-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
slyking
csendes tag
hiho
igaz hogy ez alaplap topic...
de mivel minden alapja a lap..
szóval a kérdés a következő:
most készülök összeállítani egy konfigot és azt kérdeném milyíen lapot ajánlanátok:
és hozzá milyen procit ill hűtőt
kritériumok: intel alapú, megbízható, sata 2,ddr2, passzoljon hozzá egy 6600gt és mégegyszer ..nagyon megbízható legyen
összesen: kb 60.000.-
előre is thxGigabyte P35-DQ6 | Core2Quad Q6600 | 4*1Gb Kingmax ddr2 800Mhz | Gainward 8800GT | 500GB WD + 200Gb Samsung | AeroEngine II | Samsung Syncmaster 225bw | Logitech G5
-
tkesy
őstag
Tehát: 60k ból alaplap+cpu+hütő.
Alaplap: mivel, DDR2, Sata2, és Intel, ezért nme sok chipkészlet jöhet szóba: i945P/955X [link]
Abit IL8 Intel 945P 22k [link]
Asus P5LD2 Intel945P 28k [link]
Foxconn 945P7AA-8EKRS2 Intel945P 24k
Gigabyte 8I945P-G 22k [link]
Gigabyte 8I945P-Pro 29k [link]
MSI 945P NEO-F Intel 945P 26k [link]
MSI 945P NEO2-F Intel945P 25k [link]
Aopen I945Pa-PLF 34k
Ennek a tesztnek alapján [link] egy 6600GT kihajtásához elég egy 2.8Ghz vagy 3 Ghz -es P4, ezért:
Intel P4
Intel Pentium4 530 3 GHz kb 35k
Intel Pentium4 520 2.80 GHz kb 31k
/HT, s775, 1MB L2; 800FSB/
a teljes családfa így néz ki: 520 /520J /521 ; ill 530 / 530J / 531.
Érdemes megnézni még ezeket:
- Processor NumberΔ details
- Specification chart
[link]
esetleg egy szóba jöhet egy kétmagos P4 is (bár ekkor átlépjük a 60k-s határt)
Intel Pentium D
Intel PentiumD 820 2.80 GHz (OEM)36k
/s775, 2x1MB L2; 800FSB/
Hűtő passz....>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
becksim
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsoljatok nékem egy 939es lapot 3200+Venice alá!
No sli, pci-ex, passzív csiphűtő, és stabil legyen, mint a betonalap...Nindzsák?? Hol?
-
paff
tag
Sziasztok!
Légyszíves segítsetek...! Alaplapot keresek s754-es Sempron procinak. Kb 15e bruttó árig, a lényeg, hogy stabil legyen, nem akarom húzni a procit.
Ami kell:
PCI-E
Integrált videókártya
Integrált hangkártya, LAN
PC3200 (DDR 400)
és jó volna, ha nem 2 PCI slot lenne rajta, hanem legalább 3...
Mit tudtok ajánlani? Viszonylag sürgős lenne, ezért nincs időm nagyon körülnézni...
Amúgy az mit jelent, hogy 1xPCI-E ? Ez nem a videoártya helye az tuti, mert olyan is van (16xPCI-E)
Köszi!paff
-
paff
tag
MSI K8NGM-V -ről van valakinek tapasztalata? 14.760 bruttó. integrált videó, PCI-E szóval úgy tűnik megfelelő... De valóban jól is működik? fontos a stabilitás....
(NVIDIA® GeForce 6100 and nForce 410 Chipset)
Szóval lenne egy MSI K8NGM-V (NVIDIA® GeForce 6100 and nForce 410 Chipset) alaplap és egy AMD Sempron 2500+ (512kb cache). Videókártya egyelőre nem lesz benne. PC3200 512MB memória viszont igen. Elvileg ez okés is. Van valakinek valami tapasztalata ilyen felépítésről?
Köszi, köszi!
[Szerkesztve]paff
-
tkesy
őstag
No SLI, PCI-E, passzív chipszethűtés:
MSI 761GM2-V (SIS)
MSI RX480 Neo2-F (ATI)
MSI RS482M4-ILD (ATI)
Asus A8S-X (SIS)
Asus A8R32-MVP Deluxe (ATI)
Asus A8V-XE (VIA)
Asus A8V-E SE (VIA)
Asus A8V-E Deluxe (VIA)
Gigabyte GA-K8VT890-9 (VIA)
Gigabyte GA-K8A480M-9 (VIA)
Abit AX8 v2.0 (VIA)
Abit UL8 (ULI)>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
paff
tag
És a másik versenyző, ugyanezzel a csipszettel az Asus K8N-VM. Nagyjából ugyanazt tudja, árba is hasonló. Melyiket válasszam szerintetek? MSI vagy Asus?
paff
-
paff
tag
hali!
Azt nem tudjátok, hogy a NVIDIA® GeForce 6100 and nForce 410 csipszetnél az integrált videókártya honnan szedi a memóriát? A rendszermemóriából csíp le? mennyit? csak hogy mennyi memóriát tegyek a paripába....paff
-
Kurcy
tag
Sziasztok !
Milyen alaplapot vennétek egy AMD athlon barton 2500+ os procihoz ? Most egy acrock k7 s 8 x - es lapom van de már a 2. darabot fogyasztom belőle !
Üdv : Kurcy -
-
ez_meg_emaz
őstag
Nah inkább mást kérdek:
Abit AN8-SLI vs Abit fatal1ty AN8? Ha csak a hűtésben és SLI-ben külömbözik akkor inkább SLI mert az csendesebb és olcsóbb is. Ramra meg nekem nem kell hűtés.
De ha vki tud vmi plusz érdekességet vmeikről akkor írja meg. -
vbbb
addikt
Új alaplapot kéne vennem, de ''Socket A-s nForce 2 400, LAN, 6-8 csatornás hang, SATA...stb'' kategóriában már nem sok versenyzőt látni a boltokban...mit tanácsoltok?Nem vágom a mostani márkák ár/arány minőségét...Az Asus a7v8x-x vagy miről lemondtam...nem érdemli meg a 3200es Bartont..;)
-
Primőr
aktív tag
Az nVidia GeForce 6100 chipset, vagy a nforce 4 a jobb?
Az ASRock K8NF4G Sata2 GF6100/128 s754 alaplap hol van az ASUS K8N4-E alaplaphoz 754-hez képest?A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
Primőr
aktív tag
Igen, az. De mi a különbség?
A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
paff
tag
Úgy tűnik az nForce4-es csipszet csak SATA-t tud... Vagy nem tudom... A SATA 3G/s az nem a SATA II? Hm... nem tudom... Mert volt az 1,5Gb/s verzió is...
Nézd meg hogy az ASRock alaplap milyen csipszettel megy, és keress rá az Asusnál, Abitnál, MSI-nél... Biztos van még más is... ASRockról eddig még jót nem hallottam... :S
[Szerkesztve]paff
-
Primőr
aktív tag
Szia!
Nos ez nem tűnik rossznak, de ez passzív hűtésű lap. Nem lehet, hogy azért passzív hűtésű, mert nem olyan erős a chipje?
Amúgy még azon gondolkodtam, hogy k8n4-e lesz a választás, de látom ez sata2-es. Sőt VGA is van benne, ami alapból jobb mint az én 9200SE kártyám
szóval szted minőségben van olyan jó ez, mint egy K8N4-E?A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
Calibos
addikt
Kérdésem lenne!
Kéz hónapig nem tudtam számítástechnikával foglalkozni, PCI-expreszes alaplapba tervezek 4x512 ramot berakni melyik alaplapot érdemes megvennem?? Azért 20K alatt szeretnék alaplapot venni! -
morceaux
aktív tag
Üdv!
Milyen alaplapot érdemes venni mostanában? S939, Nforce4-ben gondolkodom, ill. hallottam ezekről az Nforce 410/430 stb. chipsetekről, azok milyenek?
Adataimnál található konfigot váltanám le, csak azért, mert megvenné valaki, szóval annál mindenképp jobbat akarok összeállítani.
Lényeg a stabilitás, a tuningolhatóság, és a megbízhatóság.
X2 4200+ proci menne bele, valami 500-as RAM (A-DATA, Corsair, OCZ), és GF 7900GT.
Jelöltek:
ABIT AN8 Fatal1ty
DFI LanParty NF4 Ultra-D
Gigabyte K8NXP
MSI K8N Neo4-FI
SLI-re nincs szükségem.http://www.summitpost.org/object_list.php?object_type=3&contributor_id=30661
-
tkesy
őstag
válasz morceaux #786 üzenetére
Az nForce 410/430 chipcet az integrált grafikus maggal felszerelt lapokon található meg csak, és ezt tudják: [link].
Az nForce4 pedig a ''normál'' asztali gépekbe szánt chipset. [link]
''Lényeg a stabilitás, a tuningolhatóság, és a megbízhatóság.''
DFI, DFI, DFI
[Szerkesztve]>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
vbbb
addikt
Sziasztok! Kénytelen vagyok alaplap+procira befektetni(nagykeráron áfa nélkül) van erre 50e pízem, vagyis ennyit szánok rá...a proci természetesen Amd64 legyen és ehhez egy viszonylag jól felszerelt(5.1,Lan) alaplap kéne legyen.Az se lenne hátrány ha tuningbarát.
Már annyi infót olvastam itt a márkákról, hogy nem tudok dönteni...valami hozzáértő jó lenne ha segíten...THX!!!!! -
Mr. Bond
csendes tag
Hello vbbb!
Én Gigabyte párti vagyok, nem alaptalanul. Két ilyen lapot nyúzok, semmi problem velük. Viszonylag jó áron vannak, stabilak, átlagember számára a tuninglehetőségek is kielégítők. Gondolom PCI-E-ben számolsz, akkor egy NF9 (nagyker ~16k) vagy extrákkal NF9Ultra (~19,5k) jöhet szóba egy 3500+-os Veniccel. Így bőven ki is jössz a pénzedbőlAz Úr a hetedik napon megpihent. A nyolcadikon a videokártyája is beadta az unalmast...
-
vbbb
addikt
Asrock 939A8X alaplap (s939)
ULi M1689, AMD Athlon64/Athlon64 FX (Socket939), ATX2.03, UDMA 66/100/133, SATA 150 RAID, PCI 7.1ch audió, PCI 10/100 ethernet, USB 2.0, 1AGP(8x), 3PCI, mATX
Asrock 939DUAL-SATA2 alaplap (s939)
ULi M1695, AMD Athlon64/Athlon64 FX (Socket939), ATX2.03, UDMA 66/100/133, SATA 150 RAID, SATA II, PCI 7.1ch audió, PCI 10/100 ethernet, USB 2.0, 1AGP(8x), 1 PCI-E x16, 1 PCI-E x1, 3PCI
hmmm??? -
eM'82
addikt
üdv mindenkinek!
barátnőmnek szeretnék összedobni egy alapkonfigot.. lehetőleg minél kevesebb cash-ből..
eddig van:
17'' Monitor
80GB 8MB Cache Samsung Winchi IDE
bill+egér
A szgépházra tervbe van véve egy Foxcon 350W-es...
Ram-ot szerzek. Proci nem gond, hűtő szintén.
Alaplap igazából a nagy kérdés...
Olyan kellene, ami lehetőeg az ''olcsókategóriás'' procikat (is) támogatja
(pl.: InterCeleron2.4Ghz), ill. ATA- csatlakozófelülettel rendelkezzen (winchi miatt), ill. integrált videokártya legyen rajta. Ha esetleg később mégis szeretne videokarit hozzá, akkor pedig PCI-x csatolófelület is legyen rajta, ill. DDR + DDR2-es ramokat is tudjon támogatni...
ezt találtam, csak ha jól értelmezem a leírásban, ez ATA-t nem tud, csak SATA-t (egy konverter meg többezer Ft)...
[link]
ha tudtok, akkor javasoljatk vmit.
kösz:
eM -
Nightdragon
tag
Sziasztok! Eddig egy P5ND2-SLI alaplapot szerettem volna venni, valamint bele egy 930as Pentium dual core-os procit. Nos innen onnan hallom hogy ebben a lapban ez a proci nem fog működni . Neketek mi a véleményetek/tapasztalatotok ezzel kapcsoaltban. Ha ez alapján ez a párosítás nem működne akkor milyen alaplapot tudnátok ajánlani ebben az árkategóriában?(25K körül)
A Gigabyte-nak van egy másik, nagyon hasonló felszereltségű és árú alaplapja(GA-8N-SLI(Rev 1.1)), de annak csak a rev1.1 változata támogatja a fent említett procit([link]), tehát kockázatos hogy pont egy rossz verziót vennék belőle(kivéve ha hatalmas betűkkel rá van írva a dobozra, hogy REV1.1 )
Szal várom az ötleteket! ThxMég szerencse hogy utálom az uborkát, mert ha szerteném akkor megenném, pedig utálom!
-
Mr. Bond
csendes tag
A Dual lap nem tűnik rossznak, ráadásul én nem tudok más választást, ha egy lapon kell AGP és PCI-E is. Egy dologra kell figyelni, az a gyári hűtőborda (csere). A chipset ugyanis eléggé melegedik vele. De ez apróság és sok más lapnál is így van.
Itt egy teszt: [link]Az Úr a hetedik napon megpihent. A nyolcadikon a videokártyája is beadta az unalmast...
-
Mr. Bond
csendes tag
Hello eM!
Tud ez a lap ATA-t is! Ha a leírásból nem is derül ki (csak a menőbb fícsöröket hangsúlyozzák), a képen ott van az a két ATA-csatlakozó.
Sok időnek kell még eltelnie, hogy a ''régi'' ATA eltűnjön az alaplapokról. Már csak az optikai driveok miatt is. Ott még lassan terjed a SATA.Az Úr a hetedik napon megpihent. A nyolcadikon a videokártyája is beadta az unalmast...
-
Komplikato
veterán
South Bridge: VT8251
- 2 x UltraDMA 133/100/66
- 4 x Serial ATA 3Gb/s with RAID 0, 1, 0+1 & JBOD function - [link]
Tud ez az Asus P5VDC-MX IDE-t is ...
Érdekes módon viszont nem írja, hoggy tudna dual chanelt.
Esetleg ehhez mit szóólnál? AsRock 775Twins-HDTV R2.0 - [link]
Ugyan ez biztosan nem tud dual chanelt (vagy csak DDR1-el nem?), viszont mind az rajta van, amit írtál, ebbe belemegy még a Conroe proci is, és jobb a VGA benne mint a VIA chipsetekben.
Ha meg még nincs memória, akkor jobban jársz egy csak DDR2-t támogató ATI chipsetes lappal szerintem. (Vagy ha létezik GF4/6100 vagy 6150-es integrált VGA-s lap, de én nem láttam még.)"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest