Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsivaagoo

    őstag

    válasz membrandj #62844 üzenetére

    "A 8320 legnagyobb hátránya,hogy nincs benne integrált vga." -- Bááááázzzzz... Hét vicce. :)) Ha lenne benne, akkor csak 2 modulos lenne L3 cache nélkül és FM2 APU-nak hívnák, kvázi A8-6600K - nak. :D

    Elég régen megegyeztünk már abban, hogy processzor választásban 2 dolog dominál:
    1. a futtatni kívánt alkalmazások,
    2. pénz.

    Továbbá megvan már régen a kialakult teljesítmény sorrend is. (Nem írom le, ahhoz egy 2 oldalas cikk is kevés lenne).

    Egyébként meg: igényes ember, akinek "anyagi tehetsége" is van, rászán kb. 25K-t egy jó alaplapra és a csend miatt/jobb hűtés miatt nem bosszantja magát gyári hűtővel. A gyári hűtők csak a belépő szintű prociknál elégségesek és halkak egyszerre.

    Melegedés: adott terhelésen a teljesítményben egy szinten lévő Intel és AMD procik is kb. hasonló mennyiségű hőt okádnak magukból.
    Ne legyen senkinek sem illúziója, mindkét cég mérnökei tökéletesen ismerik a konkurrenciát, csak egymás levédett technológiáit nem használhatják. De az intel az x64 utasításkészletet és implementációit licenszeli az AMD-től, az AMD pedig az x86-osat.
    Pontosan a levédett technológiák miatt gyorsabb az Intel architektúra azonos órajelen egy szálon ( fizikai szálra gondolok) és a különböző architektúra miatt veri szarrá egy mezei 4 magos Athlon az L3 cache hiánya mellet is szarrá az i3-at 4 szálas teljesítményben.

    ---------------
    Fapados Mercit is össze lehet hasonlítani egy extrás VW Golf-fal, de semmi értelme. Kb. olyan, hogy a mákostésztát szereted jobban, vagy a fokhagymás rántottát szilvalekvárral. :P

    Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.

Új hozzászólás Aktív témák