- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- DIGI kábel TV
- Router gondok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZrogNV
tag
Bocsánat ha kicsit off, de nem találtam a kérdésemhez közelebbi topicot.
Az alaplap paramétereinél feltüntetett memória sebesség pl 1600/1333/1066 MHz
Arra vonatkozik hogy ebben a sávban képes használni a RAM-okat?
Ergo egy 1866 MHz-es RAM-ot egy ilyen alaplap nem tudna kihasználni?“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
ZrogNV
tag
Szerintetek melyikre érdemesebb beruházni?
Gigabyte GA-Z170M-D3H
MSI Z170M MORTARA 2 alaplap között ezeket a különbségeket fedeztem fel. Az ár különbség szerintem elhanyagolható.
Gigabyte
Memória sebesség (Mhz): 3466(O.C.)
PCI csatlakozó: 2
PCI-E x1 csatlakozó: Nincs
S/PDIF optikai kimenet: Nincs
USB 3.0 kimenet: 4
USB 3.1 kimenet: NincsMSI
Memória sebesség (Mhz): 3200(O.C.)
PCI csatlakozó: Nincs
PCI-E x1 csatlakozó: 2
S/PDIF optikai kimenet: Van
USB 3.0 kimenet: Nincs
USB 3.1 kimenet: 4“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
(i6500, R9 390x vagy GTX 980 lesz benne, csak játékra használva)
Olyan kérdésem lenne van egy Gigabyte GA-H170M-D3H alaplap ami 2133MHz Memória sebességet támogat
és hozzá Geil 2x4GB DDR4 2400MHz Super Luce Blue memória.
Mennyire lenne észrevehető a különbség ha Gigabyte GA-Z170M-D3H alaplap lenne a gépben ami 3466 (O.C.)MHz Memória sebességet támogat?
A Gigabyte GA-H170M-D3H alaplapot még ki tudom cseréltetni és akkor 5ezer ráfizetéssel kapnék egy Gigabyte GA-Z170M-D3H alaplapot.
Valószínűleg csak azért pörgök rá ennyire a kérdésre mert alapból a Z170 lett volna csak kisebb baki történt és így H170 lett belőle.
Ahogy fentebb is írtam a mostani (H170) csak 2133MHz-et támogat míg a másik 3466MHz. Játékoknál most vagy a jövőben lehet ebből "hátrányom"? Hosszútávra tervezve esetleg érdemes lenne kicserélnem vagy akkor már a proci is kevés lesz és mindent cserélni kell, ahogy eddig volt szokás?
Ezen felbuzdulva már a procin is elgondolkodtam i6500 helyett kérek egy 6600-ast az is csak 6 ezerrel több...“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Ha rossz helyre írnék, előre is elnézést.
Kinéztem magamnak egy Gigabyte G1.Sniper Z170 alaplapot, de egyedül a gyártó oldalán találok róla hivatkozást. Esetleg még nem jelenet meg? Ha nem mikor várható, van valakinek valamilyen infója esetleg?“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Már egy ideje kinéztem magamnak a Gigabyte G1.Sniper Z170-es alaplapot, tudomásom szerint még nem jelent meg (itthon biztos nem) viszont ha elvetem a tuning lehetőségét akkor Gigabyte G1.SNIPER B7 is szóba jöhet. Most 38 ezerre van árazva, ennyiért már MSI Z170A-G43 PLUS alaplapot is lehet kapni vagy sok más egyéb lapot. A kérdésem az lenne tömören a B7 megéri ezt az árat ami 3 ezerrel több mint a belépő szintű Z-s lapok?
“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Már egy ideje kinéztem magamnak a Gigabyte G1.Sniper Z170-es alaplapot, tudomásom szerint még nem jelent meg (itthon biztos nem) viszont ha elvetem a tuning lehetőségét akkor Gigabyte G1.SNIPER B7 is szóba jöhet. Most 38 ezerre van árazva, ennyiért már MSI Z170A-G43 PLUS alaplapot is lehet kapni vagy sok más egyéb lapot. A kérdésem az lenne tömören a B7 megéri ezt az árat ami 3 ezerrel több mint a belépő szintű Z-s lapok?“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
ZrogNV
tag
válasz Savanya #75239 üzenetére
Köszönöm, igen ő volt az elsődleges (Z170), csak nem tudom még milyen árkategóriába fog esni azért 50-nél többet nem szeretnél alaplapra költeni. Ez miatt gondolkodtam el a sima B150-esen. A LGA1155 tokozásnál is 130-ról indult a Z-s Sniper.
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
MSI Z170M Mortar alaplapban ki lehet kapcsolni a piros Led világítást? (vagy kicserélni)“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
A Skylake topikban olvastam, hogy nem túlzottan ajánlották a srácok i7 - 6700K mellé a MSI Z170M MORTAR alaplapot. i5 - 6600K esetében is fent áll ez "nem ajánlott" dolog?
-
ZrogNV
tag
Bitfenix Aegis házba kerül át a jelenlegi konfig, GigaByte GA-B75M-D2V, i5 3570.
Őket terveztem lecserélni MSI Z170M MORTAR, i5 6600K
Sajnos az ajánlott Asus Maximus VIII GENE már nem fér bele a költségvetésbe.Bár ez gondolkodóba ejtett, hogy "Radium nál az asus M5A990FX R2.0 bele teték és az atx.. 12 " x 9.6 " ( 30.5 cm x 24.4 cm )" kijelentésre leltem amit még Hencso osztott meg a ház megjelenése környékén.
Nem tudom, hogy elég bátor vagyok e megkockáztatni egy ATX-es lapot erre alapozva.
Mert gondolom ATX-ből 30-40 körül már van ajánlott.Ez miatt el is gondolkodtam, hogy hagyom a fenébe a K-s procit, elég nekem egy i5 6500/6600, viszont ezekre meg úgy érzem fölösleges váltanom i5 3570-ről.
Tényleg fölösleges váltanom vagy csak a tudat alattim akarja a pénztárcámat óvni?Így viszont a Gigabyte G1.Sniper M7 felől érdeklődnék vagy akkor már maradjak az MSI-nél?
-
ZrogNV
tag
válasz Milka 78 #75470 üzenetére
Köszönöm a választ , vga már van kinézve, Gigabyte GV-N970XTREME-4GD, (bár a másik gépbe sürgősebb lenne egy vga beszerzése) de talán kitart a türelmem nyárig vagy míg megjelennek az újak, hátha jön valami érdekesség vagy a mostaniak ára megy kicsit lejjebb.
Úgyhogy hál istennek még van időm ezen filózgatni,
1. 2db vga mind a 2 gépbe az öregbe talán még táp is kell majd
2. Ház, cpu hűtő
és csak a 3.-nál lenne esedékes alaplap, cpu, ram.
Így hogy azt sem tudom k vagy nem k nem hiszem, hogy tovább kellene zaklatnom a topikot, megyek trollkodok kicsit máshol
Megpróbálok utána járni ennek ATX/mATX-es dolognak, könnyebb lenne a helyzet ha nem lenne mATX-es korlát.
Legvégsőesetben úgy sem szerettem volna rekordokat döntögetni, csak végre megérezni az ízét a tuningnak erre pedig az elmondásod alapján úgy érzem elég lehet számomra a Mortar.[ Szerkesztve ]
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
Gigabyte G1.Sniper B7-et néztem ki magamnak, a varázslónál most 39.
Nézegettem a G1.Sniper Z170-et Angliában 100-120 Font,sajnos nálunk nem láttam még forgalomban.
Ennyiért biztosan a Z-t választanám.
Valakinek van tapasztalata a B7-ről?“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
ZrogNV
tag
A kinézett lapom Gigabyte G1 Sniper B7 (B150) 38-40k, tudom a Gigabyteokat nem nagyon ajánljátok,de egy H170-es már bevált. Sajnos ezt az összeget sokallom egy B150-es ért.
Esetleg ha valaki olvasgat külföldi fórumokat/cikkeket nem tudja a Z170-es Sniper várható, hogy nálunk megjelenik a közeljövőben és milyen árfekvésben?“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
ZrogNV
tag
Sajnos nem nagyon tudok várni a Gigabyte G1 Sniper Z170-re, a B7 ért pedig nem valószínű, hogy kifizetem 40-et. 3 lapot néztem ki.
MSI Z170A PC MATE
MSI Z170A-G43 Plus
MSI Z170A Gaming Pro Carbon
Nem igazán értek az alaplapokhoz, hogy melyik milyen minőséget biztosít ezért inkább az igényeimet sorolnám fel.
ATX méretben.
I5-6600K alá menne, 2-3 SSD, 2-3 HDD, 1 VGA, 1 Hangkártya, 1 HDMI-re mindenképpen szükségem van, alapból 2400MHz-es DDR4 RAM-ok mennek bele, nem tudom meddig lehet majd elrugdosni őket, de szerintem a 3200 bőven elegendő max határnak. A procit folyamatos 4,5-ön tervezem járatni, de ezt majd eldönti ő maga.
Corsair RMx 650-es táp fogja hajtani, ez idáig olyan alkatrészek lettek bele válogatva amiknek a fő tulajdonságuk a halkság. CPU hűtő BQ Dark Rock Advanced
Árban maximum 45-50, de örülök ha sikerül megspórolni 10-15 ezret.
Plexis házba menne NZXT H440 Razer. Ezért szerettem volna a Snipert. Így maradnak a teljesen fekete alaplapok.
Biztos kihagytam valamit, de nagy általánosságban ilyesmire lenne szükségem.
Előre is köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
i7 8700k alá nézegetek lapokat, hosszútávra szeretnék tervezni vele,
akár i9-esek alá is jó legyen ha eljön az ideje.Sajnos ár nélkül kezdtem el keresgetni így akadtam a
ASROCK Z390 Taichi Ultimate-re, de mikor szembesültem vele
le tettem erről a kategóriáról.Láttam Giga Z390 Gaming X van ajánlva 50 körül
vele szemben az ASROCK Z390 Extreme 4 megállja a helyét?“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
-
ZrogNV
tag
Sziasztok!
MSI MEG Z390 ACE -59 000 Ft (használtan, garanciával)
ROG STRIX Z390-F GAMING - 62 000 Ft (új)
Z390 AORUS PRO WIFI - 60 000 Ft (új)MSI + LED indicator
Asus + Bios
Giga + Tapasztalat9700k alá lenne, OC is lenne
Ebben az árkategóriában van jobb döntés akár használt piacon is?
Hány VRM fázzissal rendelkezik a fent említett 3 lap?
Ez a RAM készlet kerül majd bele, de gondolom intelnél ez nem nagyon számít.
Avexir Core DDR4-2400, CL16 - 4x4 GB AVD4UZ124001608G-1COGKöszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
ZrogNV
tag
válasz ZrogNV #91361 üzenetére
Sajnos az eddig felvázoltak nem jöttek össze.
3700X alá szeretnék Asrock X470 Taichi-t
Úgy láttam ezzel a párosítással nincs probléma, de azért szeretnék egy visszajelzést
tőletek is hátha benéztem valamitAmitől tartok azok a RAM-ok, de úgy láttam benne van a támogatott listában
Avexir Core AVD4UZ124001604G-1COG
Ezt találtam a támogatott listában ami legközelebb áll hozzá:
AVD4UZ124001604G-1COB (gondlom a LED szín csak nem számít)“Nem győzni jöttünk, hanem pusztítani!”
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Bundle topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Home server / házi szerver építése
- Milyen monitort vegyek?
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest