amúgy sem cserélgetni a téli és a nyári gummákat egy adag acélfelnin + újabb 4db acélfelnit meg nem veszek. Jóval jobban is néz ki, mint dísztárcsával.
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
Miután megtisztítottam az acélfelniket, lőttem nektek 1-2 fotót róla. Ilyen lett a szinterezés után (tavaly csináltattam). Egy dologra kell figyelni: mivel elég vastag lesz rajta a festékréteg, ezért egy kicsit meg kell csiszolni a közepét belül (ami az agyra megy), mert különben rászorul az agyra. Érdemes most megcsináltatni, hogy ne télen kelljen kapkodni vele. Hátha segítettem valakinek és kedvet kaptatok a felnifelújításhoz. (Szintén katt a képre.)
-
probizz
tag
Sportos vezetők:
Melyik gumit érdemes venni sportos használatra? Kemény oldalfal, nagyon jó száraz / vizes tapadás. Olyat írjatok, amivel van tapasztalatotok. Úgy tudom, hogy a Bridgestone és a Dunlop gyárt ilyet, de tényleg jó lenne konkrét infókat tudni erről, típus szinten. Köszi!
Másik:
A biztosító beleköt, ha nem a gyári méretű felni / gumi kombó van az autón? (Most gyári méret van.)
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
válasz neduddki #44531 üzenetére
Az alap gyári méret 185/55 R15. Lehet, hogy váltanék 195/50/15-re vagy 195/45/16-ra, de az attól is függ, hogy mi megy az autó alá (Az acélfelnim 5,5-ös (téli gumihoz), az alufelnim 5,5-6 körül van, ezért ebben az esetben felnit is vennem kellene minimum 6,5-ös méretben.) Szóval alapból a gyári méretben keresgélek, viszont érdekel a téma úgy általában is. Alapból a lehető legjobbat keresem (gondolom ez az UHP kategória).
Ha már itt tartunk, akkor milyen felnit érdemes venni (márka)?
Xero: Köszi a tippet, megnézem, hogy miket írnak róla.
-
probizz
tag
válasz neduddki #44554 üzenetére
Seat Cordoba 1.9 TDI 110LE. Szeretnék valami full stabil gumit rá. Rossz úton amúgy is lassan megyek, ezért a nagy komfort nekem nem számít, nem akarok 100-zal fekvőrendőrökön átmászkálni. Inkább itt az a kérdés, hogy vegyek-e 195/45/16-os gumit valami jó felnivel vagy vegyem a 185/55/15-öst. Lehet még 195/50/15, de ahhoz is más felni kell. A vicces, hogy a 185/55/15 drágább 5K-val darabonként a 195/50/15-höz képest, a 195/45/16-tal pedig egy árban van (gondolom azért, mert ritkább méret). Van értelme annak a +1 centinek guminként szélességben? A 205 már sok lenne? Ha van megfelelő 185-ös, akkor lehet, hogy maradok annál az egyszerűség miatt (felni van hozzá stb., meg elég peres már ez is a nagy átlaghoz képest.)
-
probizz
tag
A papa bírságát elengedték. Csak volt hatása a cikknek. [link]
-----------------------------------
Nagyon rámentek most a stoptáblás "csorgásra". 5K-ra büntettek pár napja azért, mert nem 0-ra álltam meg, hanem bearaszoltam a kereszteződésbe pár km/h-val, hogy lássak is valamit. 2 cimborámat is megbüntették mostanában ugyanezért 7K-ra és 8K-ra. Tudom a szabály az szabály, de szerintem gyakorlott sofőr tiszta helyzetekben nem áll meg 0-ra, hanem lassan kimászik, hogy szét tudjon nézni (sok az ilyen kereszteződés). Ez a gyakorlat és ezt nagy szeretik büntetni. "Milyen tábla volt az xy utcai kereszteződésben, ahol áthaladt?" stb.
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
válasz EQMontoya #49972 üzenetére
Az azért nem jó, mert kölcsönkéri a havertól a kerekeit és leműszakiztatja vele az autóját. Közúti folyamatos ellenőrzéssel lehetne csak szűrni. Én is néhány napja gondoltam erre: évszaknak megfelelő + max. 5-6 éves gumi + megfelelő nagyságú futófelület, amiket ellenőrizni kellene.
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
Lengéscsillapító vásárlásban kérek segítséget:
- Seat Cordoba 2002, 1.9 TDI (110LE)
Sachs-ot ajánlottak eddig. Nem tudom, hogy milyen a gyári és azt sem tudom, hogy melyik a legjobb. Valami sportosat szeretnék. A Sachs milyen? (Komfortos / sportos? Vagy van belőle sportos is? És akkor melyik az?)
Köszönöm előre is! -
probizz
tag
Gumi kérdés, 185/55 R15 méretben keresek, merev/kemény oldalfallal:
- Dunlop SP Sport FastResponse
- Dunlop SP Sport BluResponse
- Bridgestone Potenza RE040Eddig az az infóm, hogy ezeknek kemény az oldalfala. Mik a tapasztalataitok, melyiket választanátok? Milyen más jöhetne még szóba. Köszi a segítséget!
-
probizz
tag
válasz !Overdose! #52739 üzenetére
Köszi az építő hozzászólást (és a többieknek is). Én is a BluResponse-t gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
A H és a V sebességindexű gumik között mik a különbségek (anyag, oldalfal merevség stb.)? Pl. BluResponse is van mindkettőben.
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
válasz Bubee82 #55515 üzenetére
Az egyik cimbi keres autót 1M Ft alatt (ez a vételár), legideálisabb a 800K környékéig megvehető autó. Lehet kisebb motorral is, egyszerű, megbízható benzines érdekli 2000-es évjárattól.
Eddig ezeket gondoltuk:
- Astra G
- Focus 1- Ennél a két típusnál mire kell odafigyelni? Pl. melyik motorral érdemes venni, melyikkel nem stb.
- Milyen hasonló, könnyen eladható, kedvelt autó jut még eszetekbe?Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
Téma: TDI-hez utólag DPF
- Milyet, honnan?
- Mennyi időközönként és hogyan kell takarítani?
- Okozhat problémát a rendszerben?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
VOLVO S40 1.6 Elegance (2000) - Ezzel a típussal van tapasztalatotok? Köszi!
-
probizz
tag
Sepsiszentgyörgy és a Fogarasi-havasok között melyik időben a legoptimálisabb és legjobb minőségű út? Köszi!
-
probizz
tag
válasz bitpork #57131 üzenetére
Pár éve voltam, de nem mentünk teljesen fel időhiány miatt (még a tározóig sem). Térkép alapján északról is jó út visz, mi délről mentünk, de éppen csak belekóstoltunk. Nagyon jó az út és élvezetes (sok szerpentin), fullos autókkal mászkálnak arra, kedvelt kirándulóhely. Azzal kapcsolatban nincs tapasztalatom, hogy fentebb milyen lezárások szoktak lenni, de utánaolvasok. Jövő hét hétfő a túra időpontja, azaz pont a legjobbkor megyünk.
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
Milyen autópumpát érdemes venni itthonra?
-
probizz
tag
válasz atti1848 #62386 üzenetére
Egyik cimbi most adta el az autóját (Focus 2) 1,3M-ért (1,35-ért árulta), de mondta, hogy 1,15-ért is odaadta volna. Ez nem jelenti azt, hogy általános dolog a 200K alku ezen az árszinten, de próbáld meg. 1M-ért nézd meg, hogy miket adnak még, pl. Focus 1-ből (facelift) is lehet már jókat kapni ennyiért.
[ Szerkesztve ]
-
probizz
tag
válasz csiben1 #65804 üzenetére
Próbáljon ki minél több típust a kedvelt és könnyen eladható, olcsón fenntartható autók közül. Ilyen pl. az 1-es Focus 1.6-os benzines motorral. (Mielőtt megvenné vigye el átnézetni ismerős szerelőhöz és karosszériáshoz. Ha messziről veszi, akkor pedig keressen helyi mestereket (de ne az eladó ajánlása alapján).)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest