Új hozzászólás Aktív témák

  • pocokxx

    Közösségépítő

    Sziasztok!

    Egy ismerősöm megkeresett, hogy a rendszere nem felel meg a minimum követelményeknek a rendszerfrissítéshez, és az alábbi gép cseréjén kezdtünk el morfondírozni.

    CPU: Athlon II x2 265
    Alaplap: GIGABYTE GA-M68MT-D3
    Ram: 4gb (ddr3)
    VGA: NVIDIA GeForce 7025

    Először csak videókártyát szeretett volna cserélni, de javasoltam neki, hogy jobban jár egy cpu-ba integrált grafikus vezérlővel, mint ennek a gépnek a foltozgatásával. Személy szerint valami üzleti asztali gépben gondolkoznék, azokkal eddig egész jó a tapasztalat. (Mondjuk egy LENOVO M710S SFF.)

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok? Játék nem szempont; leginkább böngészésre használná illetve irodai alkalmazások futnának.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Nem tudom ezek közül mit érdemes. Gyanítom, hogy semmit...
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Komplett gép a legkézenfekvőbb. Egy 1TB SSD van most benne, azt megtartaná.
    4. Mennyi a kereted rá?
    A legolcsóbb megoldást keresem. Ha mindenképp kell egy szám, akkor legyen 50k.
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont) Most lenne cserélve a monitor is; Full HD lesz.

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell? Egyedi igény nincs, lehet használt.

    [ Szerkesztve ]

    "Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

Új hozzászólás Aktív témák