Új hozzászólás Aktív témák

  • zolikaDB

    veterán

    Sziasztok!
    Az adatlapomon szereplő gépemet szeretném lecserélni valami frissebbre.
    Tkp nekem megfelel, de vannak már akadások, nem kifejezetten korszerű, és minden fejlődik gőzerővel - így hardware-esen is igazodni szeretnék.
    Ha jól gondolom, a ház-táp-merevlemezek-Noctua toronyhűtő (ehhez ingyen kapok a Noctuától lefogatót) fognak csak megmaradni, meg talán a rendszer SSD, bár lehet idővel egy (ha jól mondom) M2-es (?) jöhetne a helyébe.
    A gépen nem játszok, inkább videónézés, stream (Servioo-val) és van egy CAD-CAM szoftver, amit jó lenne, ha homokórázás, megfagyások nélkül tudna futtatni. Ez az Autodesk Fusion 360.
    A jelenlegi konfig szépen futtatja, illetve van egy munkahelyi HP Zbook G2, s az is, pedig az már nem mai darab, de vannak akadások, várakozás, kódgeneráláskor gondolkodás.
    A cél tehát nem egy fullos erőmű, hanem egy jó ár-érték arányú, korszerű konfig.

    Amim van:
    - ház: Cooler Master Silencio 400, marad
    - lap: Asrock B85M Pro4
    - Proci: Intel Core i5-4460@3.2Ghz
    - CPU hűtő: Noctua NH-U12P, marad
    - VGA: Gigabyte GTX750Ti 2GB
    - RAM: Kingston HyperX Beast 2X8GB + Corsair Venegance 2X4GB DDR3
    - Táp: Seasonic Focus Gold 450W, marad
    - Rendszer SSD: Samsung 850EVO 250GB, marad

    A kérdésekre válaszolva:
    1. Mire fogod használni a gépet? Tartalomfogyasztás, HD, 4K videónézés, CAD-CAM Fusion 360
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? Ház (mATX), táp, HDD - SSD, CPU hűtő.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Alaplap (egyelőre minimum 4db SATA port és mATX méret), processzor, RAM, VGA. (A CAD-CAM miatt nem alapfeltétel sem Intel, sem Nvidia Quadro!)
    4. Mennyi a kereted rá? Ezt nehéz megsaccolni, mert 10 éve vettem utoljára alkatrészeket, nem tudom, hol tartanak az árak, tart-e még a bitcoin miatti VGA árazás, tehát nem akarok 200e-nél többet költeni, ha lehetne. Cél a legjobb ár-érték arány elérése, nem felsőkategória a lényeg, mert se nem játszok, se nem használnám ki egy fullos alaplap vagy egy őrült magas órajelű RAM képességeit... 120-150e HUF-ból érdemi gyorsulásra, a jelenleginél erősebb konfigra számíthatok?
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? 1920x1080, HDMI.
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
    Ha lehet, bolti új. Bár RAM-CPU-VGA jöhet a használt piacról.
    Alapból Intel - Nvidia páros az elképzelés, de ha azonos áron vagy olcsóbban ugyanolyan, vagy jobb AMD lap/proci/VGA-t kapok, akkor hadd jöjjön!

    Köszönöm! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák