Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    Én nem látom gondnak, hogy kisebb a jel pl az AC2-nél. A router olcsó, capsman pedig pont erre való, hogy mindenhol kisebb adóteljesítmény (zavarás más felé) jobb, stabilabb lefedettséget adjon.

    Miért jobb 1 db routerrel lefedni a területet, mint 4 db eszközzel? Tudom, az ár miatt, de hát a 4 eszköz együtt sem igazi tétel.

    Gondoljatok csak bele a rádiótelefon kezdetén a 450MHz-es sávon csak pár adótorony kellett, ha jól emlékszem ott 4 km x 4 km cellaméretet használtak ez 16 km2 egy adótoronnyal. 5800 toronnyal az egész ország lefedhető volt. Persze voltak limitációk, mert egy adótorony talán 8 rádiótelefon beszélgetését tudta kiszolgálni, de ez elég volt, mert még a hívás fogadásért is fizetni kellett, ez luxus cikk volt. (a tévedés jogát fenn tartom, igen régen volt, az emlékeim erősen kopottak..) A telefonok mérete hatalmas volt, hiszen adni is nagy energiával kellett, a két irányú kommunikáció ugye.

    A wifinél is ugyan ez a probléma. Adott egy AP, aminek megnöveled az adó teljesítményét, a kliens eszköz jobbnak látja a térerőt, de az AP érzékenysége nem változott, a kliens adóteljesítményét pedig nem tudod növelni. Az eredmény nem az lesz, hogy javulni fog a wifi, hanem az, hogy rosszabb lesz !

    A megoldás, több kisebb teljesítményű adóval lefedni az adott területet. Ezek, ha egy vezérlőn keresztül tudnak egymásról, akkor intelligensen tud a kliens az egyikről a másikra átváltani, anélkül, hogy újból kellene ip címet kérjen, a kapcsolat megszakadása mellett, azaz wifi roaming jön létre, nincs hátrány az egy AP-s megoldással szemben.

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák