Új hozzászólás Aktív témák

• Manitou

veterán

Sziasztok!

Adott kb 10M Ft megtakarítás. Szeretném valami nem túl kockázatos dologba tenni a pénzt.
    A MÁP+/PMÁP -on kívül van valami más alternatíva rövidebb pár éves befektetési célra?
    A pénzt előre láthatóan pár éven belül lakásvásárlásra szeretném fordítani. Itt mondjuk felvetődik az a kérdés is, hogy lehet jobb lenne most lakást venni, amihez felhasználnám egy nagyobb részét (vagy mindet?) önerőnek, ez az emelkedő lakásárak miatt fogalmazódott meg bennem, bár azt mondják ez az áremelkedés kicsit be fog lassulni.
    Jelenleg a pénz kb 1/3-a értékpapírszámlán van befektetési alapban, de azt szeretném megszüntetni, mivel ahogy néztem az értékpapír számla költsége éves szinten magasabb, mint az alap hozama....eddig csak azért nem adtam el és nem szüntettem meg, mert bíztam benne, hogy majd magához tér ez a befektetési alap, de nem úgy tűnik.
    A forint jelenlegi és vizionált jövőbeni gyengülése miatt gondolkoztam rajta, hogy lehet jobb lenne Euróba átváltani a pénzt. De kérdés, hogy van-e értelme?(árfolyamveszteség, euro számla költsége stb ) Vagy euró alapú PMÁP/MÁP+ -ra tenni a pénzt?

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák