Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz G@ben #106882 üzenetére

    "a unit-linked biztosításokat messzire kerülném!"

    Márpedig ez az. A "10. évtől kamatadó és Szochó adó mentes" és "ESETEI számla" egyértelműen biztosítás, ott van 10. évtől adómentesség és eseti befizetés számla. Viszontbiztosítás is biztosításhoz kell.
    "Menet közben kivehető, rugalmasan felhasználható" - rész-visszavásárolhatod, töredék áron. Pl. 30-50% értéken az első pár évben. Ugye, hogy már nem is hangzik olyan jól?

    Tiltsd le, küldd el a 'csába. Különben veszteni fogsz rajta, sokat.

    Sajnos régen, amikor még jól kerestem, de időm nem volt a befektetésekkel foglalkozni, engem is átvertek egy hasonlóval, méghozzá nem is egy ilyen kis zugcégnél, hanem az egyik nagy biztosítónál (Aegon - most már Alfa) - és azóta is szívok miatta, mert 10 évig nem szabadulsz. Olyan aljas apróbetűsök vannak, hogy még sokáig tudjanak fejni, hogy a hajadat leteszed. Nálam például az, hogy a betett pénz egy elég szép részét, több ezer eurót "bónusz" néven elhatároltak 10 évre, amihez nem férsz hozzá, nem is neked kamatozik, és ha idő előtt megszüntetnéd a szerződést, akkor ezt bukod. Akkor direkt rá is kérdeztem, hogy de tudom-e szüneteltetni, erre azt mondta a rohadék, hogy igen. Csak azt nem tette hozzá, hogy abban az esetben is bukom ezt az összeget. Olyan szar befektetési tanácsokat adott az első másfél évben, amíg még hallgattam rájuk, hogy azóta is -5%-ban van az egész (a "csúcson" volt az -20% is a covid alatt, miközben a tőzsdék ralliztak egy +25%-ot; azóta inkább én magam kezelem), pedig ha csak simán PEMÁPba tettem volna, +15~20% körül lenne - ha pedig ETF-be, még annak is simán a duplája. Cherry on top: még a durván mínuszos években is levontak "sikerdíjat", és azóta is, pedig már befektetési tanácsadás sincs a dologban, mert inkább én döntöm el, mibe fektetem be. És bár az elején azt hazudta, hogy bővíteni fogják a befektetési termékek kínálatát, azóta is ugyanaz az 5 szar alap van csak, mindegyik 2% és feletti költséggel.

    Kerüld. Messzire.

    Egyszerű befektetést akarsz, akár aránylag rövid távon is bármikor, bukó nélkül visszaválthatót? Nyiss Államkincstárnál számlát ingyen, vegyél PMÁP-ot, a visszaváltási büntit 1 hónapon belül ledolgozza, 1.5 évig még jól fog hozni, azután meg majd berakod másba, ami akkor jobban hoz, ha már kevesled a hozamát.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák