Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz kecstama #3278 üzenetére
Támogatja: link
Bár Windows alól nem lehetséges ha jól tudom, de van rá egy Linuxos tool, amivel lehet downgradelni a firmware-t. Nyilván nem kockázatmentes a dolog, így maximum akkor lehet érdekes, ha nagyon zavar. Illetve még az is kérdés, hogy ez valóban fw limitáció-e, tehát Linux alatt is jelentkezik, vagy a fw és egy adott Windows verzió kombinációja eredményezi.
-
Dave™
nagyúr
válasz Polarstar #3271 üzenetére
Ezt nem te szabályozod, hanem az OS. A teljesítményprofil azt tudja állítani, hogy mennyi ideig engedje a turbo-t. Vannak olyan 3rd party alkalmazások, amikkel limitálni lehet a turbo órajelét, de Windowson nem tudok mondani ilyet. Annyit érdemes tudni, hogy a magasabb órajelekhez sokkal magasabb fogyasztás is tartozik, így mobil eszköznél abszolút van értelme limitálni a turbo-t, legalábbis akkus üzem esetén. Meg a Pro 7 passzív hűtése se segít pl. Nekem az m3-8100Y is eléggé fel tud melegedni a Go 2-ben, és ez 5W-os, nem 15W.
-
Dave™
nagyúr
válasz Polarstar #3208 üzenetére
Itt van a feature mátrix. Látom már nem aktuális, de hátha az SB3-nál is szükség lesz rá Én elég régóta használok egy SGO2-t és egy ideje egy SL4A-t Ubuntu-val, pár dolog nem megy a támogatás hiánya miatt, de azt leszámítva tökéletes. Sokan nem értik ezt a kombinációt, szerintem meg sokkal jobb a felhasználói élmény, mint Windows-zal, de ízlések és pofonok
-
Dave™
nagyúr
Attól függ mit csinálsz vele. A Go2 M3 változata elvileg takarékosabb,nekem ez a sajátom, balanced profillal alacsony fényerővel netezgetve tud 8+ órát, akár többet is. A Go3ra fejlesztettünk egy opencv alapú alkalmazást, azzal folyamatos 30-40%os terhelés mellett állandó hálózati forgalommal lemerül 1.5 óra alatt. Mindkettő Ubuntu 22.04 mellett,nem tudom Windows alatt milyen. Ha érdemben hasznalva van, akkor gyorsan merülnek, de netezgetve olvasgatva azért bírják.
-
Dave™
nagyúr
válasz GerKardos #3162 üzenetére
A processzorhiba a legritkább az összes hibalehetőség közül, majdnem nulla az esélye, ha fizikailag nem sérült. Bootolj be egy live Ubuntut, és nézd meg azzal. Ha ott nincs fagyás, akkor szoftvere (OS). RAM tesztet is futtathatnál, pár órát legalább, annak sokkal nagyobb esélye van. Meg persze az SSD is lehet hibás, de ezt kiszűri a live Ubuntu.
-
Dave™
nagyúr
Kérdés milyen CPU lesz benne, a Pro 3-mal még mindig a fogyasztás és a melegedés az egyedüli probléma az árán kívül. Ha lenne pl. Core M opció, az gyengébb lenne ugyan némileg, de a fentieket javítaná. Amúgy összességében szerintem remek eszköz a 3-as, szerintem belevághatsz ha megvan rá a kereted, a 4 még odébb van és utána is idő, míg az EU-ban is kapható lesz.
Szerk: egy Pro 1-et használok nagy megelégedéssel lassan egy éve, a családban van egy 3-as, szerintem mindkettő remek darab, és a kettőt egymás mellé téve sem kell szégyenkeznie az egyesnek, valószínűleg működni fog az analógia a 3-4 viszonylatában is.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz legiaap #1746 üzenetére
Csak az egyik céleszköz, a másik meg hibrid, de sokkal inkább ultrabook a hardverét és a szolgáltatásait tekintve, mint tablet, még ha úgy is néz ki és használható természetesen tabletként is. A kérdés egyszerű: szükséged van-e egy ilyen hibrid, univerzális eszközre, vagy inkább használsz külön tabletet és laptopot.
-
Dave™
nagyúr
válasz legiaap #1742 üzenetére
Előfizetés nélkül max. olvashatsz vele, de nem szerkeszthetsz, ha jól tudom. Ha van előfizetésed, akkor engedi a szerkesztést is. Akkuidőtírtamban pedig ne az ARM-es Air-el hasonlítsd, ez X86. Szerintem egy i5-től ebben a form factorban több, mint korrekt a 8 óra, főleg hogy ennyire univerzális hibrid eszköz. Tekints rá úgy, mintha egyben lenne Macbook Air és iPad Air.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Ganz-[HUN] #1720 üzenetére
Én is elég sokára találtam, az enyémhez sem volt. Sajnos ahogy nézem azóta sokkal nehezebb lett a dolog. Inkább keress egy sima wacom tollat, olcsóbb és ugyanolyan jó. Csak a törlés funkció és a mágneses rögzíthetőség, amiről lemondasz így.
-
Dave™
nagyúr
Csatlakozom emvyhez. Tekints rá úgy, mint egy laptopra. Alapból a Pro 3-at mondanám mindenképpen, de ha kevés a RAM vagy az SSD, akkor nem lesz jó. Viszont nem kevés a 4GB sem, az SSD pedig valamennyire bővíthető micro SD-vel, és szerintem sokkal jobb gép lett a Pro 3 mint az 1 vagy a 2. 2-est már nem is vennék.
-
Dave™
nagyúr
A cyberportnál van egy akciós csomag a Surface Pro 3-ra, akit érdekel: i5/4/128GB, type cover 3 és egy éves Office 365 előfizetés 1025 EUR. Az utóbbi kettő az ajándék a csomagban.
Ha még nem lett volna.
http://www.cyberport.at/?token=deae2038f374ac8709a31e6dfbf77432&sSearchId=54660e23584ea&EVENT=itemsearch&view=liste&query=surface+pro+3&filterkategorie=&searchbutton.x=0&searchbutton.y=0[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Ganz-[HUN] #1700 üzenetére
Nem, más technológiát használnak. A Pro 1/2 kompatibilis egymással.
-
Dave™
nagyúr
válasz Ganz-[HUN] #1689 üzenetére
Dehogynem, csak hátra kell hajtani a covert 😉 Mellesíeg hátrahajtott coverrel egy stabil háromszöget kapsz a kinyitott kickstanddel, mos a kanapén fekve a hasamon van, atomstabilan felfekszik, és virtual keyboardon gépelek.
-
Dave™
nagyúr
válasz Ganz-[HUN] #1685 üzenetére
A modern skype hajlamos később frissülni, de ennyi, a login problémát pedig sosem tapasztaltam még
-
Dave™
nagyúr
válasz Ganz-[HUN] #1683 üzenetére
Egy Surface Pro-n? Az enyém hasít mint egy villám, de még az RT sem produkált ilyeneket, pedig a Pro nagyságrendekkel gyorsabb.
-
Dave™
nagyúr
válasz =WiNTeR= #1620 üzenetére
Köszi, ez elég szomorú. Gyanítom a prediktív szótár hiánya az oka, mivel azokra próbálja behelyettesíteni a felismert karaktereket, olyat pedig magyarul még nem láttam sajnos. Érdekes, hogy WP-n viszont van. Azért ha valaki tud valami megoldást majd, ne tartsta magában, köszi!
-
Dave™
nagyúr
Valakinek megy a Surface Pro-n magyarul a kézírásfelismerés? Nem találok semmi konkrét infót róla, alapból nem elérhető, de elvileg ha lenne prediktív szótár magyar nyelvhez, akkor mennie kellene, csak nem tudom hogy lehetne csiholni hozzá.
-
Dave™
nagyúr
http://microsoft-news.com/microsoft-brings-back-mac-vs-pc-discussion-with-the-new-surface-pro-3-ads-against-macbook-air/
Az első zseniális, you are more powerful than you think
Már agypéniszt kapok a tipikus amerkai hatásvadász iphone reklámoktól, amik itthon futnak, ez kiváló fricska.
-
Dave™
nagyúr
Vicces dolog történt: a Surface Prom a gépházban megjelenített egy új menüpontot, aktiválás névvel, ahol azt írta, hogy idén decemberben lejár a licencem, és az aktiválás gombra nyomva semmi sem történt. A kulcs utolsó 5 karakterét mutatta csak, az megegyezett az általam korábban lementett oem kulccsal, azt újra megadva hibát írt ki, majd az msdm kulcsot megadva aktiválódott és eltűnt a menü (három kulcsot mentettem le, oem, msdm, ie jelölésűeket). Teljesen tanácstalan vagyok mi történhetett. Használtan vettem, nem tudom hogy ez az eredeti gyári telepítés-e, de nem sok értelme lett volna lecserélni a kulcsot valami másra, ha már jár az eszközhöz. Illetve az msdm kulcsot kapásból el is fogadta.
Valakinem valami ötlete a jelenségre?
Köszi
-
Dave™
nagyúr
Nem tudom a kollégának miért nem jön össze, sokan másoknak is gond nélkül megvan ez a tartam. A 4300U a 2-ben és 3-ban 20%-kal gyorsabb kb, cserében ezek ugye sokkal drágábbak. A sima Pro is leginkább csak azért lett ennyire olcsó, mert érezhetően gyengébb az üzemideje és ezért mostohagyerekként kezeli mindenki. A Pro 2 kb. két órával megy tovább, a 3 talán picivel még többet. De ha az a kérdés, hogy kibír-e egy munkanapot, akkor inkább vesz az ember egy plusz töltőt bentre, és arról hajtja, így kíméli az akkut is és mindig töltött. Gondolom laptopot sem mindig akkuról használsz, ha esetleg dolgozol vele A szerelem része már az RT-nél megvolt, a Pro ugyanazt a minőséget képviseli, csak ezúttal belül is, nemcsak kívül. Ahogy egy rendes Thinkpad vagy Elitebook sem hasonlítható egy konzumer Acerhez, a Surface is kb. ennyire más kategória. De nem csak az i5 miatt, ott van az ssd, a kijelző, a kickstand, az anyaghasználat stb. Van különbség bőven.
-
Dave™
nagyúr
Nem kell trükközni, mint említettem erőlködés nélkül hozza az 5-6 órát, nekem ennyi elég, ahova meg mégsem lenne, oda viszek töltőt. Cserében gyorsabb, mint a céges laptopom (i5 2520M, 8GB, 120GB SSD), plusz kiváló minőségű minden szempontból. Preferencia kérdése
pzstm: az aida nem ingyenes, de van 30 napos trial, én is feltettem most, ez pl. megmondja a cpu fogyasztását direktben, hasznos.
-
Dave™
nagyúr
válasz garambe #1572 üzenetére
Elvileg van rá több alkalmazás is, pl. a battery optimizer is külön megméri az eszközöket, csak nem fogyasztást fog mutatni, hanem plusz időt. A battery status-szal ki tudod sakkozni, ha türelmes vagy, mivel folyamatosan mutatja (kis késleltetéssel) az aktuális fogyasztást, így pl. ha lekapcsolod a wifit vagy leveszed a fényerőt látod mekkora a változás az összfogyasztásban.
-
Dave™
nagyúr
válasz garambe #1570 üzenetére
Akkor vagy valami plusz dolog fut nálad a háttérben/más dolgokat futtatsz, vagy nem teljesen ugyanaz a hardver van a kettőben (gondolok itt olyanra, hogy eltérő beszállítótól származó LCD panel stb.). Volt egy cikk valahol, ami a "hiányzó" akkuidőt kereste, és az ottani mérések alapján a panel 12W-ot fogyasztott, ami eszement érték.
-
Dave™
nagyúr
válasz garambe #1568 üzenetére
Kísérleteztem az elmúlt két napban az akkuval, és a következőkre jutottam (Surface Pro):
-a 6 óra simán megvolt tabletként használva (neteztem, gyakorlatilag folyamatosan)
-az átlag fogyasztás 7W körül van, 5W alatti értéket nem láttam, 5-6 között nyugalmi állapotban mozog, terhelésnél 10W körül
-a kijelző alacsony fényerő esetén szerintem alig fogyaszt, legalábbis a legkisebb és a 10% között nincs nagy fogyasztásbeli különbség
-próbaképpen kikapcsoltam a wifi antennát egy percre, de ha jól mérte akkor 1W alatt volt a megtakarítás, tehát ez nem számottevő
-a cpu a jelek szerint nem megy 786MHz alá, tehát hiába állítasz be kisebb %-os értéket, ez a minimum ennél a cpunálSzerintem ezek nagyon jó értékek a fentiek figyelembevételével, Ivy Bridge-el. A Haswell valószínűleg idle állapotban takarékosabb és ezért is hűvösebb a Pro 2 idle állapotban, plusz hosszabb az üzemideje. Illetve visszavonom a Pro 3-nál az Y cpus ajánlásom, mivel az olvasottak alapján ugyanaz mint az U, csak limitáltabb órajlellel és turboval, ezért alacsonyabb a TDP, ezt viszont a profilokkal is könnyen el lehet érni egy U-s cpuval.
Röviden ennyi A powecfg-t imsertem, de egyrészt nem "online", másrészt pl. nekem az akkukapacitást sem mutatja valamiért. A battery status viszont nagyon pontosnak tűnik.
-
Dave™
nagyúr
válasz garambe #1566 üzenetére
Attól azért nem tartok Most ismét kedvet kaptam az akku tesztelgetéséhez, kíváncsi vagyok mik jönnek ki. A korábban említett battery status-szal [L]http://users.rcn.com/tmtalpey/BattStat/ szépen lehet monitorozni is, hogy mikor mennyit fogyaszt az adott pillanatban, illetve mutatja diagramon is hogyan alakul a fogyasztás. Ismét közel leszek a hat órához vagy át is lépem úgy, hogy az elején bő egy órát zenét hallgattam fejhallgatóval és véletlenül a BT is be volt kapcsolva.
Nem megy fejből a linkelés, bocsi
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz garambe #1563 üzenetére
Én csak kipróbáltam, amikor megvettem, hogy teszteljem mennyit tud, egyébként nekem töltőn lóg otthon, de egy ideje párom RT-je is (hordozni pedig ritkán hordozom, az RT-t vittem már párszor, de mióta a Pro megvan még nem kellett magammal vinnem, ott majd nyilván megint kiderül mit tud). Azért így használom, mert mint tudjuk nem cserélhető az akku reális költségek mellett, és ha minden nap kisütögetném, akkor elég gyorsan erodálna a kapacitása. Jelenleg egyébként a gyári adatokat tudja teljesíteni, 42000mAh a battstat szerint. CPU-t én is 50%-ra vettem le, BT kikapcsolva, a fényerő hasonló, végig neteztem, és kibírta a hat órát, még volt benne pár százalék, mikor töltőre tettem. Megjegyzem semmi külső perfifériát nem használtam, és a profilban is mindent energiatakarékosra lőttem be. Engem jobban zavar a melegedése, de sajnos valahogy el kell vezetnie azt a hőmennyiséget.
Megjegyzem pont a fogyasztás/melegedés miatt csak Y-os CPU-val venném az utódját majd (Pro 3 vagy ami követi), de még inkább a jövőre megjelenő Core M-mel, ami már közelíteni fogja az Atomot fogyasztásban, de annál remélhetőleg jóval erősebb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dave™
nagyúr
Van egy eladó bontatlan type cover 2 az aprón, 10k-ért. Az ok, ami miatt ide beírom és nem csaptam le rá már rég, hogy magenta, tehát olyan mozduljon rá, akit ez nem zavar A színétől eltekintve nagyon megéri az árát!
-
Dave™
nagyúr
válasz engine88 #1536 üzenetére
Igazából abszolút nem halk, sőt, kifejezetten hangos, csak oldalirányban szól. Ha a tenyered mögé teszed kb. mint az alábbi linken, te is hallhatod mennyit számít az irányítás
http://www.phonearena.com/news/Ears-let-you-hear-your-Microsoft-Surface-speakers-better_id54833
Ha tákolsz hozzá valami haslnlót akár kartonpapírból, sokkal hangosabb lesz.
-
Dave™
nagyúr
válasz engine88 #1529 üzenetére
Nem, sima x86 app: http://users.rcn.com/tmtalpey/BattStat/
Coverből a touch 1 szokott lenni 10 körül, vagy ebayen van sokféle, pl. Type 2 22 körül. Alkalmas kijelzővédőnek is, illetve hátra hajlítva kiváló talpnak is mindegyik. Sőt, van power cover is, ami a Pro akkujának a felét hozza, tehát másfélszeres üzemidőt jelent. Igaz drága, ebayről 50 körül van.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Az RT-n valamiért gyenge a wifi, a másolás a belső hálózaton mindig csak pár megával ment, a Surface Pro-n pedig sokkal gyorsabb. Szerintem a wifi adapter ennyit tud, vagy energiatakarékosságból le van korlátozva.
Ez a Surface RT-re vonatkozik csak, de tudom neked is az van. Teszteld a microsoftos speed test-tel.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz engine88 #1523 üzenetére
Töltsd le a battery stat nevű programot, és nézd meg milyen az állapota az akkunak. A két óra nagyon kevés, persze hatalmas mértékben függ az energiagazdálkodási profiltól, illetve a használattól. Én is használtan vettem, 45 ciklus van benne, 100%-os, a legtakarékosabb profillal 6 óra felett elmegy, de ha nem muszáj, akkor mindig hálózatról használom, mert elfér a kábel a kanapén és ha tömkremegy az akku, azt nem is lehet gazdaságosan cserélni.
A 64-est vetted meg vagy a 128-ast? Illetve nagyon hasznos a cover hozzá sok szempontból, én ajánlom.
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz #49553920 #1508 üzenetére
Most is van egy Pro remek áron az aprón, bár nem tudom milyen az állapota. Meg töltő nélküli, de minden kapható hozzá külön is. Aztán ott az ebay is, csak nyilván rizikósabb, ha nem tudod kipróbálni vásárlás előtt. Szerintem figyeld sűrűn az aprót, már volt jó pár Pro eladó, én is onnan vettem. Meg az RT-m is
Én is bepróbálkoztam a type coverre, de nem kaptam választ, ezek szerint nem is fogok
Szerk: de, mindkettő töltője jó mindkettőhöz, kivéve a Pro 3, annak teljesen más. Annyi a külánbség, hogy a sima Surface-ek tápja 24W, a Pro-é 48W, így ha a simát használod a Pro-hoz kétszer annyi ideig fog tölteni.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz #49553920 #1506 üzenetére
Remek, csak még a #1501-ben is win rt-t írtál a Pro-hoz, és ezt szerettem volna tisztába tenni, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, nem lehet értelmezni. De valószínűleg elírás volt ott az rt részedről, csak ezt ugye nem tudhattam.
Itthon és Európában is horror ára van sajnos, részben ezért sem látok nagy potenciált benne, a másik pedig hogy elég kicsi piac vagyunk egyébként is. A sima Pro-ban a tulajdonságai mellett pont az a legjobb, hogy már itthon is meg lehet venni használtan az eredeti ár harmadáért vagy még kevesebbért is, pedig még csak másfél éves. A 2 több ponton is fejlődött, de szerintem inkább kozmetikázás történt csak, több helyen is írták, hogy a 2 az igazából 1,5 csak, és én egyet is értek vele. Ami nagyobb előrelépést hozott, az a 3, bár az igazi durranás a Core M verzió lesz, ha lesz, mert az elmegy passzívan is. Nem mintha a ventilátor zavarna, csak nagy terhelés alatt hallni, viszont melegedni azért melegszik, ebben látom elsősorban a fejlődés lehetőségét.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz #49553920 #1504 üzenetére
Na még egyszer, utljára, hogy ne érthesd félre:
Surface RT és Surface 2: ezek ARM tabletek, ezeken Windows RT fut, csak modern appok telepíthetőek az áruházból, csak Win RT futhat rajtuk.
Surface Pro, Pro 2 és Pro 3: ezek x86 tabletek, gyakorlatilag egy tabletbe csomagolt laptop, ezért közönséges asztali Windows operációs rendszert futtatnak, az ég világon semmi köze nincs a fentebbi RT verzióhoz. A két típus semmilyen módon nem járható át oprendszer szempontból, csak annyi a közös, hogy ugyanúgy néz ki és a modern appok jelentős részét mindkettő futtatja.
Magyarországon azért nem nagyon kapni, mert hivatalosan nincs forgalomban, külföldi import mind.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz #49553920 #1501 üzenetére
Szerintem egyértelműen írtam: egyik sem cserélhető le a másikra. A Surface Pro-n pedig továbbra sem fut RT, mert RT csak ARM-en fut, a Pro pedig x86.
garambe: inkább fogalmazzunk úgy, hogy a modern appok jelentős része fut mindkettőn, mert már láttam kivételt mindkét oldalon.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz #49553920 #1494 üzenetére
A Surface Pro-n nem RT fut, hanem rendes Windows 8.1, semmi köze az RT-hez. PS-t nem próbáltam, de semmivel sem lassabb érzetre a használata, mint a céges laptopom: Dell, i5-2520M, 8GB, 120GB SSD. Ár/értékben szerintem a sima Pro a jobb, mivel amit eddig láttam legalább 50-60%-kal volt drágább, és szerintem a fentiek fényében ez túl sok. +20%-nál viszont mindenképpen a Pro 2-t válaszd. Minden attól függ, melyik mennyibe kerül. A sebességel mindkettő jól áll, hidd el.
Nem lehet, ARM-en csak az RT fut, x86-on pedig csak a sima 8+.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz #49553920 #1492 üzenetére
Szerintem nem, persze attól függ mennyiért vennéd őket.
Amiben jobb a Pro2:
-valamivel erősebb cpu+gpu
-hosszabb akkuidő (kb. mint amennyivel erősebb), 6-7 helyett 8-9 óra a legtakarékosabb esetben, de ha nem minimalizálod a fogyasztást ezek sokkal kisebb értékek lesznek
-kétállású kickstand
-kevésbé melegszik nyugalmi állapotbanEgyébként a méretek, kijelző, funkciók stb. gyakorlatilag ugyanaz mindkettőnél, még a user guide is ugyanaz mindkettőhöz. A teljesítményről annyit, hogy a sima Surface Pro is bőven gyors/erős, tehát önmagábam ez ne tartson vissza tőle. A többi pedig szubjektív, mérlegelj.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz garambe #1486 üzenetére
De, ez menni fog Ha átrakod pendrivera mindenképpen letörli az sSD-ről, de pont az a lényege a dolognak, hogy felszabadít 8GB helyet, a pendrive-ot meg el tudod tenni a szekrénybe és ha vissza kell állítani, akkor csak bedugod neki és megtalálja rajta a recovery partíciót. Meg gondolom ha már pendrive-on van, akkor oda másolod utána ahova akarod biztonsági másolatként. Keresek leírást!
[ Szerkesztve ]
-
-
Dave™
nagyúr
Újfent kiderült, hogy érdemes lapozgatni a felhasználói kézikönyvet, ugyanis ebben írták, hogy a touch/type cover hátra is hajtható, így talpként funkcionál. Ez egyrészt azért jó, mert az eslő generációs Surface-ek is stabilak lesznek több helyzetben is, hiába csak egy szögben nyílik a kickstand, másrészt mivel a pro eléggé tud melegedni, "hűtőpadként" is tud funkcionálni. Javaslom mindenkinek, akinek ez szintén újdonság
-
Dave™
nagyúr
válasz Gusztáv #1479 üzenetére
A leejtés ellen persze nem véd, de a hátlapot és más verziók az éleket is remekül védik. Érdemes rákeresni surface skin formában, sokféle megoldás van. A fekete pro-n ez a carbon fiber pl. simán lehetne gyári dizájn is, csak közvetlen közelről látszik a turpisság, a tapintása is kellemes. Nekem bejött.
-
Dave™
nagyúr
Ha valaki félti a Surface Pro hátulját vagy esetleg már karcos is, akkor itt egy kiváló és ízléses megoldás: http://www.ebay.com/itm/121245693679?var=420218308567&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
-
Dave™
nagyúr
Valakinek nincs véletlen egy eredeti Surface Pro recovery image? Az enyémről hiányzik, mivel az előző tulaj törölte.
Köszi!
-
Dave™
nagyúr
Vettem egy Surface Pro-t az apróról, azt kell mondjam brutális az RT után. Eszméletlen gyors és ez a kijelző... ez az ár/érték arány verhetetlen tablet fronton
-
Dave™
nagyúr
Azok az niverzálisak, amik mellett ott van a tablet és a telefon ikon egymáson. A spartan assault ilyen például, igen. Meg a Disney játékok meg egyebek még, egyre sűrűbben látom telefonon ás tableten is. Hogy milyen arányban vannak nem tudom, de mivel nagyon új dologról van szó, nem lehet egyelőre túl nagy számú.
-
Dave™
nagyúr
A kickstanddel csak egy baj van, hogy nem az Apple találta fel. Ha ők csinálják meg először, akkor ez lenne a referenciapont. Így meg lehet magyarázni mindenkinek, hogy tök mindegy a Surface súlya, mérete, hiszen nem kell kézben tartani. Tökre nem tudják elképzelni a gyakorlatban.
-
Dave™
nagyúr
Feltettem 125%-ra a nagyítást az ie-ben, és így sokkal jobban tetszik. Egyetlen "gondom" van a Surface RT-vel, ez pedig a felbontás, ezért olyan 30-40 centire használom általában. Közelről ugye nem túl szép a betűk rajzolata a böngészőben alapból, 125%-on viszont már sokkal finomabb, plusz ha távolabb rakom így is jól látom, és még szebb a kép. Ha mást is zavar a felbontás, javaslom ezt a módszert, így nem pixeles a kép Még egy plusz hozadék, hogy így rendszerint pont kitölti a hasznos tartalom a képernyőt, nem kell zoomolgatni, kézreáll.
-
Dave™
nagyúr
válasz robi12ster #1332 üzenetére
De ha ezt tudod, akkor miért kérded, hogy exe-t futtat-e, vagy androdiot? Utóbbira még legalább lenne elvi lehetőség, de ahhoz ugye minimum jailbreakeltnek kellene lennie, az pedig nagyon ingoványos talaj.
-
Dave™
nagyúr
válasz Goblin12 #1246 üzenetére
Lehet félreérted a dolgot, a sima Surface (RT és 2) nem X86 alapú, hanem ARM, tehát csak a Windows store-ból lehet játékot telepíteni, ami fut ARM-en. Ebből is van nagyon sok. Te önhatalmúlag nem fogsz tudni installálni rá semmi pc-s programot, mivel nem is futna, csak a Surface Pro-n. Ha ezt tudtad bocsi, csak nem volt egyértelmű.
-
Dave™
nagyúr
válasz danilla #1242 üzenetére
Nem értem félre, de sokat lehet optimalizálni az alapból jelen lévő lagokon. A 2-es mivel jóval erősebb, sokkal kevesebbet profitál ezekből a fórumos visszajelzések alapján, az RT-re viszont nagyon ráfér a besegítés - szerintem. Még nem próbáltam az új atomos tableteket, majd meglesem valamikor, jókat mondanak róluk. Bár azt hiszem inkább maradok Surface vonalon, úgysincs szükségem az X86-ra.
-
Dave™
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Honor Pad X9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest