Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz laracroft #10290 üzenetére

    Igy kell érteni, ahogy írták. :)

    A lényeg egész röviden. Ha azonos subnetből jön a kérés, akkor az AP tudja hova kell küldeni a csomagot. Amikor kívülről NAT-olva akarod elérni, akkor a bejövő csomagban benne van a forrás IP, a te AP-d a választ a gateway felé fogja elküldeni. Ha ez jól van beállítva (azaz az a mikrotik router), akkor az már tudja a többit, de ha nem, akkor a csomag elveszik.

    A forrás IP NATolása azt jelenti, hogy a mikrotik NATolja a bejövő csomagban az IP-t, igy az AP azt hiszi, hogy helyi csomag, amire tud válaszolni.
    A legegyszerűbb, ha nem rakod ki az AP felületét a nagyvilágnak, erre alkalmas bármelyik VPN.

    Azt írod, hogy mögötte kamera lesz. Ennek az eléréséhez, amennyiben az AP nem NAT-ol, azaz CSAK AP üzemmódban van, nem router üzemmódban (és ez most valószínűleg így van, ha letiltott dhcp mellett is van a wifi kliensen net), akkor NEM kell, hogy elérd az AP management felületét, azaz nem feltétel pl az AP helyes GW beállítása, a kliensek ugyanis DHCP.n megkapják a mikrotiktól a beállításokat, pl a gateway címet is. (ami nem az AP lesz)

    A rengeteg port forward helyett, ami több eszköz esetén még ütközést is mutat és ilyenkor kell trükközni, hogy az egyik kamera a 8080.on lesz a másik 8081-en, és így tovább, szóval itt is egyszerübb a VPN alkalmazása. Ennek is nyilván megvan a hátránya, pl mobilos alkalmazásnál először fel kell építeni a vpn kapcsolatot, mielőtt látod a kamerák képét. Ennek elkerülésére is van megoldás, a felhős kamerákkal vagy egy belső NVR szerverrel, stb.

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák