Új hozzászólás Aktív témák

  • Coolmat

    őstag

    válasz bluyoo #38856 üzenetére

    Én a mostani szériákból inkább az AMD-t favorizálom, mert időtállóbbnak tűnik 3 okból is:

    1. Az új konzolokba GCN architektúrás IGP kerül, ebből talán profitál majd a HD7XXX széria is a PC-s portokban.

    2. DX11.1 kompatibilitás még jól jöhet, ajánlom Abu erről a témáról írt cikkét (nem könnyű olvasmány).

    3. A 192 bites memóriasávszéllel rendelkező GTX660-nál és 660 Ti-nél nem tetszik a flexibilis memóriavezérlő, idézet a GTX660 tesztből:

    "A GTX 660 esetében két 64 bites csatornához két-két 2 gigabit, míg a maradék egy 64 bites csatornához négy 2 gigabit kapacitású chip tartozik. A legegyszerűbb és legtöbbet alkalmazott verziója ennek az elvnek az egységes és az elkülönített vezérlés. A GeForce GTX 660 egységes mód mellett az összes memóriavezérlőt használja, de csak 1,5 GB-nyi terület férhető hozzá. Ide kerülnek majd a legtöbbet címzett adatok, és a teljes 144 GB/s-os sávszélesség elérhető. Az elkülönített 512 MB-os részt csak kiterjesztett módban érheti el a rendszer, ám ebben az esetben a memória-sávszélesség 48 GB/s-ra mérséklődik, ami természetesen nem kedvező, és a termék teljesítményét is visszafogja, ha az 512 MB-os részhez hozzá kell nyúlni."

    A jövőben ha már kezdik kihasználni a játékok a 2GB VRAM-ot (pl. GTA5 tuti zabálni fogja két pofára), akkor könnyen hátrányba kerülhet emiatt a GTX660 még a 2GB-os HD7850-el szemben is, amin ugye 256 bites memóriavezérlő van.

    Persze mindegyik érvem arra bazíroz hogy "mi lesz ha...", és jelenleg jobb ár/érték aránnyal bír a GTX660 a 7850-el szemben, ezért jobban megéri (még) az előbbit ajánlani itt a topikban.

    Az Asus GTX660TI meg elírás vagy nem, kötelesek ennyiért adni (úgy tudom csak akkor tagadhatják meg, ha egyértelmű az adatbázis hiba, pl. 1Ft-ot mutat), és jún. 5-e óta már ilyen árszinten mozog a grafikon szerint, úgyhogy biztos javították volna ha hibás adat került volna be.

    Kicsit wall of text lett az írásom, sorry :)

Új hozzászólás Aktív témák